Ga naar inhoud

wel of niet naar buiten.


babs80

Aanbevolen berichten

Veel stro neerleggen.

Maar ik zou me meer zorgen maken om het feit dat je 2 ongecastreerde rammen samen wilt houden. Nu gaat dat nog, straks begint de puberteit en dan is het dikke kans dat het knokken wordt.

Als je ze voor het zover is zo snel mogelijk laat castreren is er een klein kansje dat het goed blijft gaan maar biedt ook geen enkele zekerheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen en kippen gaan ook eigenlijk niet zo goed samen


Kippen kunnen de konijnen pikken als ze de pikorde bepalen en je niet gecastreerde rammetjes zullen als ze wat ouder worden op de kippen gaan rijden. Niet fijn voor beide diersoorten!


Ook eten kippen en konijnen heel verschillend. Zo zijn dingen die kippen graag eten zoals brood niet goed voor konijnen. Ook de brokjes zijn heel verschillend kippen eten bijvoorbeeld wel dierlijke producten terwijl konijnen alleen plantaardig eten. Ze moeten dus niet bij elkaars eten kunnen komen. 


Ik zou je dus willen adviseren om een (groot) deel van de ren af te schermen voor je konijnen. Voor een gecastreerd rammetje en een voedster wordt 2 vierkante meter aangeraden maar aan gezien het hier gaat over twee rammetjes zou ik groter gaan.


Zorg in ieder geval voor een hok waar de kippen niet bij kunnen en voor de kippen voor een hok waar de konijnen niet bij kunnen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

konijntjes zijn nu nog niet gecastreerd, maar gaat wel gebeuren. Ze hebben nu een hok waar de kippen niet bij kunnen komen. Het hok totaal is 5 bij 3 ofzo denk ik. Met plekken genoeg voor de konijnen om zich te verstoppen. En juist doordat ze zoveel ruimte hebben ken het wel goed gaan met 2 rammen (broertjes).


Link naar reactie
Delen op andere sites

2 rammen nooit samen zetten. Dat is vragen om problemen. Nu vinden ze elkaar nog leuk, maar dat gaat gauw veranderen, ook als je ze allebei laat castreren. Je zou wel kunnen overwegen om ze allebei een dame te geven, dan is de kans van slagen groter.


Ook met kippen samen kunnen je konijnen hele vieze wonden oplopen, met alle gevolgen van dien.


Ik hoop dat je je er goed over gaat inlezen en dan toch gaat nadenken. Ik zou niet willen dat je konijnen iets overkomt!


Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Rian: als twee rammen gecastreerd zijn voor ze gaan vechten is er soms een kleine kans dat het goed blijft gaan. Net zoiets als 2 voedsters samen. Ik zou het absoluut niet verzinnen om het überhaupt te gaan proberen maar als je eenmaal in die situatie zit dan kun je nog kijken of vroege castratie kan werken.

Ik denk dat het alsnog een situatie blijft waarbij je maar moet blijven duimen dat het goed gaat maar je kan maar geluk hebben. Sommige mensen hebben ook geluk met 2 voedsters en ik ben zelf iemand die geluk heeft met twee rammen terwijl mijn rammen geen zachtaardige sukkels zijn.

Wat de overige dingen betreft ben ik het helemaal met je eens!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zitten nog wel bij de kippen in de ren hoor! Hebben nu alleen een ander nachthok waar de kippen niet in kunnen komen. Ik wist niet toen ik de konijnen kocht dat 2 rammen niet samen konden. Maar goed ik heb ze nu, en wacht het nog even af. Ik vind dat ik niet genoeg ruimte heb om er nog 2 voedsters bij te zetten. Wacht het af en anders kan ik misschien een ram ruilen met iemand voor een voedster.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze wel echt bij de kippen eruit halen, ik heb een voedstertje dat toen ze zo'n 3-4 maanden oud was in het oog gepikt is door een kip, ze is nu blind aan een oog. Dus ik zou de kippen en de konijnen echt helemaal apart huisvesten. Mocht het in de toekomst nodig zijn zou je kunnen kijken of er een opvang is die jou ram voor een voedster wil ruilen, maar dan moet de andere heer natuurlijk wel eerst gecastreerd worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .