Ga naar inhoud

ZIndelijkheid


Lexy

Aanbevolen berichten

Hallo, 
Bij aanmelden had ik al aangegeven dat ik nu met mijn eerste binnenhuis konijn zit. Allemaal goed en wel maar we stuitten toch op een probleempje. Mijn bed is zijn behoefte plekje gewoden? Hoewel ik altijd de kakjes terug in zijn kooi legde en plassen deed hij eigelijk zo al niet uit zijn hok, heeft hij recentelijk besloten dat op mijn bed te doen is. Ik Ben geen 24/7 thuis maar konijn loopt wel alleen rond op mijn kamer dan. Voorlopig heb ik gewoon heel het bed gebaricaddeerd maar s'nachts is dit niet' zo handig, ga voorlopig wss s'nachts mijn kamer wel zo indelen dat konijnenmans een deftige ruimte ter beschikking heeft maar dat ik ook nogaltijd een uitloop heb, en gewoon aan men bed kan. Dit is natuurlijk ook geen super oplossing. Isser een manier dat ik konijnen mans toch kan overtuigen het niet meer te doen waar het niet hoort? Ook de kakjes terug leggen in het hok lijkt eigelijk heel oneffectief hij blijft zijn behoefte doen waar het hem uitkomt

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Hallo lexy,

Ik heb een onderwerp gemaakt over zindelijkheid. ik zal het hier even kopieren misschien heb je hier wat aan:\\

 

Je wil je konijnn laten loslopen in huis maar hij plast//poept overal wat kun je doen

Stap 1 : Schaf een ren aan wat je in de woonkamer kunt zetten.

Stap 2: Zet een open kattenbak in de ren.

Stap 3: Vul de bak met op de bodem wat zaagsel, of korrels. Daarop kun je eventueel wat wc papier of keukenpapier leggen.

Stap 4: Leg wat hooi in de bak, blijkbaar vinden konijnen het lekker om wat te knagen te hebben tijdens het plassen/poepen.

Stap 5: Als je de grootte van je ren kunt bepalen maak heb dan niet meteen op zijn groots, De grootte breid je uit als je konijn het goed doet. Uiteindelijk kan de ren weg en kan hij loslopen in huis. Zet de bak wel een beetje op de zelfde plaats zodat hij weet waar het is.

Ik heb in huis meestal de ren op een kleine grootte open staan als hij losloopt. Poepen doet hij nog niet helemaal in de bak maar wel in zijn ren wat ik verder geen probleem vind.( met een kruimeldief zijn ze zo weg) Heel soms wil er weleens een plasje misgaan maar meestal is het gewoon in de bak.

 

Groetjes,

 

Jellapluis

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey, heb een konijntje voedster sinds 2 weken altijd super zindelijk geweest op haar konijnen wc... Sinds van het weekend poepen en plassen op de zetel.... Enkel op de zetel, zijn dit haar hormonen en terretorium gedrag? Ze is rond de 6-7-8 maand ( zijn we niet zeker van) woensdag word ze gesteriliseerd ik hoop dat ze erna terug zindelijk gaat worden? Leuk is het niet in een stoffen zetel... Beetje ten einde raad :-( Mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .