Ga naar inhoud

Rare konijnenmanieren


Jill85

Aanbevolen berichten

Misschien kun je een tweede bak neerzetten of inderdaad een grotere?

Feit blijft dat je een prima koppel had en er zelf een derde aan toe hebt gevoegd wetende van de risico's dat het mogelijk niet zou klikken.

Als ze verder niet vechten kun je het wat meer tijd geven, in het voorjaar de ruimte wat vergroten, overwegen een konijn toe te voegen etc.

Voor laatste zou ik dan zeker contact opnemen met een opvang zodat je wel een konijn wat qua karakter in de groep past erbij kan koppelen. Zij kunnen je ook vast goed adviseren.

Maar misschien heeft het gewoon wat meer tijd nodig nog? De jongste gaat ook puberen natuurlijk wat misschien mede wat onrust veroorzaakt en waardoor er ook naast de bak geplast/gekeuteld wordt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

 

Lien, ze hebben al drie nijntjes, hier een wijziging in aanbrengen kan twee dingen betekenen, een weg of een erbij. Beide zijn erg rigoureus. Een konijn erbij zal de situatie zeker niet op korte termijn verbeteren.

Toegegeven dat ik mij niet baseer op mijn koppel ervaring maar op wat verschillende bronnen mij verteld hebben. Deze bronnen hebben daarentegen ook wel koppel ervaring. Maar, ik denk dat dit weer heel dicht komt bij het verhaal van de discussie, toch?

 

 

 

Dat is dus helemaal niet zeker. Waarom blijf je nou zo eigenwijs? Je geeft zelf aan geen ervaring te hebben.

Voor de duidelijkheid: Ik zeg niet dat TS direct een vierde konijn erbij moet zetten, maar soms is het wel dé oplossing en het kan dan zeker direct een stuk beter gaan. Misschien moet je wat meer ervaring op gaan doen, voor je meent adviezen te moeten geven.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

weet je, dat ik zelf geen koppel ervaring heb betekent niet dat ik hier niet met mensen over praat, hell, jij zelf heb op dit forum meerdere keren aangegeven dat koppelen tijd kost en er geen garanties zijn. Gezien het feit dat deze nijnen op zich goed samen gaan maar dat de gecastreerde voedster af en toe dominantie op de jongere voedster laat zien kan veelal uitgelegd worden als een dominantie strijd, zonder dat dit gelijk heel negatief hoeft te zijn. Dit is ook een aantal keren door Jill benoemd, soms zitten ze leuk samen. Dus er is een rede waarom de oude voedster zich geroepen voelt om haar dominantie naar de jongere voedster te blijven etaleren.


 


Een van de meest voorkomende redenen voor voedsters om dit te doen is omdat ze hun positie bij tijd en wijlen bedreigt voelen. Hier ligt hoogst waarschijnlijk de oorzaak dus is het handiger om hierin ook de oplossing te vinden. Een extra konijn toevoegen creëert wel een nieuwe situatie maar inhoudelijk veranderd het niks aan de lastige situatie tussen de twee voedsters. Een van de meest uitgelegde redenen waarom de oudere voedster zich bedreigt voelt in haar positie door de jongere voedster is omdat de oudere voedster geen hormonen meer aanmaakt maar merkt dat de jongere dit wel doet. De oudere voedster zal haar dominante positie wel willen vast houden. Dus zal ze zich dominant naar de jongere voedster opstellen met alle eventuele strubbelingen die hier bij horen.


 


Maar weet je, hoewel hier op het forum meerdere keren gezegd is dat koppelen lastig is en geen garantie dat konijntjes elkaar gelijk zullen accepteren, is de oplossing hier, in de situatie waar de konijnen elkaar in mindere maten wel accepteren, om er een konijn bij te doen. Want dat 4de konijn, tja, dat zal hoogst waarschijnlijk gelijk geaccepteerd worden en de strijd tussen de voedsters gelijk beslechten..


 


Weet je, misschien heb je gelijk en heb ik, en de mensen waar ik mee praat, echt geen verstand van dieren, dat zou zo maar kunnen. hoe het ook is, Ik heb helaas mee gesproken in deze post en ik ben blijven reageren op de, in mijn ogen, vrij aanvallende manier van het bevragen van mijn motivaties door iemand die eigenlijk maar een ding wilt. En tja, ik denk dat ik er maar mee moet op houden.


 


Ik hoop voor Jill dat de situatie zich verder zal ontspannen en ik geloof echt dat saffier castreren de hele situatie zal ontkrachten. Maar ik heb heel erg het gevoel dat voor sommige hier het pijn punt in zit en dat we dus steeds als ik iets in die richting suggereer, ik de anti castreer beweging over me heen krijg. En ja, zo voelt het echt.


 


En weet je, nogmaals, er is geen enkele medische rede om rammen te castreren maar daar staan we allemaal achter, er is wel een medische rede om dit bij voedsters te doen. En ik begrijp dat het castreren van rammen hun leven minder een speelbal van hormonen maakt en dit je ram rustiger en misschien ook wel gelukkiger kan maken, maar waarom dit zelfde argument dan niet voor voedsters zou gelden is mij nog steeds niet duidelijk.


 


Hoe dan ook Jill, Dat de konijnen nog steeds wel bij elkaar blijven liggen is een goed teken, Hou het in de gaten. Probeer het wel voor te zijn dat de twee voedsters echt gaan vechten want zodra dit gebeurd zal het moeilijker zijn, ook na eventuele castratie, om ze weer rustig samen te laten zitten.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin anders nog een keer over het castreren van voedsters. Het klopt niet dat ik daar tegen ben. Als er een goede redn is, dan zou ik het vooral doen. Alleen bij jou lijkt elk probleem op te lossen door de voedster te laten helpen.

Ik ga in dit topic verder niet meer in op jouw geneuzel. Jij hebt een mening. Prima! Maar het zou je sieren als je eens informatie aanneemt van iemand die ergens meer ervaring mee heeft dan jij. Altijd maar de betweter uithangen. Ik word er doodmoe van.

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hou het hoe dan ook in het oog tussen de 3. Nu is ze altijd wel dominant geweest, zelfs als klein konijjntje tegen Jack. Alhoewel Jack nu echt wel de baas is. Echt vechten verwacht ik niet omdat Saffiertje onderdanig is en altijd wegloopt als Ruby uitvalt. Er is ook nooit op hasr gereden. Ik heb ook gezien dat Jack soms uitvalt nr beide dames, terwijl hij ze vaak wast en jack en Ruby dikwijls bij elkaar liggen. De dames vallen nooit uit tegen hem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pffffff wat gezellig hier... Beetje jammer dat het op deze manier moet.

Bij mij was de ram toen ook de baas. Hij had geen enkel probleem met de dames, en zij ook niet met hem. hij liet de dames ook achter elkaar aanjagen enz terwijl hij gewoon zijn ding deed net of er niks aan de hand was. Af en toe werd hij het dan even zat en liet hij even duidelijk zien dat hij de baas was en dat hij rust in zijn tent wilde: hij jaagde dan opeens fel achter de dames aan en ging even rijden, om daarna weer te doen alsof er niks aan de hand was. Zij waren dan wel even onder de indruk en dan was er weer even rust. Ik vond het op zich wel jammer dat hij maar heel af en toe ingreep, want ik had toch het idee dat hij degene was die de strijd tussen de dames de kop in had kunnen drukken (figuurlijk ;) ).

Een 2e ram zou misschien bij jou een oplossing kunnen zijn (en nee, dat is geen garantie). Dit moet natuurlijk geen willekeurige ram zijn, maar een die zorgvuldig is uitgezocht door een goede opvang. Ik snap dat je nu nog niet in de gelegenheid bent om een viertal genoeg ruimte te bieden en dat de grote ren er pas in het voorjaar komt. Misschien dat je het tegen die tijd kan overwegen? En in de tussentijd natuurlijk goed in de gaten houden dat het niet escaleert. Als ze elkaar eenmaal echt haten zal een 2e ram ook niet meer helpen, maar dan kan je misschien voor 2 losse koppels gaan. Maar zover is het nog niet!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had exact hetzelfde. Bij mij heeft een tweede exram het probleem opgelost.

Geeft geen garantie dat dat bij jou ook zo gaat natuurlijk, maar het kan wel helpen. Mijn twee rammen zijn de dikste maatjes ooit dus wat je beweert Modwain is niet altijd waar...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .