Ga naar inhoud

Vraag over Thymoom, problemen met Zwezerik


Domino

Aanbevolen berichten

Op 8 maart 2016 20:12:50 zei Domino:

Wat zouden jullie doen? Als ik heel eerlijk ben, denk ik eigenlijk dat de eerste 2 opties niet echt haalbare kaart worden. Buiten het feit dat het een godsvermogen gaat kosten.... is het risico dat ze die operatie uberhaubt overleeft zo klein en moet je zo'n beestje zoveel bestralingen aandoen? 

Wat een naar bericht Domino. Sterkte.

ik zou denk ik niet voor een behandeling kiezen. Bestralen sowieso niet. Naast het heen en weer gesleep, is bestralen ook niet zonder klachten. Mensen die midden op de borst bestraald worden, hebben vaak zware pijnstillers nodig en sondevoeding, omdat eten te pijnlijk is. Ik kan me niet voorstellen dat dat goed gaat bij een konijn. (Wordt het eigenlijk uberhaupt gedaan? Sanne? Moet dat dan elke dag met narcose?) Ook een operatie vind ik nogal wat. Je kunt haar niet uitleggen waarom ze pijn heeft, benauwd is, etc. 

Ik hou voor mijzelf aan dat een eenvoudige dure behandeling geen probleem is, maar het mag voor het konijn niet te zwaar zijn. Beide behandelingen zou ik te heftig vinden. Maar die grenzen liggen voor iedereen weer anders. Sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren alles met de arts besproken. Bestralen is inderdaad erg zwaar plus dat het er niet mee geneest maar reduceert. (Hij had er een ander woord voor maar dat ben ik even kwijt). 

Opereren is ook vrij ondoenlijk, inderdaad omdat het een hele zware operatie is en de kans dat ze de operatietafel levend verlaat al zeer klein is. Een enorm gespecialiseerde arts in Engeland haalt 50/50% maar hier in NL heeft hij het 1 keer geprobeerd samen met een zeer gespecialiseerde arts en dat is niet goed afgelopen. Hij kon dan ook erg goed begrijpen dat ik daar ook niet voor kies. 

En inderdaad, beestje heeft ongelovelijk veel pijn en moet wel binnen 24 uur eten en poepen.. dus eigenlijk blijft alleen de laatste optie over. 

Ze kwam vanmorgen nog wel aanrennen voor wat lekkers dus zo lang ze dat nog doet en goed eet laat ik haar lekker haar ding doen en geniet zo lang het nog kan. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Even weer een update, ze krijgt het steeds lastiger. Eten wordt ook steeds meer een opgave voor haar en vanavond kwam ze niet meer enthousiast op het eten af. Ze heeft wel wat brokjes gegeten, maar niet zo enthousiast als normaal. Ik denk dat ik morgen de beslissing ga nemen om afscheid te nemen, hoe rot ik het ook vind..... maar uiteindelijk zal ze het zo benauwd krijgen dat ze niks meer kan en dat wil ik niet. Dat wil ik haar besparen.

Het is altijd zo moeilijk om in te schatten wanneer het het juiste moment is. Met in mijn achterhoofd dat men vaak geneigd is om te lang te wachten. Met alle twijfels van dien of ik dan weer niet te vroeg ben. Maar het is gewoon beroerd om te zien...en het wordt niet meer beter. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Morgen om 11:30 is het zo ver en ga ik afscheid van haar nemen. Hoe rot ik het ook vind, maar ik zie gewoon dat ze zich echt heel koest moet houden om nog ietwat "normaal" te ademen. Met het eten zie ik dat hele neusje samengeknepen om tijdens het kauwen nog wat lucht te krijgen. Het is goed zo..... ze wordt niet meer beter en het wordt alleen maar slechter voor haar, dat wil ik haar niet aan doen. Ik vind het verschrikkelijk dat IK zo over haar leven beslis. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .