Ga naar inhoud

Konijn gewond door gevecht


binky2012

Aanbevolen berichten

De tand is inderdaad iets om in de gaten te houden. Heb zelf een konijn gehad die ooit alle boventanden had gebroken. Let vooral op het eten van harde dingen als biks of wortel, zolang dat goed gaat zou ik me niet teveel zorgen maken. Maar als je daar de komende weken problemen mee ziet zou ik wel even de dierenarts bellen voor overleg. Je kan zelf ook regelmatig even kijken hoe het er uit ziet, als hij het toelaat.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Met Gedroogd brood doet hij al heel voorzichtig als hij het zelf moet door bijten dus ik had het in kleind stukjes gebroken zodat hij het meteen in zijn mond kan doen en dat lukte wel...

Voer eten doet hij ook nog wel gelukkig maar kan ik hem beter als ik ze wat lekkers geef hem een stuk banaan geven? Dat is zachter dan brood

Link naar reactie
Delen op andere sites

Brood is niet zo gezond. Misschien kun je andijvie of witlof proberen? Als hij het niet gewend is even klein beginnen en langzaam opbouwen maar het is gezonder dan fruit (ivm suikers).

Maar hij heeft geen pijn daarvan volgens de dierenarts omdat ie ook moeilijker eet nu?

Eet hij wel zijn biks?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is sowieso goed dat de dierenarts je terug laat komen natuurlijk :) Bij problemen met de biks zou ik wel meteen aan de bel trekken bij de dierenarts en eventueel de afspraak vervroegen.


 


Wat ik deed bij mijn konijn was alles kleiner maken. Biks kun je in stukjes breken met een mes of een schaar. Groenten in hapbare stukjes snijden. Banaan kun je wel geven, maar met mate. Je kan ook wat kruiden geven, zeker de blaadjes gaan er nog makkelijk in. De stengels zou je aan de andere konijnen kunnen overlaten.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk je dat je dierenarts hier ook leest?


 


Als er een serieus probleem is, moet je naar de dierenarts gaan en niet hier help komen roepen. Maar je zou vandaag toch naar de dierenarts, toch?


 


Een konijn kan prima zonder voortanden leven. Maar als er boven of onder nog tanden inzitten, maar de tand ertegenover weg is, zullen de resterende tanden onder narcose verwijderd moeten worden. Dat is een relatief kleine ingreep en daarna kunnen ze prima zonder tanden verder leven. Biks en hooi kunnen ze gewoon eten en groenten ook, als je dat in kleine stukjes snijdt.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me aan bij Christaaa, een konijn kan prima zonder tandjes leven, maar het is wel iets om zo snel mogelijk mee naar de dierenarts te gaan (eigenlijk nu direct dus). Ik kan me voorstellen dat het voor je konijn geen lekker gevoel is om met een losse tand te lopen dus hij heeft wel echt de hulp van een dierenarts nodig ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Omdat de tanden terug kunnen groeien, kun je ook met je dierenarts overleggen of je niet kunt afwachten (wel pijnstiller geven). Als de tanden dan niet of niet goed teruggroeien kun je ze dan alsnog nog laten trekken.


 


Nogmaals goed opletten of het konijn blijft eten! En ga naar de dierenarts!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Je zou vandaag langs gaan bij de dierenarts toch? Wat heeft die gezegd? Hoop dat je langs bent gegaan. Je konijntje heeft de hulp van een goede dierenarts nodig, die kan je het best helpen en adviseren. Succes en beterschap voor je konijn.

Je konijn hoeft niet ingeslapen te worden als de voortanden er uit moeten, konijnen kunnen prima leven zonder voortanden dus laat dat geen reden zijn om niet te gaan. Soms dien je dan groenvoer bijv kleiner te maken zodat hij het beter kan eten maar ook daar in krijg je dan tips van de dierenarts of kun je het evt hier vragen natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me bij mn voorgangers aan. Heb zelf dus ervaring met een konijn met gebroken voortanden. In principe komt dat gewoon weer goed. Wel zou ik die tand die los zit laten bekijken door de dierenarts en het losse fragment er uit laten halen. Want juist een los fragment zorgt er voor dat de doorgroei niet goed kan plaats vinden. Met een beetje geluk kan dat zonder narcose. Als je de pech hebt dat het te vast zit, moet hij een roesje zodat ze het met beleid kunnen doen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .