Ga naar inhoud

Waarom doet mijn konijn dit ?


charlie2010

Aanbevolen berichten

Hi,


 


Ik kan hier even geen geluid aanzetten, dus ik hoor niet of ie er een raar geluid bij maakt of aan het niezen is...verder kan ik niet zien wat ie nu precies doet, maar ik vind het er zeer vreemd uitzien. 


Ik zou mijn Dierenarts bellen, maar wellicht is iemand hier er bekend mee.


 


Staat z'n hokje trouwens altijd open? Ik hoop het namelijk wel..;)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ziet er niet naar uit of je konijn haar uittrekt of zichzelf aan het wassen is. Ik kan het niet geheel duidelijk zien hoor, het beeld is ietwat wazig. Als het geen wassen of haar uittrekken is zou ik er mee naar de dierenarts gaan. Je konijn meenemen en even je camera meenemen om dit filmpje te laten zien ter verduidelijking.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Charlie is een rammelaar. Voordat hij deze bewegingen begon te maken, hapte hij in zijn vacht. Ik dacht dus dat hij haar in zijn bekje had en op zo'n manier zijn haar probeerde door te slikken. Nu merk ik dat als hij zichzelf wilt wassen, hij deze bewegingen maakt. Maar het lijkt erop dat hij door deze bewegingen niet aan wassen toekomt. Ik ga toch maar een afspraak met de dierenarts maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En dat weet je zeker? Is er door een da naar gekeken ofzo ?


Ik vind het namelijk verdacht veel lijken op hoe mijn voedster een tijd terug haar nest had gemaakt en het ging bedekken met haar.


Dan doen ze eerst een hooitje ofzo in hun bek en dan gaan ze zo zitten plukken.


Maar hij heeft ook echt haar in zn bek ?


Idd ff een afspraak maken bij de da, dan kan die je nijn gelijk helemaal nakijken


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan het filmpje niet bekijken maar ik had wel een keer zoiets met Nel. Die heeft een hele grote wam en als ze die wil wassen, raakt ze soms gefrustreerd omdat ze niet overal bij kan. En dat is een heel gek gezicht, ze gooit haar wam dan omhoog en trekt aan haar vacht. Moeilijk te omschrijven maar ik heb het een aantal keer zitten observeren en het begint altijd met wassen dat ze dit doet. Ze kan niet bij de onderkant van haar wam en denkt volgens mij dat het zin heeft die omhoog te gooien. Ik help haar wel met de wam schoonhouden maar ze willen het zelf ook doen.

Kan het niet een stereotiepe gedraging zijn door verveling? Ik roep maar wat hoor want ik kan het filmpje niet bekijken. (telefoon)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet zeker dat Charlie een mannetje is. We hadden ook een voedster, ik herken het gedrag van het filmpje, onze voedster was vaak schijnzwanger. Charlie heeft geen haar meer in zijn bekje. Hij is vorige week woensdag aan zijn gebit geholpen, er zat toen wel wat haar in zijn bek, maar dat is weg. Zijn gebit zag er slecht uit, maar dat is verholpen (voortandjes geslepen, haakjes verholpen) toen hij thuis kwam na aan zijn gebit geholpen te zijn begon hij gewoon te eten en te drinken. Hij is vaker aan zijn gebit geholpen, maar deze bewegingen maakte hij toen niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mij deed het een beetje denken aan een dier dat geen lucht krijgt. Heb ooit een ratje gehad die zo deed, heb haar meteen vastgepakt en een soort Heimlich-greep gedaan (zag er vreselijk naar uit maar het diertje was aan het stikken), na een paar zwiepen kwam er zo een brokje uit gevlogen. Daarna kleurde haar tongetje weer mooi roze.

Nu zal Charlie dat wellicht niet hebben gehad maar mijn ratje maakte exact dezelfde bewegingen.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .