Ga naar inhoud

Konijnen knagen


Jill85

Aanbevolen berichten

Ja ik vind het niet erg dat ze knagen maar ik wil ook niet dat ze alles vernielen! Zeker mijn vriend kan daar niet mee lachen. En ze opsluiten in hun hok vind ik ook geen optie. En dat op voorhand bedenken, ik heb vroeger ook konijnen gehad en die hebben nooitets stukgebeten! Aan hun speelgoed zal het niet liggen want ze hebben hooitunnels, knaagtakjes enz, maarja iets dat niet mag is interessanter. Voor de konijnen is het ook fijner dat ze buiten zitten eant daar mogen ze doen wat ze willen. Mijn vriend gast volg jaar trouwens een grote ren bouwen v 8 vierk meter. En ze komen niets tekort. Maarja ergens de gulden middenweg zoeken.

Trouwens mijn hond blaft ook maar dat moet hij ook niet constant doen als er iem voorbij komt.

 

Dat je vroeger er geen problemen mee hebt gehad is uitzonderlijk en je hebt daarmee gewoon erg veel geluk gehad. Dat het nu anders is, ligt niet aan je konijn.

 

De vergelijking met honden gaat niet helemaal op omdat blaffen net als knagen wel natuurlijk gedrag is, maar minder een 'behoefte'. De tanden van konijnen groeien altijd, dan kan je toch ook 1 plus 1 optellen en bedenken dat vaak en veel knagen heel erg normaal gedrag is voor ze. Sterker nog, ze moeten hun tanden kunnen slijpen. Het punt is alleen dat je natuurlijk wilt dat ze dat doen op dingen die stuk mogen. Konijnen zijn een stuk lastiger op te voeden dan honden en uiteindelijk is het ook vooral zaak mogelijkheden weg te nemen. Jullie zullen je moeten aanpassen, zo simpel is het eigenlijk gewoon.

 

Het is natuurlijk niet zo zwart/wit als 'alles stuk of opsluiten in een kooitje'. Als je in het huisvestingsubforum kijkt heb je een enorm topic met voorbeelden van binnenverblijven. Je kan een gedeelte van de kamer aan hen 'geven' en zorgen dat daar niets is waar ze niet aan zouden mogen knagen. Ik ben even kwijt of naar buiten ook een optie is, maar anders dat. En als dat allemaal niet kan én je kan het natuurlijke gedrag niet accepteren... tja dan is het blijkbaar geen goeie match met jullie als baasje en konijnen als huisdier. En dan moet je aan andere stappen gaan denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het verschilt echt zo per konijn, ik heb al aardig wat nijntjes gehad, mijn eerste nijntje liep de hele dag door de woonkamer en heeft nog nooit


iets kapot gemaakt. Een ander konijn heeft werkelijk ons hele meubilair aan gort geholpen, die kon dus ook alleen los lopen als wij thuis waren...


ons koppel nu probeert wel eens aan iets te knagen en ze hebben ook echt wel eens iets kapot gemaakt maar gelukkig doen ze dit niet vaak en kunnen we


ze gerust door de kamer laten lopen, proberen ze eens hun tanden ergens in te zetten dan volstaat een: 'nee Bundy, of nee Bobbie!


Ik moet wel zeggen dat we ze andere dingen aanbieden om hun tanden in te zetten zoals een kartonnen doos, takken etc en daarbij hebben ze hier een uitloop naar de tuin waar ze heerlijk kunnen scharrelen dat scheelt misschien ook.


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Mijn konijnen hebben ook al van alles doorgeknaagd. Resultaat: baasje heeft ervan geleerd en naast dat er geen snoer meer binnen bereik is heb ik, zolang ik nog konijnen binnen houd, geen peperdure meubelen waaraan ze niet mogen knagen. En als ik er dan eentje hoor knagen is t niet zo erg. 


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .