Ga naar inhoud

Klaver heeft EC


Lonja

Aanbevolen berichten

Ik heb nu veel verschillende lijntjes uit staan en onder andere contact met een dierenarts in België. Die zei dat het in België inderdaad gewoon te krijgen is maar dacht dat als Panacur niet werkt Valbazen ook niet werkt en een heel ander medicijn te proberen wat ik niet ken, Fumagiline. Ik wacht ook nog even haar reactie af over wat dat precies is en ondertussen ook de reactie van de groothandel over de verkrijgbaarheid van valbazen in Nederland. Ik denk dat het uiteindelijk wel zal lukken valbazen te krijgen, er staan nu meerdere lijntjes uit en hou het even hierbij omdat ik niet van 10 kanten tegelijk straks 10 verschillende antwoorden moet hebben. Later vandaag of morgen meer duidelijkheid waarschijnlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou het is gewoon niet meer in de handel in Nederland. Mijn dierenarts heeft contact gehad met 3 groothandels.

Ik ga proberen te bestellen via de site die hier genoemd werd.

Fumagiline is een antibioticum tegen schimmels, volgens de Belgische dierenarts is EC een soort schimmel en volgens mijn dierenarts zal het niet werken omdat EC geen schimmel is.

Ze spreken elkaar tegen dus ik hou me gewoon bij wat mijn eigen dierenarts zegt en zal er ondertussen wel zelf wat over gaan lezen nadat ik hoop via die site valbazen te krijgen en daarmee te starten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had ook gezien dat Fumagilline een antibioticum is tegen schimmels. Naar mijn idee, en ook die van mijn dierenarts, wordt EC veroorzaakt door een parasiet. 


Wel jammer dat twee dierenartsen elkaar tegenspreken, maar ik zou me toch ook houden bij hetgeen m'n eigen dierenarts zou zeggen.


Hopelijk kan je via die site Valbazen bestellen en kan je met de behandeling gaan starten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of iets een parasiet is zegt niks over bij welk rijk het biologisch gezien ingedeeld wordt. Een plant kan bijvoorbeeld ook een parasiet zijn, een schimmel ook, een worm ook, een insect ook. Denk aan een maretak, dat is bijvoorbeeld een parasiet. Maar ook een plant. Of een sluipwesp, ook een parasiet. Maar hoort bij de insecten.

Dat is ten minste wat ik vroeger op school geleerd heb. Een parasiet zegt niets over wat voor organisme het is, het zegt alleen dat het leeft ten koste van een ander organisme.

Dat die antibiotica tegen schimmels werkt en of EC nu wel of geen schimmel is is in mijn ogen ook niet zo'n relevant punt. Panacur is oorspronkelijk ook helemaal niet gemaakt om EC te bestrijden maar om wormen te bestrijden. Wil niet zeggen dat het daardoor niet werkt. Dus ik moet me gewoon eens verdiepen in of er onderzoek is naar Fumagiline bij EC en wat de eventuele bijwerkingen zijn want die zijn er nogal wat begreep ik al.

Eerst maar eens afwachten of de valbazen gaat lukken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net even in een boek gekeken, omdat ik toch ook wel erg benieuwd ben.


De parasiet is een eencellige die nauw verwant is aan de schimmels. Het is dus zelf officieel geen schimmel, maar heeft hier wel veel kenmerken van, het is dus best logisch dat er aan gedacht wordt om het ook als schimmel te behandelen.


In mijn boek staat dat het behandeld kan worden met inderdaad Fenbendazol (Panacur), Albendazol (Valbazen) en Oxfendazol.


  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah bedankt voor het opzoeken! Wat ik begreep is dat het een microspore is en dat ze er in de biologie niet helemaal uit zijn waar ze die het beste kunnen onderverdelen. Net zoiets als konijnen, die zijn ook van hot naar her gegaan :P

Even weer een lichtpuntje; Klaver zit momenteel met haar lijf recht, (dus niet meer op 1 kant liggend)waarbij haar poten tegen het lijf zitten zoals het hoort alleen de poten niet plat op de grond maar op haar tenen. Haar poten houden dus haar lijf recht. Ik had haar gisteren nog geprobeerd te draaien maar durfde niet helemaal door te draaien naar de andere zij dus ging voor deze positie. Ging niet, de achterkant viel gewoon om naar de oude kant. Ik probeerde de poot van de kant waarop ze lag zijwaarts te strekken zoals ze eerder zat, zodat die meer steun kon geven maar het zat gewoon muurvast allemaal dus gestopt en niet verder geforceerd. Nu heeft ze het dus zelf gedaan, het draaien althans :)

Zal straks vast wel weer over zijn maar na het van de week weer bij de achterkant kunnen komen begin ik me nu af te vragen of het misschien wel aan het beteren is?

Durf bijna niet te hopen maar doe het toch stiekem ;)

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was toch echt wat beter gisteren. Wat meer kracht achterin om steeds recht te blijven en 1 poot bewoog ook af en toe.

Vanmorgen lag ze weer op haar zij en even later weer rechtop. Vandaag heeft ze overdag natuurlijk vooral geslapen en ik ben aan het werk maar mijn vriend is thuis maar die ziet niet zoveel nu omdat ze slaapt. Vanavond ben ik pas laat thuis dus dan weet ik pas meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klaver is erg rustig de laatste dagen. Begint minder goed te eten, ze wil alleen nog maar groenvoer en hooi. Brokjes niet. Ik denk dat het komt van het afbouwen van de dexamethason. Ik heb daar even de effecten van opgezocht en er zijn veel dingen die ik terug zie. Ze ademt soms erg snel en benauwdheid is een van de klachten. Misselijkheid ook. Ze lijkt soms koud en inderdaad een lage temperatuur staat ook in het rijtje. Ik stook de verwarming dus goed hoog op in de bijkeuken.

Toch ga ik door met afbouwen. Ik heb maar een heel klein beetje minder gegeven de laatste dagen, rustiger afbouwen gaat niet want het verschil is al minimaal maar ze zit nu wel echt onder de dosering voor haar gewicht en ik denk dat de positieve effecten van de dexamethason daardoor niet meer te zien zijn.

Maar ik denk dat ze hier even doorheen moet anders komen we nooit van die rotzooi af. Hoe langer je het geeft hoe moeilijker afbouwen is. Als ik dit nu niet doe wordt stoppen straks geen optie meer ben ik bang.

Dus toch even doorbijten nu want sinds ik een lage dosis geef zie ik anderzijds wel steeds meer vooruitgang in haar mobiliteit en lijkt de achterhand steeds een heel klein beetje beter te worden.

Het gaat heel langzaam en soms even weg maar het is over de loop der dagen bekeken echt wel goed vooruit aan het gaan. Steeds meer kracht in de achterpoten, steeds vaker beweging met de poten (die bewogen helemaal niet meer), steeds minder op 1 zij liggen, steeds beter weer bij de achterkant kunnen.

Ik denk dat haar eigen weerstand nu wat kan doen en dat het daardoor beter gaat.

Het is nog lang niet goed maar ik ben blij dát er wat gebeurt.

Het is ellendig dat ze zich niet lekker voelt maar ik denk dat ze misschien beter niet zo lekker kan zijn even, en ondertussen wel beter worden, dan zich kiplekker voelen en nooit beter worden.

Wat ook is is dat ze mager aan het worden is en spieren enorm slinken. Ik weet niet of het nu de Panacur is die alsnog is gaan werken na drie weken maar eigenlijk denk ik dat ze op eigen kracht beter aan het worden is omdat iets enorm veel energie vreet en de vooruitgang is sinds ik geminderd ben met de dexamethason. De valbazen weet ik nog niets van, ik heb geld overgemaakt donderdagavond en als dat ontvangen is zou het verzonden worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaan die spieren alleen weg bij de achterhand of over haar hele lichaam? Bij de achterhand kan ik begrijpen als ze die poten niet veel kan gebruiken dat die spieren rap weggaan. Maar als het overal is dan lijkt het wel of iets haar veel energie vreet. Het zichzelf warm houden kan ook een hoop vreten, heb je toevallig geen snuggle safe ofzo die je er bij kan leggen? Misschien dat dat haar ook kan helpen?


 


Lastige situatie hoor, heb erg met je te doen, je knokt zo hard voor haar en zij zelf ook, maar haar lijf werkt niet echt lekker mee.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop ook dat ze nu toch langzaam aan steeds beter gaat worden.

Sandra zei inderdaad dat konijnen veel bijwerkingen hebben van Dexamethason meer dan katten en honden.

Ik weet zelf ook dat het niet het fijnste middel is dus goed dat je afbouwt.

Masseer en beweeg voorzichtig zijn poten.

Warm houden en geef haar dingen die ze lekker vind. Desnood een stukje brood.

Op gewicht bljjven is ook belangrijk.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle spieren slinken, ook op haar schouders is het helemaal ingevallen. Kan inderdaad van de dexamethason komen.

Warm zit ze wel, ze zit bij de kachel en snachts gaat er een babykruik bij. Ik had wel een snugglesafe voor haar gekocht maar ik vind dat hij maar slecht warm wordt, echt heet zoals een kruik wordt hij niet en hij blijft ook lang niet net zo lang warm als een kruik, na 5 uur is het wel klaar. Maar ik zal hem gewoon eens langer in de magnetron gooien, die staat op 900 watt maar daar had ik al zo mijn bedenkingen bij. Waarschijnlijk klopt dat niet.

In ieder geval heeft ze het vandaag niet meer koud gehad geloof ik en ademt ze weer normaal. Ze eet wel nog steeds alleen maar groen, ze heeft echt maar 4 brokjes op of zo, dus ik loop 5 keer per dag naar buiten om dingen te zoeken want andijvie en witlof gaat er maar met lange tanden in. Van andere dingen wordt ze wel enthousiast maar ik loop dus de hele dag weegbree en paardebloem en dergelijke te zoeken. Morgen moet ik werken dus dan kan ik ook niet de hele dag eten zoeken natuurlijk.

Wel lastig.

Ga maar eens kijken of ze een beetje enthousiast te krijgen is voor haar medicijnen vandaag. Ik ga een nog lagere dosis proberen nu. Dan krijgt ze de helft van wat ze eerst kreeg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nadat ik het vorige bericht schreef ging het weer veel beter. Zo is het weer erg goed gegaan zondagavond en gisteren alleen dan wel maar de helft van de normale hoeveelheid van haar brokjes opeten en weer op 1 zij liggen. En verder wel vers groenvoer dan. Gisteren meer dan vandaag.

Gisteravond heb ik haar dus recht gelegd omdat ik nu zeker wist dat ze die draai goed kan maken. Sindsdien is het weer ietsjes minder enthousiast en nu vanavond wilde ze haar medicijnen niet in 1x opeten.

Net eens opgetild om eens goed aan de onderkant te kunnen kijken of ze geen urinebrand heeft maar is lastig te zien en ze spartelde hevig tegen en plaste me onder. Nu is ze boos natuurlijk.

Moet zeggen dat ik het niet echt denderend vind gaan momenteel maar het zijn van die momentopnames. Het gaat om een paar uur dat het minder gaat even, maar ik twijfel dan zo'n moment als nu wel echt of ik wel door moet zetten. De valbazen is als het goed is verstuurd.

Maar als ze vanaf nu moeilijk gaat eten en nog maar kleine beetjes eet dan vind ik dat geen goed teken. Ik denk dan gelijk misschien tijd om er een eind aan te maken. Maar mijn vriend vind dat het wel mee valt en ik niet zo snel zoiets moet zeggen en daar heeft hij misschien ook wel gelijk in. Maar ik heb voor mezelf van te voren grenzen gesteld en daarbij hoorde dat zij nog moet willen en ik niet ga dwangvoeren. Als dat inhoudt dat de valbazen er niet op tijd is, geen idee, misschien duurt dat wel een week, dan is dat heel erg jammer maar op is op.

Zit nu al te hopen dat ze wel al haar medicijnen opeet, ze heeft pas de helft op. Heb haar naar terug op haar zij gelegd net, misschien doet het wel pijn als ik haar recht leg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ffffffffffff wat schrok ik van dit bericht.

Dacht oh nee.

Probeer dingen met eten uit.

Maak papje van ss met kruiden er doorheen?

Havermout gemeng d met water etc.

Samson wilde ook niet eten totdat ik deze tip kreeg.

Ik gaf het op een lepeltje gaat ook wel goed.

Het blijft zo moeilijk zeker omdat het vaak op en af gaat.

Ik blijf duimen dikke knuffel Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze eet wel hoor, niet schrikken. Maar ze wil alleen maar specifieke dingen eten die ze dus heel veel krijgt. Moet allemaal vers geplukt zijn, en heel licht op de maag. Geen brokjes of brood, gras is al teveel. Omdat ze zo selectief eet ben ik bang dat ze zo steeds minder gaat eten. Dat is nu nog niet het geval dus (even voor de duidelijkheid). Ze eet nu ongeveer een slakom groen per dag en wat brokjes. de keutels zien er normaal uit qua grootte. Maar ze eet niet normaal daarom denk ik dat het achteruit gaat met eten. Maar misschien loop ik te hard van stapel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat doet ze ook wel als ze op een gegeven moment genoeg op heeft. Ik blijf dingen voeren en aanbieden omdat ze zo mager is. Maar dan geeft ze op die manier op een gegeven moment aan dat ze genoeg heeft gegeten.

Gelukkig heb ik een mailtje dat de valbazen vandaag bezorgd zal worden. Ik hoop het, vandaag is dag 28 van de Panacur dus sluit mooi aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja gelukkig veel meer en langere ups dan downs. Vandaag weer goed planten aan het eten gelukkig, het is niet aan te slepen.

Hoop dat de bezorger er zin in heeft vandaag en de moeite wil nemen aan te bellen. Niet flauw snel een briefje in de bus doen met dat we niet thuis zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jazeker! Hij kon het niet vinden natuurlijk want hij had de route van iemand anders overgenomen maar gelukkig had hij het nummer van mijn vriend op een of andere manier, geen idee waarom ze die hebben bij DPD maar goed hij belde en dus was het er echt gewoon vandaag. Dus de eerste dosis zit erin! :D Hiep hoi.

Morgen weer lopen. :P

Nee alle gekheid op een stokje, ik hoop dat het nog zin heeft, bij EC moet je snel behandelen en zij is al een maand aan het vechten zonder medicatie in principe. Geen medicatie die haar helpt althans. Dus ze is al verzwakt en mager, haar weerstand zal wel niet veel meer zijn. Maar goed, op hoop van zegen!

Oja had de dierenarts nog gebeld over de exacte dosering en zij hanteert inderdaad precies dezelfde dosering als wat Bammyflurry gaf.

Moet nog even een andere keukenweegschaal kopen morgen want ik weet niet hoeveel ze nog weegt precies nu nu ze zo mager is maar heb voor vandaag maar even gegokt, zal er nooit heel veel naast zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .