Ga naar inhoud

dominantie


Dipsy

Aanbevolen berichten

"Mijn konijn is zo lief, die doet nooit wat!" Zei ik over Max. "En als hij je niet aardig vindt, dan loopt hij weg." En prompt beet ie de eerste de beste die zich in ons nieuwe huis vertoonde in de enkels en joeg hem letterlijk de deur uit. En trots dat ie was! 


 


Kan zo nog wel 20 verhalen oprakelen uit m'n leven. "Dat overkomt mij niet" is echt zo'n gedachte waarbij Karma zich in de handjes wrijft en wacht op dat moment dat je eventjes niet oplet. Bereid je voor op "ik zei het toch" en als het slecht afloopt op een hele shitload aan haat. 


 


Wat betreft TS: Hier ook niet heel duidelijk wie er nu de baas is. Dan zit de een achter de ander aan. Dan de ander achter de een. Ze wassen elkaar evenveel en het is steeds een ander die het initiatief neemt. Als de ander geen zin heeft dan negeren ze elkaar ook net zo makkelijk :P Soms spelen ze echt haasje over en vliegen ze achter elkaar aan en springen ze over elkaar heen (niet boos of met open bek). Soms liggen ze languit tegen of op elkaar. Ach. Zolang Makoto onder ligt vind ik het prima. Anders plet ie die arme meid. En verder zoeken ze het maar lekker met elkaar uit. Moet er ook niks van hebben als mijn ma zich tegen mijn relaties aan bemoeit, dus zolang er geen haren in het rond vliegen :P 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe ik ook haha ze zijn momenteel heel druk met de speelbal met biks erin haha! Helemaal niet bezig met elkaar en denk dat Nina gewoon de baas wil zijn over Nijn..

 

Jonge konijnen zijn NIET bezig met rangorde, dominantie, baas zijn, etc etc. Dat is ook de reden waarom jonge konijnen altijd goed samen gaan, die vinden alles wel best. Lees je uberhaupt wel?

 

Jezelf voor je kop slaan hoeft niet, als je nu maar op tijd ingrijpt.. En dat doe je niet. Dan heb je straks een dode/gewonde voedster omdat de bevalling te moeilijk was. Is dat wat je wil?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ALS er wat zou gebeuren sla ik mezelf ook voor m'n kop, maar echt, 't gebeurd niet en ik ga er op tijd bij zijn.. Komt goed..

Ik heb hier al een tijd niet op gereageerd, maar ik moet er nu gewoon iets van zeggen. Wat ben jij ontzettend eigenwijs! Je zou bijna hopen dat er iets mis gaat. Dat je 'voedster' op je 'ram' rijdt, kan prima een hormonale oorzaak hebben. Nina kan toch ouder zijn of misschien is het wel een ram. En misschien is Nijn wel een voedster. (Of heb je dat wel laten nakijken?) Je hebt geen idee! En ondanks dat staat er "hahaha" in elk topic. Ik vind het helemaal niet om te lachen als mensen hun dieren aan die risico's blootstellen.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat vind ik nou het riskante van de dominantie-theorie. Allerlei gedrag zien mensen als een normale uiting van dominantie. Nou mijn konijnen rijden echt niet op elkaar en volgens mij wordt er bij de meeste koppeltjes niet gereden. Het is zo jammer als mensen gevaren (nestje) of problemen (twee rammen) missen omdat ze overal rangorde menen te zien. 


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Diva doet haar naam eer aan. Bij haar vorige lover Boris was ze eerst een kruiperig, voorzichtig meisje, net of ze niet echt konijnen-omgangsvormen had geleerd. Zij heeft van Boris veel geleerd. Hij adoreerde haar! En zij kon zich gedragen als een diva.


 


Sinds april woont Diva samen met Hubbel. Hubbel was een onervaren, jong ventje, die eigenlijk niet goed wist hoe hij met de inmiddels veeleisende Diva om moest gaan. Diva wil na het brokjes eten knuffelen, bij de waterbak knuffelen en vaak op een dag gepoetst en gewassen worden.


Inmiddels is Hubbel heel ervaren en maakt het Diva helemaal naar de zin. Als dank worden ook zijn oortjes en oogjes regelmatig door Diva gesopt! Rijden zie ik bij dit koppel nooit. Het is een enorm leuk en lief stel! Mijn toppertjes!!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan toch? Dat Nina de dominante van de 2 is.. Hoeft niet altijd maar met hormonen te maken te hebben

Ik denk dat het wel degelijk met hormonen te maken heeft. Ons Ruby deed dat ook totdat ze gesteriliseerd is. Daarna nooit meer. Mijn ram ook niet en hij is wel duidelijk de baas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mag ik zeggen zonder het boos te bedoelen dat ik je wel eigenwijs vindt.

en ik twijfel ook een beetje aan de kundigheid van je dierenarts. Die hoort echt nu wel te kunnen zien wat het geslacht is of niet forumleden???

En nu ga je afwachten... met het risico dat ze elkaar straks lelijk verwonden.

Of denk ik nu verkeerd????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit dit te lezen en denk OH OH OH!!, 


 


Ik zou echt niet zomaar een dierenarts geloven op alles wat ze zeggen. Ze krijgen in de opleiding echt alleen medische dingen en niet de verzorging of wat dan ook. Ja ik weet dat want ik heb de opleiding dierverzorging gedaan, daar werd ook para veterinair gegeven en weet hoe het gaat. Ja natuurlijk zijn er mensen die zich laten specialiseren, maar dat doet lang niet iedereen. 


 


Een DA zou nu idd wel moeten kunnen zien wat het is, en niet zeggen kom dan maar weer. Heb je van haar ook de tip gekregen om ze uit elkaar te halen? of zegt ze: kijk maar aan?


 


Dan erbij geef ik 2 voedsters bij elkaar ook weinig kans. Ik zou als ik jou was al wel gaan orienteren op wat je moet gaan doen als het fout gaat. Je wilt er nu niet aan denken omdat het goed gaat. Natuurlijk heel fijn als het goed gaat maar morgen/volgende week/ maand kan het fout gaan en dan moet je toch wel een idee hebben wat je met ze gaat doen. Dan ben je alvast voorbereid. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het fout(dreigt) te gaan heb ik al een kooi(waar nijn voorheen in zat) waar een van de 2 dan in kan. Echter wil ik geen van beide ruilen, 't zijn immers geen speelballen die je weg doet.wanneer t je uit komt, dus ik denk dat ik dan al gauw meer ruimte ga maken(wellicht buiten) waar ze dan met 1(of 2) rammetjes in kunnen..

De da zei zolang t goed gaat kun je ze bij elkaar laten, maar de mogelijkheid is er dat t ook mis kan gaan omdat dames nogal fel zijn.. echter sterilisatie dan een oplossing.zijn waardoor.ze minder fel worden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus omdat er geen ballen gevoeld worden zijn het vrouwtjes... eeeeehhh de vorm van het vrouwtjes geslacht is ook anders en die ballen kunnen ze heel goed verstoppen.

Ik ben nooit gemeen maar in jouw geval hoop ik dat het vreselijk mis gaat. Dit is zo een geval van: ik moet eerst met eigen ogen zien dat het fout gaat, naar 20 mensen met ervaring luister ik lekker niet, ik weet het zelf toch beter.

Nou zie het dan maar en kom niet miepen als het fout is gegaan want denk dat weinig mensen medelijden zullen hebben, ja wel met de nijntjes.

En als het WEL 2 vrouwtjes zijn dan kan het goed gaan, is bij mij ook goed gegaan maar je weet het nooit. Ik heb bij elk klein conflictje in de stress gezeten

Anyway om terug op het onderwerp te komen. Kyra is hier degene die voornamelijk rijdt terwijl Leyla weer degene is die alle likjes ontvangt.

Dus aan de ene kant zou je Kyra dominant noemen en aan de andere kant Leyla. Denk dat ze gewoon allebei lekker hun dingetjes hebben.

Bij mn vriend en mij is ook niet de ene dominant en de ander onderdanig haha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .