Ga naar inhoud

Klaver heeft EC


Lonja

Aanbevolen berichten

Fijn dat de medicatie binnen is! Hopelijk doet het nog iets na vier weken. Ik deel je zorgen daar wel een beetje over moet ik zeggen, maar dan heb je ook wel alles geprobeerd.

Ik vind trouwens dat je helemaal niet snel bent met je twijfels. Ik denk dat ik al lang de handdoek in de ring had gegooid, dus je kunt echt niet zeggen dat je te weinig gedaan hebt als Klaver niet beter wordt.

Ik ga weer duimen voor Klaver. Succes!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel! :)

Vandaag heeft ze weer al erg goed gegeten. Vanmorgen toen ik beneden kwam waren zelfs alle brokjes op en vanmorgen at ze weer brokjes. Ook al 3 keer een portie groen op een ook andijvie en witlof wilde ze weer vanmorgen dus ze eet weer normaal alsof ze niks mankeert eigenlijk vandaag.

Misschien lag de Panacur niet goed op de maag maar misschien is het ook wel toeval, dat zal blijken.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me dat ook wel eens af inderdaad, kan een konijn wel misselijk zijn? Want als ik misselijk ben heb ik het gevoel dat ik moet overgeven. Maar ja uiteindelijk is het gevoel een bepaalde druk die je voelt die konijnen misschien net zo goed kunnen voelen. Ik denk dat we het nooit kunnen weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klaver heeft er helaas urinebrand bij gekregen. Ik ga wel kijken of we dat kunnen verhelpen want het goed eten en zo was geen tijdelijke opleving, sinds ik valbazen geef eet ze goed.

Ik heb het gisteren pas voor de derde keer gegeven maar ze beweegt meer met de poot die bovenop ligt als ze op haar zij ligt, en gisteren zag ik zelfs de poot die onderop ligt een beweging maken ineens, die poot deed al heel lang niks meer.

Haar achterlijf is helemaal plat maar gisteren hadden mijn vriend en ik het idee dat het wat voller was. Maar heel minimaal, zo van dat je twijfelt of je het ziet maar we dachten het onafhankelijk van elkaar. Ik weet niet of het toeval is en allemaal niks zegt maar slechter gaat het alvast niet terwijl ik de laatste week van de Panacur toch wel iets had van: mmm er gebeurt eigenlijk niks.

Ben ook weer verder gegaan met afbouwen van de dexamethason, ze heeft gisteravond echt heel weinig gekregen, ongeveer een derde van het minimum. Ik verwacht vandaag dus echt een slechtere dag omdat ze zich daar iedere keer 1 of 2 dagen wat minder door voelt even als ik minder geef.

Dat komt nu wel slecht uit met die urinebrand waar ik straks haar voor moet wassen en wat dus ook nog eens stress geeft. Geen ideale combi. Dus positieve dingen en minder positief nieuws ondertussen ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Das balen, van die urinebrand. Las je andere topic ook net en ik heb er echt 0,0 ervaring mee. Misschien vaseline proberen? Dat legt toch een soort laagje over de huid heen, en kwaad kan het niet. Sudocreme trekt toch echt in.

Maar wel super nieuws van de Valbazen! Wat apart dat iets wat zo goed werkt, niet meer verkrijgbaar is hier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat ben ik blij dat die Valbazen toch iets doet.

Ik was al bang dat ik misschien een verkeerd advies had gegeven.

Hoop dat het gaat lukken met het wassen en die sudocreme.

Ik denk persoonlijk maar dan spreek ik uit ervaring met mensenhuid dat ik er niet nog eens vaseline overheen zou smeren.

Dat dicht de huid af is mijn gevoel.

Succes duimen draaien nog volop knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat het goed gelukt is met wassen had je dus inmiddels gelezen. ;)

Het was maar een klein kaal plekje en zag er niet erg geïrriteerd uit.

Dus lijkt mee te vallen allemaal en is behandeld.

Afbouwen van de dexamethason lijkt ook goed te gaan. De dosering is nu echt nog heel minimaal, van 0.250 mg per dag nu op 0.06 mg, zodanig weinig dat ik me afvraag of het nog iets doet dus nog 3 dagen dit en dan maar eens proberen niks meer te geven. Ben erg blij dat dat allemaal lukt zonder dat haar klachten verergeren.

Het onderste pootje daar knijpt ze af en toe mee, dus tenen naar beneden zeg maar. Het bovenste pootje beweegt gewoon vaak echt helemaal. Heb het idee dat het nog vooral in de rug achterin zit waardoor ze niet kan steunen op die poot. Het zakt dan bovenin weg waardoor die poot niet recht kan blijven. Zeg maar de heup. Maar bij die poot begon het ook met knijpen en teentjes spreiden en nu dus al veel meer beweging met de gehele poot buigen en strekken en afzetten af en toe. Soms ligt ie er ook gewoon bij maar ja ondanks de beweging heeft ze er ook nog niks aan omdat er geen steun is van de spieren hogerop.

Ik heb beaphar care + gekocht omdat ze zo mager is geworden en ze heeft wel een paar brokjes geproefd maar eet liever SS.

Vandaag wel iets minder brokjes gegeten maar vooruit. Eerst at ze helemaal geen brok meer dus ik ben allang blij dat ze nog brokjes eet. En groen heeft ze nog steeds erg graag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig valt de urine brand mee en is het nog niet echt open. Doordat de vacht daar nu weg is heb je wel eerder kans op open plekken maar las dat je het al regelmatig checkte, en door de sudocreme beschermd blijft.

Is het een idee als je helemaal gestopt bent met de de dexamethason om pijnstilling te geven wellicht dat ze zich daardoor beter gaat voelen?

Heb je al fibafirst geprobeerd? Als optie voor wat extra's..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dierenarts adviseert bij konijnen die erg zijn afgevallen, en op gewicht moeten komen, ook wel eens om sience selective voor cavia's voor een tijdje te geven. Normaal mag je een konijn natuurlijk geen caviavoer geven omdat het dan te dik wordt, maar als een konijn extra voeding nodig heeft kan dit wel eens helpen. En vaak vinden konijnen die caviabrokjes ook lekker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .