Ga naar inhoud

Basisinformatie forumgebruik


Aanbevolen berichten

Wat basisinformatie over onze site!

 

 

Een forum is een plek waar je verhalen en foto's met elkaar kunt delen. Over onze huisdieren maar er is ook een offtopic deel waar je het kunt hebben over privézaken.

 

Privé bestaat niet op internet!

Bedenk je altijd voor je een bericht plaatst dat dit een openbaar forum is. Alles wat je online zet komt in de grote wereld terecht. Nu lijkt dit misschien niet erg, maar als jij later ooit wil solliciteren wil je misschien niet dat alles vindbaar is via de zoekmachines. Zet dingen die je niet met de hele wereld wil delen, dus ook niet online. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor bunnybunch, maar ook voor bijvoorbeeld facebook. Plaats dus geen foto's of verhalen die je niet met de wereld wil delen. Niets is privé op het internet!

 

 

 

Wat is een discussie?
Op ons forum kun je topics openen, discussies. Omdat het voor mensen niet altijd duidelijk lijkt te zijn wat daar de bedoeling van is, hier de definitie van een discussie:

 

Een discussie is een vorm van bespreking, zoals een gesprek of andere vorm van communicatie, tussen twee of meer partijen over een bepaald onderwerp, waarbij de partijen elkaar van een bepaald standpunt proberen te overtuigen

Een discussie is een gesprek waarin je iemand probeert te overtuigen van jouw mening. Dit doe je door jouw mening met feiten te onderbouwen. Dit doe je dus niet door de ander (persoonlijk) aan te vallen, te kwetsen of te beledigen.

 


Artikelen
Op onze website zijn artikelen te vinden over konijnen en knaagdieren. Hier vind je in ieder geval de basisinformatie, en vooral bij de konijnenartikelen ook verdergaande informatie. Kijk altijd eerst of er een artikel is over de vraag die je wil stellen, heel veel zaken worden in onze artikelen uitgebreid besproken. De artikelen zijn te vinden via deze link: http://www.bunnybunch.nl/informatie/ of klik bovenaan het forum op "konijnen informatie"

 


Je eigen gegevens: Mijn profiel
Hier kun je je wachtwoord, emailadres, schermafbeelding (dat is het plaatje onder je naam), onderschrift en profiel informatie wijzigen. Mocht je ergens niet uit komen kun je altijd een topic starten in het onderdeel Forum vragen en mededelingen

In dit topic  staat nog uitleg over hoe je een onderschrift kunt maken of waar je een leuk onderschrift vind.

 

 

 

Berichten posten op het forum:
Om een bericht te kunnen posten op het forum moet je ten eerste geregistreerd en ingelogged zijn. Ook moet je je account via de bevestigingsemail geactiveerd hebben. Deze email kan soms bij de spam emails terecht komen, dus mocht je hem niet gelijk ontvangen kijk dan bij de spam-berichten of de email daar staat.

Je gaat naar het forumonderdeel waar jouw bericht hoort.

 

Als je in het juiste forum bent kun je een nieuw topic starten via de knop 'start new topic'. Uitgebreide uitleg hoe dit werkt vind je in dit topic: https://www.bunnybunch.nl/forums/topic/77455-hoe-plaats-je-een-bericht-op-het-forum/

Je kunt ook reageren op een van de bestaande topics door op het topic te klikken en vervolgens op de knop 'reply to this topic' te klikken. Je krijgt dan een venstertje waar je je bericht in kunt typen. Onderaan bij elk topic staat een verkorte versie van dit scherm ook.

 

 

 

 

Een link invoegen
Je kunt een link invoegen door de link simpelweg te kopieren naar het tekstscherm. Ook kun je een link koppelen aan een woordje dat je getypt hebt.  Je selecteerd het woord dat je net getypt hebt en gaat naar de knop boven je tekstvenstertje van een soort liggende 8.
Je typt hier de link in waar je naartoe wil linken en klikt dan op ok. Het woord dat nu de link heeft is nu iets bruiner van kleur geworden.
 

 

Een foto of plaatje invoegen
In dit topic staat een uitleg over het plaatsen van een foto of plaatje op onze website.

 

Citeren
Citaat is quote in het engels. Als je een andere gebruiker wil citeren klik je op het icoontje van de aanhalingstekens ( `` )  bovenaan je tekstscherm. Het komt dan automatisch in jouw post te staan, en je kunt er dan zelf je eigen opmerkingen etc bij invullen.

 

Citaat
zo komt het er uit te zien dan dus

 

 

Smilies
Wij gebruiken ook een aantal smileys op Bunnybunch. Deze kun je invoegen via het smiley icoontje boven je tekstvenster, of door de code in je bericht te typen.

 

Waarschuwingen
Wij hebben ook een systeem op onze website waarmee we waarschuwingen kunnen geven aan leden die zich niet goed gedragen. Hiervan zullen wij gebruik maken in de volgende gevallen:
Wij berispen bij:
- schelden
- vloeken
- persoonlijke aanvallen
- beledigingen
- spammen
Natuurlijk kunnen wij er ook in andere situaties gebruik van maken als dit nodig is.

 

Voor een aantal zaken hebben wij vaste waarschuwingspunten opgesteld:

https://www.bunnybunch.nl/forums/topic/77289-basisinformatie-forumgebruik/

Onderschrift overtreding     5
Topics omhooghalen     5
Spammen     10     
Ongepast taalgebruik     10  
Onaardig / onbeleefd tegen ander lid  10   
Ongepast gedrag     30            
3 dagen ban     40   
30 dagen ban     45
Oneindige ban     50 

aangepast door Evee
update
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 jaren later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .