Ga naar inhoud

Snoezie ontsnapt: doodsbang


Snoezie

Aanbevolen berichten

Nu voel ik me echt rot.


 


Maar met Snoezie gaat nog steeds alles goed. Zij loopt vrolijk rond en is volgens mij niet zwanger. Want die dag heb ik geen konijnen gezien in de tuin.


Er is natuurlijk nog een heel klein kansje dat ze zwanger is.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat haar dan castreren. Op jongen zou ik echt niet zitten wachten en zeker niet op halfwilde jongen, want als Snoezie het voor elkaar krijgt om te ontsnappen dan lukt het die halfwildjes zeker.


En als je een maatje wil, haal die dan uit de opvang, straks zit je met 5 jongen die je dus moet houden want herplaatsen is heel heel moeilijk.


 


Ik bedoel het niet lullig, maar je weet het niet, ze kan binnen 5 minuten gedekt zijn. Je weet niet hoe lang ze buiten liep en je kunt dus ook niet zeker weten of ze niet gedekt is. Dus, ik zou zeggen, neem het zekere voor het onzekere en laat haar castreren.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Op een echo kun je de jongen niet zien, dat kan alleen met een röntgenfoto. En dat kan volgens mij pas als ze langer zwanger is, dus dan is het te laat om haar te castreren.


De dierenarts kan misschien wel voelen of er jongen zijn, maar dat is ook erg moeilijk bij konijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is zo vreselijk.


 


Zeg je dan: 'Mag ik goudsbloem kopen voor Snoes? Dat wekt abortus op.' Lacht je moeder je vierkant uit: 'AHAHA! Snoezie is niet zwanger! Hahahaha!' *Broer lacht mee. 'Maar Snoes kan daar aan sterven...' 'Hahahaha'


 


 


Pff


Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry hoor, maar waarom ga jij er steeds vanuit dat het altijd pretnestjes zijn?

Ja, er bestaan mensen die zeggen dat hun pretnestje een oeps-nestje is, maar moet je daarom anderen vals beschuldigen?

Jij bent hier toch maar pas, op dit forum? Waar komt dan die veronderstelling vandaan dat Christa "er steeds vanuit gaat dat het altijd pretnestjes zijn"?

En je bent 13, zeg je?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb laatst bij Dr Pol meegekregen dat jongen op een foto zien pas in een later stadium kan. Want botgroei gebeurt pas in een later stadium. Laat het diertje aub zsm castreren. Ik heb zelf meegemaakt dat ik s morgen een dood konijn had door de bevalling. Dat wil je niet meemaken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rian, omdat ik bijna het volledig Oeps-nestjes forum heb doorgelezen. En wat heeft mijn leeftijd daarmee te maken?


En Christaaa en ik hebben het al uitgepraat, trouwens.


 


Ainarel, daar heb ik ook schrik voor, maar mijn ouders willen het maar niet beseffen...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk eerder dat ze het te duur vinden. Maar halfwildjes zijn ontzettend moeilijk te plaatsen. En ik ben echt bang dat ze doodgaat, ze is 5 las ik. Dan is het bekken vergroeid en daardoor wordt bevallen erg moeilijk.

En konijntjes groot krijgen is veel moeilijker dan kittens kan ik je vertellen. Sta overigens achter geen enkel oeps/pretnest van welk dier dan ook. Puur door mijn eigen ervaring die ik 3 jaar geleden heb gehad. Je kunt mijn verhaal lezen in het nestjes topic en die heet "Beetje boos".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof je meteen hoor Snoezie. Ik begreep ook wat je bedoelde met het enige lichtpuntje wat je zag als het echt zo zou zijn.

Je ouders maken zich niet ongerust denk ik omdat ze denken dat het wel losloopt dat een konijn meteen zwanger zou kunnen zijn na 1 keertje tussen de wilde konijnen rond lopen. Of niet? Dat is het idee wat ik krijg.

Maar misschien kun je ze vertellen dat het bij konijnen echt heel snel kan gaan, het is voorjaar en de wilde rammen willen nu maar 1 ding: vrouwtjes dekken. De spreekwoorden en gezegdes over konijnen zijn niet voor niks.

Het is zo dat een tam vrouwtjeskonijn eigenlijk altijd klaar is om jongen te krijgen, ze heeft niet een korte periode waarop ze meer of minder vruchtbaar is zoals bij mensen of honden bijvoorbeeld. Dat is misschien iets om tegen je ouders te vertellen.

Het hoeft alsnog helemaal niet zo te zijn dat ze zwanger is, maar het kan gewoon wel. En dan is het inderdaad een behoorlijk risico met een konijn wat op die leeftijd nog voor het eerst moet bevallen en dan de jongen die half wild zouden zijn.

Misschien kun je je ouders mee laten lezen hier?

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is veel te vroeg, dus ze zal gewoon schijnzwanger zijn. :) je hoeft niet bang te zijn dat er morgen jongen in komen. Pas een paar dagen voor 7 juni zou ze kunnen bevallen. En dat zou al vroeg zijn. Maar nu nog niet. Tenzij ze eerder vorige maand zwanger heeft kunnen raken, maar als ze eerder vorige maand altijd in haar hok zat en er is geen ander konijn bij geweest kan dat niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .