Ga naar inhoud

Noellie terugval


Boefje

Aanbevolen berichten

Waarom staat het dan op de site van wilhelminapark dierenkliniek bij de EC behandeling? Ik weet dat er nu nieuwe wetjes en regeltjes zijn maar dan moeten ze dat niet neerzetten. Die behandelplan van wilhelminapark is nog niet zo lang geleden geupdate. EC kan ook ontstekingen veroorzaken. Dat is dus de reden waarom. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bovendien al had ze een binnenoor ontsteking..haar oren zijn dichtgegroeid door bindweefsel dus er valt daar geen kweekje meer van te maken.. ze kunnen niet eens zien of daar een ontsteking zit.. maarja ze is nu een vrolijk drollie en ligt nu lekker in dr kruiptunnel te slapen. Ik hoop met heel mijn hart dat dit zo zal blijven en ze niet meer verslechterd. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

EC is geen bacterie. Antibiotica werkt alleen tegen bacteriële infecties en doet verder niks met ontstekingsreacties. 

En het zou heel goed kunnen dat enrofloxacine goed werkt tegen middenoorontsteking, maar dan nog mag het niet zomaar worden voorgeschreven als er niet eerst is behandeld met andere antibiotica of er een kweek is gemaakt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft nu meerdere AB gehad wat niet hielp..dus de juiste is duidelijk. Het had gewoon langer gegeven moeten worden. In het verleden heeft ze 3 maanden nodig gehad.. dan ist niet raar dat ze nu ook langer dan 6 weken behandeld moest worden. Dat is de helft minder. Weet je..ik denk dan..geef het dan niet. Je gaat ervoor of niet..maar speel niet met de gezondheid van een diertje door te vroeg te stoppen en vervolgens maar weer andere zooi te geven. 

Zo moeilijk ist niet lijkt mij?? Wat werkt werkt toch? Geef dan niet wat anders maar geef het ff tijd. Schijtziek van die dierenartsen. Lekker toekijken hoe mijn konijn eronder lijdt terwijl zij maar hun zakken met geld vullen en wat aanmodderen waardoor ik aan het einde van de rit geen konijn meer over heb. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind je laatste opmerking wel wat ver gaan....

Ik dacht dat je het juist een goed idee vond om even met de antibiotica te stoppen, zoals die andere dierenarts zei? En er wordt nu geen ontsteking gezien en de antibiotica veranderen niets na 6 weken. Misschien is er dan gewoon geen ontsteking?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heeft wel iets veranderd..  ik ben verdorie al heel de winter tot nu bezig. Ze was zo goed als nieuw! Ze is zelfs weer gekoppeld in die tussentijd. Filmpje kan je zien bij Noellie's eerdere topic. Er was nog een beetje rood en verdikking maar de behandeling was niet voortgezet. En toen werd ze weer gammel en wankel na 2 weken. 

Ik vond het een goed idee om het aan te zien mits ze dus zou verergeren. Maar zoals het er nu voor staat is de kans klein dat ze uberhaupt de juiste AB weer gaat krijgen en dat steekt mij. Het liefst behandel ik haar door zodat ze weer de oude wordt zoals voordat ze stopte. Moet ze dan echt weer zo beroerd er aan toe zijn voor ze dat weer overwegen??? Dat kan je zo'n diertje toch niet aan doen? Tis altijd makkelijk te zeggen dat mijn opmerkingen te ver gaan totdat je in een zelfde situatie zit. Ik heb bij de 2e x gewoon een hele avond Noellie moeten filmen om de dierenarts te overtuigen dat ze weer een terug val had. Het viel haar bij het consult niet zo op. En later toen ze met maagverstopping werd opgenomen kon ze het pas zien. Gewoooooon naar mij luisteren. Ik ga daar niet voor mijn lol heen. Denk ik dan. Weet je hoe waardeloos het is om met je zieke konijn naar huis gestuurd wordt omdat je dierenarts niet overtuigd is??? Dat ze vervolgens later toch inzien dat t zo is? En dan ook nog weer de verkeerde AB te krijgen terwijl je je laatste stuivers van de bank haalt om je konijn beter te krijgen?? Ik ben pissig ja heel pissig. Moe, moedeloos, gefrustreerd, emotioneel op, gestresst van al die maaaaaanden lang vechten tegen de ziekte van je konijn en tegen dierenartsen die keer op keer fouten maken. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

5 uur geleden zei Sanne1993:

Enrofloxoral mag echt beslist niet worden voorgeschreven bij EC. Enrofloxoral is een derde keus middel en mag alleen worden voorgeschreven als er is gekweekt en daaruit blijkt dat er geen andere middelen zijn die werken. Aangezien EC geen bacterie is zal dat ook nooit gaan reageren op enrofloxoral. Een dierenarts kan echt een hoge boete krijgen als hij zomaar enrofloxoral voorschrijft, daarom zijn ze daar zo voorzichtig mee. 

Ik snap dat dit voor jou heel vervelend is, maar als dierenarts zit je ook gewoon vast aan regelgeving.

 

4 uur geleden zei Boefje:

Waarom staat het dan op de site van wilhelminapark dierenkliniek bij de EC behandeling? Ik weet dat er nu nieuwe wetjes en regeltjes zijn maar dan moeten ze dat niet neerzetten. Die behandelplan van wilhelminapark is nog niet zo lang geleden geupdate. EC kan ook ontstekingen veroorzaken. Dat is dus de reden waarom. 

Toen bij mijn konijn begin februari EC werd geconstateerd heb ik ook samen met mijn dierenarts naar de website van Wilhelminapark gekeken. Daar wordt inderdaad Enrofloxoral en Duplo genoemd. Mijn dierenarts zei meteen: Enrofloxoral mag niet, en Duplo zijn injecties dus dat kan ook niet (thuis).

Ik wist van te voren al wel dat hij geen Enrofloxoral zou krijgen, vanwege de aangescherpte regels. Ik heb een konijn met chronisch snot gehad die meerdere keren en langere tijd met Enrofloxoral behandeld is. Ook met andere antibiotica, maar Enrofloxoral was de enige die wat deed. Toen de regels voor antibiotica zijn aangescherpt mochten ze ook voor dat konijn geen Enrofloxoral meer voorschrijven, dan zou er eerst een kweekje moeten worden gemaakt.

Ik vind het ook wel raar dat het nog steeds bij Wilheminapark op de website staat als behandeling bij EC.

Het is me niet helemaal duidelijk hoe het nu met Noellie gaat. Je schrijft dat ze vrolijker is en dat het beter met haar gaat zonder antibiotica, maar je bent tegelijk ook boos dat ze nu geen antibiotica krijgt? Dat vind ik een beetje verwarrend.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je er echt niet uitkomt kun je denk ik het beste teruggaan naar de dierenarts waarvan je toen ook enrofloxoral of enrobactin hebt meegekregen. Die weet waarom hij het toen heeft voorschreven en kan dat dus ook goed beargumenteren. Misschien als je met die dierenarts rustig in gesprek gaat kunnen jullie tot een oplossing komen. Ik probeer alleen maar met je mee te denken hoor, want ik snap dat je het nu onderhand wel zat bent. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dat ook gehad hoor!
Ik heb een hangoortje wat constant met haar kop staat te schudden, en zelf een konijn gespecialiseerde dierenarts heeft me naar huis gestuurd met het feit dat er niks aan de hand was! Totdat ze haar koppie ook scheef hield, toen zat er een hele dikke ontsteking! Maar gelukkig is alles na behandeling goed gekomen!

Nu ook een konijntje met een oogontsteking! Heb een oogzalf meegekregen, ben maandag terug gegaan omdat dat oog helemaal rood en dik werd. Werd zo zonder pardon naar huis gestuurd, met zo dat zien we vrijdag met de controle wel weer! Ik zeg: kan ze niet allergisch zijn voor de antibiotica? Antwoord was: Gewoon doorgaan en kijken we vrijdag wel of er verbetering te zien is! Want de zalf heeft tijd nodig om in te werken! Was er zaterdag mee naar de dierenarts gegaan en maandag terug gekomen en nu aanstaande vrijdag voor controle terug!

Maar dat wil niet zeggen: Dat ze maar toe kijken hoe ziek je konijn is, want dat is niet waar! Ze zijn heel gek met dieren, anders kies je dat beroep niet uit hé!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het komt verwarrend over dat snap ik. .na de tweede terugval is ze wel iets verbeterd door de novadox maar op een gegeven moment verbeterde het niet meer. 

Ze eet weer sinds we daarmee gestopt zijn omdat ze er blijkbaar beroerd van werd. Maar ze is nog steeds wat wiebelig en heeft haar balans niet goed onder controle. Voor mijn gevoel zit het nog niet goed. Voor dierenartsen is er niks aan de hand of niet erg genoeg om weer met AB te behandelen. 

Ene moment lijkt het wat beter..ander moment denk ik het lijkt verergerd.. ik hou het in de gaten. Gaat het weer mis.. wat voor mij al weer te laat is.. dan ga ik weer naar de dierenarts. Frustrerende is dat de ene dierenarts met de novadox kwam.. en niet meer met de enrobactin. En de andere van diezelfde plek aan de telefoon over röntgenfoto begon. En die laatste dierenarts gooit het op EC en de mogelijke restverschijnselen. 

Maar idd ik zal als het weer erger wordt, wat volgens mij alleen maar een kwestie van tijd is, weer aan de bel trekken. En dan zien we wel weer.. meer kan ik niet doen, maar dat neemt niet weg dat ik me er niet kwaad om maak dat het zo moet.

Ik heb mijn konijnen weer moeten scheiden hierdoor en keuzes moeten maken. Lemon blijft niet op het wachtbankje zitten om weer mogelijk over x aantal maanden misschien opnieuw met Noellie gekoppeld te worden (wat overigens laatste keer al pittig was omdat het twee dames zijn) aangezien ik hierna ook stop met konijnen houden. Ik houd veel van haar maar ze verdient na alles gewoon een vriendje. Als Noellie geen terugval had gehad dan zaten ze nu nog vrolijk bijelkaar. Mensen kunnen oordelen..ik wou voor Noellie zodra ze opgeknapt was ook n thuisje zoeken wat goed voor haar zou zijn. Maar niemand zit te wachten op een oudere dame met gezondheidsprobleempjes dus die blijft bij mij. So be it.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat niemand hier wil beweren dat het niet heel ellendig is dat je al zo lang aan het dokteren bent. Ik lees in alles dat je enorm je best doet en het allerbeste wilt voor de dames.

Maar als ik je een tip mag geven: probeer een beetje afstand te nemen en even rustig af te wachten. Je maakt je nu zo boos en bezorgd. Ik heb het idee dat je daarom ook erg bovenop de konijnen zit en soms helpt dat niet. Niet voor jouw eigen rust en niet voor de konijnen waar je je stress op over brengt. Niet alles hoeft direct een teken van ziekte te zijn. Probeer je rust te bewaren en even af te wachten; zolang je konijn eet heb je die tijd.

Een voorbeeld: ik heb een konijn dat soms niet komt eten. Zou ik haar binnen halen, zou ze direct ongelukkig worden, minder eten, minder keutelen etc. Terwijl ze na een uurtje gewoon weer komt eten en er niks aan de hand is. Door snel overal bovenop te duiken, ben je misschien al aan het behandelen, zonder dat het nodig is.

Nogmaals: ik bedoel het niet vervelend, maar volgens mij ga je het op deze manier niet volhouden en van je konijnen genieten lukt al helemaal niet. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt maar ik kan dat heel slecht. Ik kan niet voor iedereen met add spreken maar ik focus me dan heel erg op hetgeen wat op dat moment het meeste van mij vergt of speelt. Ik kan het niet loslaten. Als ik even op visite ben zit ik alweer op de klok te kijken en me af te vragen hoe het nu met mijn zieke nijn is.

Als ik zie dat ze het beter doet lucht dat mij op en kan ik weer adem halen en zodra het weer slecht gaat slaan al mn stoppen door en zit ik in overlevingsmodus.

Dat is ook de reden waarom ik ook wil stoppen met huisdiertjes. Ik hou van dieren, steek mijn ziel en zaligheid erin alsof het mijn kinderen zijn maar zodra er wat mis mee is cijfer ik mij compleet weg..en dat kan voor een weekje of zelfs twee..maar complete seizoenen is niet gezond.. ik heb alleen nog maar stress en zorgen en geen rust en ik loop al maanden met een knoop in mn maag rond.

En als dan dierenartsen fouten maken en alles ook nog gewoon tegen zit..dan breek je gewoon. Emotioneel, financieel, lichamelijk.. 

Ik heb idd weinig plezier meer in mijn leven zo..functioneer gewoon niet meer. Daarom neem ik afstand van Lemon. Zij verdient beter. Ik waardeer de hulp en advies hier op BB en ja ik reageer boos uit frustratie en onmacht. Maar misschien zal het ditmaal wel goed gaan en zal Noellie wat herstellen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .