Ga naar inhoud

Mijn Konijn Trilt, ligt alleen maar, en eet/drinkt niks!


Robin Van Heur

Aanbevolen berichten

Er is niet onderzocht waarom je konijn niet kan eten? Is er niks mis met zijn kiezen o.i.d of is er gas of een verstopping? Het klinkt allemaal zo vaag, wat hebben ze gezegd dat je moet doen thuis? Is de temperatuur ook opgenomen?


Als je zelf niet weet hoe te handelen je konijn laten opnemen bij de DA zodat zij de zorg kunnen overnemen. Als er niks aan te doen is zullen ze dat inderdaad ook aangeven, hopelijk heb je een konijnkundige dierenarts. Succes!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft vandaag weer een Pijnstiller gekregen (prikje in nekje) en dat verhelpt de pijn.


Hij ligt en is heel moe geloof ik, elke keer als ik m aai dan WHOEP word ie wakker. Hij heeft niet HET spuitje gekregen omdat de DA vond dat het konijn niet lijdt.


Hij weet wel dat zijn linker voorpootje gebroken is maar deed er niks aan omdat het heel risico vol is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is er een foto gemaakt van het pootje? En als hij niet eet hebben ze dan geadviseerd om de zoveel uur te dwangvoeren o.i.d.? Wat hebben ze verteld wat je nu moet doen? En is zijn temperatuur opgenomen en gekeken waarom hij niet eet of waarom hij mogelijk niet kan eten?


Mij lijkt in ieder geval hokrust met dat gebroken pootje, dus niet los laten lopen maar in een hok laten, anders geneest zijn pootje niet. En als je zelf ziet dat je konijntje wel lijdt dan toch even naar een andere dierenarts want het zou zielig zijn als hij uitdroogt/verhongert en daarvan uiteindelijk sterft. Ik vraag me af of je dierenarts kundig is maar ik vind het hele verhaal wat warrig als je het mij vraagt, ook omdat je geen antwoord lijkt te weten op de vragen die gesteld worden. Ik hoop op het beste voor je konijn!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Nouja wat een rare toestand... als er pijnstilling gegeven wordt is er dan een oorzaak bekend? Want alleen maar symptoombestrijding wordt het beestje niet beter van natuurlijk. Of wil de dierenarts hem natuurlijk laten sterven, met pijnbestrijding ofzo? Vind het een erg raar verhaal allemaal...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook een beetje vreemd. Maar misschien leg je jezelf niet goed uit en vergeet je van alles te vertellen. Je denkt nu dus dat zijn poot gebroken is? Want het lijkt mij dat een konijn daar niet meteen van op apegapen ligt, dus ik vraag me af of dit wel goed af gaat lopen. Het klinkt namelijk naar iets ernstigers. En misschien wil je vertellen of ie eet of niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb trouwens een keer meegemaakt dat een konijn (van een dierenwinkel) een week niet had gegeten. Het personeel had hem niet gedwangvoerd. En hij leefde nog. Alleen waren zijn nieren stuk. Als ze zo lang niet eten, drinken ze meestal ook niet. Die moest dus evengoed ingeslapen worden. Ze kunnen echt niet langer dan 1 of 2 dagen zonder eten, echt. Dat opspringen kan ook een teken van benauwdheid zijn he. Ik hoop maar dat ik het verkeerd begrijp allemaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel sterkte met het verlies. We hebben je iig voor kunnen bereiden op wat komen ging maar leuk is het nooit. Ik had liever gezien dat ie een spuitje kreeg maar ik snap ook dat je hoopt dat ie toch weer beter wordt. Soms weet je ook niet welke kant het op gaat. Nou sterkte iig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik mis hem ZOOOOOOOOOOOOOOO erg!!! Ik WL M HEEL GRAAG TERUG!



Ik zouzelfs mijn leven voor mijn konijn geven! Zo veel hou ik van hem.


 


We hebben nu een nieuw konijntje van 6 weken (heel druk en bang nog) maar ik heb een gevoel dat ie Witje vervangt, terwijl Witje altijd mijn Maatje blijft! Ik zie Witje nu nog lopen en spelen met mij! IK MIS HEM ZO ERG ZIT ALLEEN MAAR AAN HEM TE DENKEN!


 


MIS JE ZO!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap wel een beetje hoe je je voelt. Als een konijn sterft, gaat dat meestal snel. Vaak wordt je konijn ziek en soms gaat ie ondanks allerlei behandelingen in een paar dagen dood. Of in een dag, kan ook. Je hebt nauwelijks tijd gehad om afscheid te nemen omdat je zo aan het verzorgen was. En dan ondanks alle moeite die je doet, gaat je konijn dood.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik blijf dan altijd een paar dagen van streek en blijf mezelf afvragen of ik niet meer had kunnen doen om ze te redden. En daarna besef ik me dat het niet anders had kunnen gaan. Ik ben ook zo dol op ze dat ik altijd wil redden. Maar je moet ze toch los gaan laten he, het duurt even maar dan wordt het makkelijker, echt. Nou veel sterkte nog.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap dat je Witje mist Robin, maar waarom hebben jullie gelijk een nieuw konijntje genomen? (6 weken is overigens wel heel erg jong!)
Nouja, probeer er in elk geval toch maar van te genieten, en je nieuwe konijntje een mooie start te geven. Heb je al een naam bedacht? En weet je al of het een mannetje of vrouwtje is? (Een tip: in dierenwinkels/tuincentra gaat het nog wel eens mis met de geslachtsbepaling, dus mocht je straks een vriendje/vriendinnetje voor je nieuwe konijntje erbij willen, laat dan het geslacht eerst controleren door een dierenarts. Dat kan bijvoorbeeld gelijk op het moment dat je hem/haar laat inenten.)

Sterkte met het verlies. Die kleine hupsels veroveren toch echt een groot plekje in je hart hè?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .