Ga naar inhoud

Rambam Wat gebeurd er met konijnen die niet worden verkocht?


Domino
 Delen

Aanbevolen berichten

Op zich vond ik het best een goede aflevering. Een konijn uit de dierenwinkel eten kan echt niet want dat is zielig. Die haal je bij de slager want volgens een mevrouw zijn dat allemaal 'wilde konijnen waar op gejaagd is' en dat is dan minder zielig ofzo?

Bij het verhaal van de dierentuin wilde mensen het allemaal niet horen terwijl het gewoon de waarheid is. Ik vond het wel netjes dat Burgers Zoo als enige dierentuin eerlijk aangeeft dat ze ook konijnen voeren die te groot zijn voor de verkoop. Alle andere dierentuinen ontkende dit die zeiden allemaal: die worden speciaal gefokt. Ik vind dat je als dierentuin daar ook eerlijk in moet zijn. Die wilde dieren moeten uiteindelijk ook eten. Al hebben ze bij Burgers Zoo wel een relatief humane dood(als je dat kan zeggen). In ieder geval geen tik in de nek waarbij ze misschien nog blijven leven...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar had ik ook aan gedacht sanne. Ik hoop ook dat dat meevalt.

Het hele stuk is wel naar, maar alles is heel hypocriet: opeten en aan de wilde dieren voeren mag niet, want het zijn knuffelkonijnen. Maar mensen eten wel vlees (ik ook) en mensen willen ook wilde dieren in de dierentuin zien. Dat ze daar heen gaan vind ik ern naar idee, maar ik realiseer me wel dat er andere dieren heen gaan als dit bijvoorbeeld niet meer zou mogen. 

Het enige waar we wel direct iets aan kunnen doen is die broodfokkers. Want als je toch even binnen kijkt in zo'n fabriek, is het vreselijk wat je ziet! Bakken vol met diertjes... 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het nog niet gekeken, maar ik weet het antwoord op de vraag wel. Ik weigerde toen ik nog bij de intratuin werkte altijd te oude konijnen terug te sturen naar de handelaar. Wi lieten ze gewoon zitten tot ze uiteindelijk verkocht waren. De hokken waren daar 1 vierkante meter, dus ook voor een volwassen konijn nog te doen. En alle konijnen vonden uiteindelijk een baasje. En geloof me de baasjes die daar een konijn kochten werden echt wel voorzien van goede informatie door mij en mijn collega's. ;)

Ik verbaas me er altijd zo over dat mensen er niet over nadenken wat er verder in de wereld gebeurd en niet verder kijken dan wat ze zien. Hoeveel mensen steken hun kop niet in het zand en willen het niet weten of er niet aan denken. Niet alleen op dit punt, maar bijvoorbeeld ook het "waar komt je kleding vandaan" en "wat is er met je voedsel gebeurd". Ik wil juist altijd alles weten, en besluit dan wat mijn mening is en of ik besluit iets wel of niet te doen, gebruiken of eten.

  • Vind ik leuk 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het nog niet gedaan, maar ga het alsnog zeker een keer kijken! Doordat mijn FB er vol mee stond, weet ik wel enigszins waar het over gaat.

Mooi van Burgers Zoo dat deze er openhartig & eerlijk over zijn waar hun konijnen vandaan komen.

En let's face it --> konijnen zijn nou eenmaal prooidieren & daardoor een voedselbron voor roofdieren. En wij hebben de "pech" dat wij ons hart verloren hebben aan deze lieve pluizenbollen ♥ Dus hoe je het ook wendt of keert; het stoppen met voeren van konijnen aan roofdieren kun je gewoon helaas niet tegenhouden.

Wat wel heel belangrijk is (vind ik) dat de consumptie-konijnen i.i.g. op een diervriendelijke, konijnwaardige manier gehuisvest worden en op een humane manier sterven voordat ze gevoerd worden.

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Erg jammer van al die konijnen die gefokt worden en daarna naar de slangen gaan. Mensen moeten eens gaan leren dat er teveel dieren in Nederland zijn en dat we ze beter uit een opvang of asiel kunnen halen.

Deze aflevering vind ik opzich vrij logisch, dit is toch wat mensen willen? Jonge kleine schattige konijntjes.... Als een koe geen melk meer geeft gaat die ook naar de slager 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .