Ga naar inhoud

Voorstellen en direct een vraag


Missy90

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Mijn naam is Maureen en heb twee konijntjes, broertje en zusje van nu ongeveer 5 maanden.

In het begin ging het super tussen die twee tot het mannetje geholpen werd!

Nu zitten we met het probleem dat hij continu op het zusje rijdt en zij niets van hem moet weten! Echter vechten ze niet, zij rent steeds weg en hij rent dan achter haar aan. Als ze het zat is stampvoet ze maar voor de rest doet zij niets!

 

Wij weten echter niet meer wat we moeten doen om deze koppeling te laten lukken ze waren voor de castratie zo lief samen!

IMG-20160207-WA0001.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je ze na de castratie opnieuw op neutraal terrein gekoppeld?

Ik zou ze uit elkaar halen en even een tijdje uit elkaars zicht en geur laten, in beide een aparte ruimte en ze dan opnieuw koppelen op neutraal terrein.

Hoe lang is het geleden dat hij geholpen is? En hoe groot is de ruimte die ze samen 24/7 hebben?

Oh en welkom hier natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Anjo,

 

Op de dierenarts zijn advies de hokken naast elkaar gezet zodat ze elkaar konden zien, horen en ruiken. Na de castratie zijn ze afentoe  samen op de bank geweest en dat ging goed tot het mannetjes konijn begon te rijden. Zij zocht hem toen al niet op, maar liet het rijden wel toe.

Maar nu loopt ze echt voor hem weg, we hebben afentoe de hokken tegenover mekaar open staan maar zodra die in haar hok komt rent zij weer over na het andere hok

Hij is nu ongeveer 4 a 5 weken geleden geholpen en volgens dierenarts moest het zo weer goed gaan zeker omdat ze voor de castratie ookal bijelkaar in 1 hok  zaten.

De hokken zijn 1,20 en 1m bij 50 cm  

Onder neutraal gebied valt iets anders dan de 2 hokken tegenover mekaar open te zetten?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze samen in een neutrale ruimte zetten, dus waar beide nog nooit zijn geweest. Die ruimte mort dan minimasl 2 m2 zijn. De 2 hokken tegen elkaar open zetten is niet zo handig. Konijnen zijn territoriaal, daarom is een neutrale ruimte belangrijk bij het herkoppelen. Ook is het oppervlak te klein en kunnen ze elkaar niet uit de weg, wat kan leiden tot echt vechten. Kunnen ze een dagje samen in de badkamer, (bij)keuken, gang, of iets dergelijks? Zet er ook even een grote kartonnen doos op zijn kop in met er 2 ingangen in geknipt. Dan kunnen ze even uit elkaars zicht. Rijden, jagen, haren uittrekken is normaal koppelgedrag.

Als ze weer rustig en relaxt samen kunnen zijn kan je ze weer het hele huis geven. Je haalt ze dan nooit meer uit elkaar. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de castratie 4 of 5 weken geleden is kun je ze weer veilig samenzetten! Door ze nu af en toe samen te laten moeten ze continu opnieuw de rangorde bepalen. Laat je ze samen en haal je ze vervolgens niet meer uitelkaar (zolang het allemaal gaat volgens het gedrag dat Lienappelsien omschrijft), dan heb je grote kans dat het vanzelf rustig wordt. Hij kan trouwens best nog even last hebben van zijn hormonen, dat is normaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .