Ga naar inhoud

Overmatig drinken >1l zonder medische oorzaak


Noontje84

Aanbevolen berichten

Dank je Lonja en Sharon!


 


@Juudjuhlove, ze is er ineens mee begonnen toen ze drie maanden was. Toen is ze ook ineens gestopt met groeien, van 200gram per week naar 0 (ze is toen in een maand nog geen 50gram aangekomen). Daarom heb ik het toen laten onderzoeken. 


 


Ik weet dat het groeien minder wordt, maar dit was wel een erg extreme overgang. De laatste maanden is ze nog wel wat gegroeid trouwens.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Pukkie update ;-)


 


Maandag zijn zij en Bo de hele dag bij de dierenarts geweest voor een test, de dames hadden weer een hartje gestolen ;-). Binnen de test (ze krijgt wel eten, geen drinken en ze vangen haar plas op, net zolang tot ze 3-5% van haar lichaamsgewicht kwijt is) was de waarde van het soortelijk gewicht van de urine iets gestegen, maar erg weinig. Omdat Puk nog erg goed te pas was zijn ze doorgegaan met de test, drie kwartier later was ze 8% van haar lichaamsgewicht kwijt, dus toen zijn ze gestopt. Maar toen ze die 8% kwijt was zat de waarde net op het randje van wat het minimaal moet zijn. Dus dacht ze wel dat de test positief was, maar wilde ze voor de zekerheid nog even overleggen met Utrecht, die hebben haar dan vandaag eindelijk teruggebeld en ook zij denken aan diabetes inspidus.


 


Ze gaan druppels bestellen, dit zou binnen een week er al voor moeten zorgen dat ze minder drinkt en plast. Doet ze dit niet, gaan we de dosis verhogen. Helpt dit ook niet, wilde ze voor de zekerheid nog bloed prikken voor EC.


 


We zijn weer wat wijzer, ik ben benieuwd hoe Puk op de druppels gaat reageren.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ook. Wel interessant om te lezen hoe ze dat testen. Hopelijk reageert ze op de medicijnen.

Wat zou bloed prikken voor EC uit moeten wijzen?

 

Of het evt door ec komt, dat is het enige dat het nog zou kunnen zijn. Alhoewel ze het niet verwacht en ik ook het gevoel heb dat het dat niet is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar je kan EC niet vast stellen door een bloedonderzoek, bij mijn weten. Als er antistoffen in het bloed zitten kan dat zijn van een eerder doorgemaakte besmetting, als die er niet zijn dan kan het alsnog aanwezig zijn maar dat er nog geen antistoffen aangemaakt zijn. Dacht ik, maar ze zullen het vast wel beter weten daar dan ik ;) Hopelijk helpen de medicijnen idd gewoon :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Net je verhaal gelezen. Wat lastig zeg! Goed dat je naar een andere da bent gegaan!

Ik had ook een konijntje dat veel dronk en gewoon water uitplaste. Ook het water van het infuus kwam er zo weer uit. Die had medicijnen voor EC gehad maar wellicht had hij ook problemen als diabetes. Hij is er niet meer..

Ik hoop dat het de druppels aanslaan! Ik weet ook niet beter dan EC niet aan te tonen is in het bloed... Dus ben benieuwd ik hou je topic in de gaten.

Beterschap voor ze.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het niet verder opgezocht, maar dacht altijd dat je met bloedonderzoek kan achterhalen of er antilichamen aanwezig zijn.

Maar dat dit zo is bij een groot deel van de konijnen dus dat het alsnog weinig zegt.

Toevallig heb ik er hier eentje waarbij ze eerder dit jaar ook bloed hebben geprikt voor ec en hij heeft toevallig geen antilichamen

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .