Ga naar inhoud

Hoe plaats je een bericht op het forum?


 Delen

Aanbevolen berichten

Ben je nieuw op het forum en wil je een eigen topic starten? Hier lees je hoe dat moet.

Wij raden aan om te beginnen met een voorsteltopic. Het is wel zo  netjes als je ergens nieuw bent, dat je even iets over jezelf laat weten.

Denk er aan dat het forum openbaar is, wij raden dus aan om niet je echte (achter)naam en woonplaats te noemen, tenzij je er zelf geen problemen mee hebt dat mensen jou kunnen koppelen aan je bunnybunch account. Je mag het natuurlijk ook globaal houden, door bijvoorbeeld wel aan te geven in welke provincie je woont, maar niet de woonplaats. Denk er even rustig over na voor je begint met posten op het forum. Overigens is dit iets wat niet alleen handig is om te bedenken op ons forum, maar overal op internet.

 

Wat zet je zoal in een voorsteltopic? Laat ons even weten wie je bent, hoe je op ons forum gekomen bent en welke huisdieren je allemaal hebt.

 

 

 

Hoe plaats je een nieuw topic?

 

Maak een account aan en zorg dat je ingelogged bent. Je start een eigen topic door eerst op het forumonderdeel waar het topic in hoort te klikken. Wij hebben heel wat forumonderdelen dus kijk even goed waar jouw vraag of verhaal thuis hoort. Voorstellen doe je in het forumonderdeel "voorstellen". Klik daar op en je ziet dan een overzicht van de voorsteltopics van andere leden.

 

Om jouw eigen voorsteltopic te openen klik je op de zwarte knop "start new topic" rechts in beeld (omcirkeld op onderstaande afbeelding).

gallery_2_117_14459.jpg
 

 

Je komt nu in een venster waar je je bericht kan typen. Vul een topictitel in en zorg er voor dat deze duidelijk aangeeft wat er in besproken wordt. Wil je een vraag stellen omdat je konijn ziek is, zet dan niet "help" of "ziek" als topictitel maar omschrijf wat duidelijker waar het om gaat, bijvoorbeeld: "konijn heeft diarree".  Onder het veld voor de topictitel heb je een balk met allerlei icoontjes. Probeer dit gerust uit. Via deze icoontjes kun je bijvoorbeeld smileys invoegen in je bericht of een foto plaatsen. Ook kun je de kleur en het formaat van je tekst aanpassen.

 

 

gallery_2_117_17478.jpg

 

 

Ben je klaar met het typen van je bericht en wil je het online zetten? Klik dan op "post new topic".

 

gallery_2_117_3860.jpg

Je mag op bunnybunch maar 5 minuten je bericht bewerken, daarna staat het definitief online. Twijfel je of het wel goed is? Klik dan eerst op "preview post" om te zien hoe het bericht er op het forum uit zal komen te zien. Controleer voor het posten, of direct na het posten ook even of de spelling correct is en of je leestekens hebt gebruikt. Dit is veel prettiger lezen voor de andere forumgebruikers.

 

 

Wel een account aangemaakt maar geen toestemming om berichten te plaatsen?

Dat kan! Na het registreren sturen wij een email naar het door jou opgegeven emailadres. In die email staat een link waar je op moet klikken om jouw account te activeren. De email wordt binnen enkele minuten na je registratie toegestuurd. Kun je hem niet vinden? Kijk dan eens bij de spam-emails. Het kan ook zo zijn dat je je zo misdragen hebt op ons forum dat wij jouw toestemming om berichten te plaatsen hebben ingetrokken. Dit heet een ban. De meeste bans zijn tijdelijk (bijv. 3 dagen). Je zal deze periode af moeten wachten, en dan pas mag je weer berichten plaatsen.

 

Meer weten? Lees ook dit topic:
https://www.bunnybunch.nl/forums/topic/77289-basisinformatie-forumgebruik/

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een bericht wil plaatsen staat er een hele rij met icoontjes bovenaan. Met deze icoontjes kun je je bericht bewerken en allerlei dingen toevoegen. Hieronder uitleg wat de icoontjes betekenen. Je zal niet alle icoontjes gebruiken, de belangrijkste heb ik vetgedrukt gemaakt.

 

 

gallery_2_117_7620.jpg
Bovenste rij:

 

1. Schakel de balk met icoontjes uit.

 

2. Remove format: hiermee haal je aanpassingen zoals een groter formaat of ander lettertype weer weg. Hij veranderd het dan weer naar de standaard foruminstellingen.

 

3. Special BBC code: via deze knop kun je een aantal "trucjes" gebruiken, zoals het invoegen van een "spoiler". Als je bijvoorbeeld over een film of boek iets verteld maar denkt dat niet iedereen wil weten hoe het afloopt, kun je dat stuk tekst als spoiler invoegen. Iemand moet er dan op klikken om te zien wat er staat.

Verrassing!

 

4. Font - hier kun je het lettertype kiezen dat je wil gebruiken in je bericht. Je kan een keuze maken voor je begint te typen voor je hele bericht, of je kan stukjes tekst in een ander lettertype zetten door alleen het stuk tekst dat je wil aanpassen te selecteren en daar een font voor te kiezen.

 

5. Size - hier kun je het formaat kiezen van je tekst. Je kan een keuze maken voor je begint te typen voor je hele bericht, of je kan stukjes tekst in een ander formaat zetten door alleen het stuk tekst dat je wil aanpassen te selecteren en daar een formaat voor te kiezen

.

6. Text color - hier kun je de kleur van je tekst kiezen. Je kan een keuze maken voor je begint te typen voor je hele bericht, of je kan stukjes tekst in een andere kleur zetten door alleen het stuk tekst dat je wil aanpassen te selecteren en daar een kleur voor te kiezen.

 

7. Smiley :party: - hier kun je kleine plaatjes en icoontjes kiezen die je toe kan voegen aan je bericht. 8-):rainbow:

 

8. My media - via deze knop kun je foto's in je bericht toevoegen die je in de bunnybunch gallery hebt geplaatst.

 

9. Find - zoeken in de tekst die je getypt hebt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een woord verkeerd geschreven hebt en het wil aanpassen.

 

10. Replace - vervangen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een woord verkeerd geschreven hebt en het wil aanpassen.

 

11. Undo - ongedaan maken. Heb je net iets getypt en klopt er helemaal niets van? Met deze knop kun je het weer weghalen.

 

12. Redo - heb je iets weggehaald, maar was dat niet de bedoeling? Met deze knop maak je het ongedaan maken weer ongedaan.

 

13. Copy - Kopiëren. Selecteer een stuk tekst of foto en klik op copy om deze te kopieren.

 

14. Paste - Plakken. Heb je net iets gekopiërd? Dan kun je het via de knop paste weer in je bericht plakken.

 

15. Paste as plain text - Plakken als simpele tekst. Had je iets van het internet  gekopiërd en staan er allerlei dingen tussen die je niet wil zoals foto's? gebruik dan deze knop om het als simpele tekst in je bericht te plakken.

 

16. Paste from word - Heb je iets in word getypt en wil je het naar je bericht op bunnybunch plakken? Vaak staan er dan allerlei verborgen codes in waardoor het er raar uit komt te zien op het forum. Plak via deze knop om het wel juist op het forum te krijgen.

 

17. Options: Editor opties.

 

 

gallery_2_117_7620.jpg

Onderste rij:

 

1. Bold- maak je tekst vetgedrukt

 

2. Italic- maak je tekst cursief

 

3. Underline - onderstreep je tekst

 

4. Strike Trough - haal een streep door je tekst

 

5. Subscript - onderschrift, je tekst komt lager in de regel te staan.

 

6. Superscript - bovenschrift, je tekst komt hoger in de regel te staan.

 

7. Insert / remove bulleted list - voeg opsommingstekens toe (stipjes)

 

8. Insert / remove numbered list - voeg opsommingstekens toe (nummering)

 

9. Link - voeg een link in. Selecteer een stuk tekst en klik op dit icoontje om de tekst aanklikbaar te maken en te laten doorverwijzen naar een webpagina.

 

10. Unlink - Heb je een link ingevoegd maar is het niet juist, met deze knop haal je de link weer weg.

 

11. Image - voeg een foto of afbeelding toe (via url, zorg dus dat de foto ergens online staat).

 

12. Code - Wil je codes gebruiken in je bericht zoals javascript of html dan kan dat via deze knop.

 

13. Quote - citeren. Via deze knop kun je een stuk tekst dat je getypt hebt als citaat weergeven.

 

14. Twitter - plaats een link naar je twitter account

 

15 Decrease indent - Tekst in laten springen (vergelijkbaar met de tab-knop van je toetsenbord)

 

16 Increase indent - Tekst die je had laten inspringen, terug naar links halen.

 

17. Align left - links uitlijnen van de tekst

 

18. Center - centreren van de tekst

 

19. Align right - rechts uitlijnen van de tekst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .