Spring naar bijdragen
wendykiara

Kanarie baby

Recommended Posts

Hoi iedereen,

Ben een poos weg geweest maar heb nu weer een vraagje. Ik heb een jaar geleden een kanarie man op straat gevonden en besloot hem te houden. Hij begon zich eenzaam te voelen en we hebben er een popje bijgehaald. Een paar weken geleden had het popje 4 eitjes gelegd waarvan er 2,5 week geleden een klein vogeltje uit is gekomen. De andere 3 hebben we weggehaald want daar zat niks in. De kanaries zijn kerngezond em gister is het babytje voor het eerst gaan vliegen. Nu heb ik wat vraagjes. Wanneer kan het kanarie babytje zonder zijn moeder? En wat moet allemaal doen? Alvast bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Had je dat niet van te voren moeten opzoeken?

De volgende meer kun je de eitjes vervangen voor nepeitjes, dan krijg je geen jongen en blijft de moeder geen eitjes leggen.

ik heb zelf aga's en deze kunnen met 7 a 8 weken weg. Weet niet of dat hetzelfde is bij kanaries? Even googelen dus. wat je allemaal moet doen? Hetzelfde als de weken ervoor. Want als hij kan vliegen zal hij al een aantal weken oud zijn. En natuurlijk een goed huisje zoeken met een maatje en een ruime kooi waar hij regelmatig los mag vliegen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Pas na het leggen van het tweede eitje begint het popje te broeden. Zij broedt dan ongeveer 21 dagen als het eerste kleintje geboren wordt.

Daarna wordt er net zoals er eitjes gelegd zijn om de dag een kleintje geboren. Je kan de kleintjes al een paar uur voor ze uit het ei komen horen piepen. Op deze foto* kun je precies zien hoe dat gaat. Na de geboorte van de kleintjes gooien de meeste popjes de lege eischalen gewoon het nestkastje uit (ook daar zijn er uitzonderingen).

De eerste dagen worden de jongen gevoed door de moeder met kropmelk.

Kropmelk is een eiwitrijke afscheiding van de kropwand. Na een weekje gaat dan ook het mannetje mee helpen met het voeden van de kuikentjes. En langzaam leren de kuikentjes dan ook om hard voedsel (zaden) te eten en uiteindelijk om geheel zelfstandig te eten.

Na een viertal weken vliegen de kleintjes voor het eerst uit hun nest, waar ze overigens wel iedere avond opnieuw ingaan om de nacht door te brengen. Na 6 à 7 weken zijn de kuikentjes helemaal zelfstandig en kunnen ze bij de ouders weg.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .