Ga naar inhoud

Vrouwtje ontloopt mannetje?


JudithSJS

Aanbevolen berichten

Hoi,


 


ons vrouwtje (ongesteriliseerd) likt ons mannetje (gecastreerd) heel regelmatig. Maar op het moment dat hij zelf toenadering zoekt, bijv. door zijn kop op haar rug te leggen (wij denken dat hij wil rijden), springt Beppie weg.


 


Is dit normaal? Of vindt Beppie Obi gewoon niet zo leuk? Ze zitten nu ongeveer anderhalve week bij elkaar.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben gewoon tijd nodig om aan elkaar te wennen denk ik. Loki legde ook wel eens zijn kop op Gaia's rug en de volgende stap was altijd rijden, gaia rende dan weg en dat werd eigenlijk steeds minder tot het helemaal op hield. Het is al een goed teken dat ze hem likt, dus ik denk dat ze gewoon nog een beetje moeten wennen en dat het vanzelf goed komt :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zitten binnen, we wonen in een studentenhuis en Obi is een keer ontsnapt uit de tuin, opgepikt en vrijgelaten ergens aan de andere kant van de stad ('want konijnen horen in de natuur'). Daar is hij gevonden door de dierenambulance en zo is hij bij ons binnen gekomen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat gek..weet je dan ook wie dat deden? Waar bemoeien ze zich mee -,- (Zo vertelde mijn vriend dat iemand ooit zijn vogel losgemaakt heeft, zo'n beest overleeft het niet in de natuur maarja de 'dader' voelt zich natuurlijk een held omdat hij die vogel toch wel een middagje vrijheid heeft gegund)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrijp uit je andere topic zitten ze 's nachts gescheiden, ieder in een hok? Als het goed gaat, en zo klinkt het wel, kan je ze het beste nu gewoon dag en nacht altijd samen laten. Zouden ze dan ook altijd toegang hebben tot de ren? Dat is namelijk wel belangrijk, want ze moeten altijd genoeg ruimte hebben om elkaar te kunnen ontlopen. Hier op BB wordt over het algemeen 2 m2 als minimale, permanente ruimte op 1 oppervlak gehanteerd voor 2 kleine konijnen. Het is heel normaal dat ze na 1,5 week nog onrustig zijn, zeker als ze nu steeds weer gescheiden worden.

Leuk dat jullie ook zijn aangestoken door het konijnenvirus :) Heb je een foto van het stel?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Lien,


 


we hebben ze één keer 's nachts samen gezet, maar Beppie stampte toen erg veel, dat doet ze normaal gesproken nooit.


Het verblijf bestaat uit twee hokken, die samen aan één ren gezet zijn. Het hok van Beppie is drie verdiepingen hoog, zij wordt 's avonds 'opgesloten'. Obi kan het trapje naar de eerste verdieping niet op (waarschijnlijk te steil), dus het trappetje halen we overdags weg. We zijn nog bezig met een minder steil trappetje, zodat Obi ook naar boven kan.


 


Ik zal eens kijken of ik een foto van de twee samen kan maken :-)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, ze zaten in het ren, dat toegang heeft tot beide hokken. Als Beppie 's nachts wordt gescheiden, zit zij in haar hok en Obi in zijn hok en het ren.


Overigens gaat het welk elke dag een stukje beter, vandaag hebben ze een heel tijdje naast elkaar gezeten.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar je kan toch gewoon weer eens kijken hoe het gaat als je Beppie 's nachts niet opsluit? Ze kennen elkaar nu toch een beetje. Als het overdag goed gaat zullen ze 's nachts niet opeens flink gaan vechten of zo, als je ze dan precies hetzelfde laat zitten als overdag.

Wat onrust en rijden is heel normaal de eerste dagen/weken. Door ze steeds weer te scheiden duurt het alleen maar langer voor ze een echt koppel zijn.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat kan irritatie zijn of angst bijvoorbeeld. Maar tijdens de eerste dagen samen geeft dat niet hoor. Lees anders nog wat koppeltopics door onder het subforum 'koppelen'. Het is heel normaal dat het een paar dagen of weken duurt voor ze een gezellig stel zijn.

Dat ze een keer 's nachts heeft zitten stampen betekent niet dat ze dat elke nacht gaat doen hè. Ze kennen elkaar nu een beetje, dus ik zou ze vanaf nu gewoon altijd samen laten en de ruimte/toegang 's nachts hetzelfde houden als overdag. Dan is er toch geen reden dat het 's nachts opeens niet meer zou gaan, terwijl het de rest van de dag wel goed gaat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .