Ga naar inhoud

Ten einde raad - Suzie, het marktkonijn


Koetjesreep

Aanbevolen berichten

Ik had het druk op mijn werk, dus daarom reageer ik zo laat.. Ik heb gisteren voor het eerst sinds dit topic Suzie moeten oppaken (van haar hok in het net ontsmette en propere hok van Bunny) om haar hok te kuisen. Zoals verwacht piepte ze nog wel, maar zeker niet zo hard/lang als in het begin, wat wel een verbetering is natuurlijk! Als het nu niet nodig is, laat ik haar gewoon doen. Ze is gisteren ook ontsnapt, en bij Bunny gaan zitten in zijn hok. Ze piepte en jankte toen ze aan hem snuffelde, dan heeft ze hem gewast, en stak ze haar hoofd onder zijn hoofd. Bunny, het meest apatische konijn op de wereld, wist niet wat ze bedoelde, en bleef gewoon voor zich kijken en in slaap vallen, zoals hij daarvoor deed. Suzie vond het wel na 5 min, en besloot toen Bunny te bijten. Ik heb ze de hele tijd in het oog gehouden, vanaf dat ze beet heb ik haar wel uit het hok genomen, want ze had meteen al een hele pluk haar van Bunny beet, die dan ook in paniek zijn hok begon rond te scheuren. (opgepakt, sorry BB'ers! Ik wist niet hoe het anders te doen..)


Ik heb geprobeert Suus uit mijn hand te voeren, maar dat wou ze niet. Ze neemt wel alles aan van groenten en fruit, maar haar stukjes krachtvoer moest ze echt niet uit mijn hand hebben. Ook als ik ze in mijn vingertoppen hield, moest ze ze niet hebben.


Mocht ik nog iets verkeerd/beter kunnen doen, laat het me dan zeker weten! Ik sta altijd open voor commentaar.


 


Ook heb ik nog een vraag voor binnenhuiskonijnenhouders. Ik wil dus een grotere kooi voor Suzie, maar toch liefs eentje met een plastic bak en gemaakt van een metaal (zoals die in de winkel dus). Maar zijn zo'n grote wel te vinden? Ik wil best wat investeren in Suzie, Dus de prijs maakt niet (zo heel veel) uit. Ook zoek ik een middeltje om haar af te leren op de plinten, zetel etc te knagen. Kan ik een middeltje kopen dat vies is samen met haar iets anders aan te bieden als ze los loopt? Of kan ik haar toch best in een ren houden binnen, om te voorkomen dat ze alles stukbijt? We zetten binnenkort nieuwe plinten, en we willen natuurlijk niet dat ook die haar knabbelgrage tandjes moeten ondergaan..


 


Nogmaals bedankt iedereen, voor alle info en tips!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf een aardig grote van Ferplast, met 2 schuilhokjes, 2 hooiruifjes, 2 flesjes etc. Hij zag er toen gigantisch uit. Nu ik beter na ga denken, valt dat toch wel zwaar tegen :P Hij is dus nooit groot genoeg als verblijf op zich, zonder aangekoppelde ren. Ik geloof dat hij tussen de 1.20 en 1.40 breed is, en 60 diep, maar dat moet ik even precies nameten.. Ze zijn er dus wel :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tralieskooien lijken altijd groot maar zijn dus niet groot genoeg om constant in te zitten.
Wat je kan doen is een tralieskooi aan een ren vastmaken.

Of gewoon alleen een ren en een klein schuilhokje...

Maar ik zou toch echt voor een ren gaan aangezien dit de ruimte bied die ze nodig heeft.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft ze wilgen of fruit takken om op te knagen? Hier hebben we namelijk een klein boefje dat dr tanden nog wel eens in het een of ander wil zetten maar als we haar dan een wilgentak geven dan is ze afgeleid en eet ze die op. En heeft ze speeltjes? Dat leid namelijk ook al een hoop af. Over het nog niet willen aan pakken van brokjes uit je hand, probeer dit anders eens: (heeft erg goed geholpen bij onze enorm schuwe ram) zet haar bakje ergens op de grond neer als ze los door de kamer loopt of je legt de brokjes op de grond als ze alles in een keer op eet. En dan gewoon naast het bakje gaan zitten met iets waar je niet veel voor hoeft te bewegen (boek, ipad oid) en gewoon blijven zitten als ze gaat eten. Als je dat dan een paar dagen gedaan hebt pak je de brokjes en dan ga je op dezelfde plek zitten. Als ze dan komt kijken leg je een brokje op de grond voor haar neus kijken of ze ze pakt. Pakt ze ze kan je zo verder en kijken of ze ze uiteindelijk uit je hand aan wil nemen. Pakt ze ze niet kan je proberen eerst weer verder te gaan met het bakje gewoon naast je en dan weer opnieuw proberen met voor haar neus leggen etc. En als ze brokken echt niet uit je hand wil eten kan je ook gewoon dr groentjes uit je hand geven. Dan wilde ik als laatste nog even iets zeggen over het verplaatsen naar een andere kooi: kan je niet wat groentjes of iets anders dat ze heel lekker vind in een vervoersbox leggen en die voor haar houden dat ze er zelf in kan lopen? Dan kan je haar daar in mee nemen naar de andere kooi en hoef je haar niet op te tillen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ook voor een ren gaan, ze zijn een stuk groter en ook nog eens goedkoper dan de meeste kooien. Als je bang bent dat ze ontsnapt kun je voor een overdekte ren gaan of je kan een open ren overdekken met een net ofzo. Als ondergrond kun je er een stuk zeil of vinyl in leggen, dat is best makkelijk schoon te houden bij een konijn dat nog niet goed zindelijk is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tralieskooien lijken altijd groot maar zijn dus niet groot genoeg om constant in te zitten.

Wat je kan doen is een tralieskooi aan een ren vastmaken.

Of gewoon alleen een ren en een klein schuilhokje...

Maar ik zou toch echt voor een ren gaan aangezien dit de ruimte bied die ze nodig heeft.

Ik zoek echt een heel grote tralieskooi. Een ren in huis is echt niet te doen, ze plast en poept dan gewoon de hele vloer onder. Haar op een zeil zetten is misschien nog een oplossing, als mevrouw niet al haar zaagsel regelmatig omgraaft. Alles zou gewoon de grond naast de ren opflikkeren.. Ik stofzuig nu al elke dag naast haar kooi, maar ik heb echt niet heel veel zin om elke dag dat zeil af te schrobben, nieuw zaagsel te leggen en het zaagsel van de vorige dag door de hele kamer opkuisen. + Dat ik er zeker van ben dat ik gewoon elke dag een nieuw stuk zeil ga moeten gebruiken, omdat ze zo graag knaagt. Mijn nijnen zitten binnen, dus dat gaat echt niet. Er moet toch een grote tralieskooi bestaan?

 

Momenteel krijgt ze nog geen fruithout/wilgenhout, omdat we nog steeds zoeken achter een leverancier voor deze takken. Ik ga niet in het wilde weg takken afzagen van bomen waarvan ik niet weet of ze al dan niet gespoten zijn/tegen geplast zijn etc. Wel heeft ze haar balletje als speelgoed, heeft zen een slaaphokje waar ze veel opzit en mee gooit, en krijgt ze morgen ook haar allereerste wc-rolletje om mee te spelen (ivm we haar in het oog willen houden de eerste x dat ze er niet té veel van opeet)

In verband met het eten uit de hand, kunnen we haar niet zomaar op de grond zetten. Ze is niet echt verschrikkelijk blij met ons gezelschap, ze gaat liever op de plinten/zetel knagen, of Bunny's kooi stuk doen. Wel ga ik proberen naast haar kooi te zitten (die ik dan open zet) terwijl ze aan het eten is. Ik denk dat dat al zeker geen kwaad kan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De grootste die ik kon vinden is 1,60m bij 0,80m volgens mij zijn ze niet groter te vinden. Ik heb daar 2 konijnen in wonen met nog een panelenren erbij. En als ik thuis ben lopen ze los. Die panelenren bestaat uit 8 aan elkaar zittende panelen. En zo hebben ze toch de juiste aantal vierkante meters.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En als je nu gewoon geen zaagsel gebruikt? Want dat geeft inderdaad een grote rotzooi. Als je gewoon een ren koopt, zonder hok en zaagsel en er elke dag eventjes met een doekje over gaat, is dat toch wel te doen denk ik? Je kan het zeil ook te groot kopen en dan langs de rand omplooien, zo kan ze er minder makkelijk dingen uitgraven als je toch bodembedekking wilt. Of misschien kan je haar zindelijk proberen maken? Het duurt even en lukt niet altijd, maar is wel heel handig als het lukt. Of je kan ook voor een grote bench gaan, maar ik weet niet of ze die in grotere formaten hebben dan wat domino zegt. Of twee aan elkaar hangen? Geen idee of dat mogelijk is. Ik denk alleen dat het wel handig is haar genoeg plaats te geven als ze zoveel energie heeft en alles gaat slopen. Als ze een te kleine kooi heeft, kan die energie er niet altijd uit en is ze misschien dubbel zo onhandelbaar als ze er wel uit mag. Ik denk dat het in zo'n geval extra belangrijk is dat je haar goed bezig kan houden en dat gaat natuurlijk makkelijker in een grotere ruimte.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een ren van 2m2 neerzet (met zeil er onder dat er iets onder uit komt) en daar een dichte kattenbak in zet kan ze graven wat ze wil en heb je daar geen last van zet een paar kleine schuilmogelijk heden neer zoals bijv. een reisbox. Dan hoef je haar alleen zindelijk te krijgen door plasjes en poepjes steeds in de kattenbak te gooien.en als het zeil goed strak ligt en net uitsteekt onder de ren kan ze het zeil ook niet op eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zaagsel word ook afgeraden om te gebruiken bij konijnen...


Wat ik gebruik zijn geperste houtkorrels en dit alleen in de toilet.


Ik had ook een gravertje in huis en met een dichte kattenbak is dit helemaal verholpen.


Zij kon zich uren amuseren met haar kattenbak om te graven en mijn vloer bleef proper.


 


Verder zou je vinyl kunnen gebruiken (eenvoudig strak te trekken en proper te maken).


Tralieskooien zijn nooit echt groot dus ik zou toch echt voor een ren gaan.


Eventueel tegen een muur zetten die je niet gebruikt?


Ze zal je meer als dankbaar zijn.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alles ivm een ren gelezen, en ik denk dat ik nu volledig snap (met wat opzoekwerk) wat jullie exact bedoelen. Dat is inderdaad wel een heel goede mogelijkheid! IK dacht zelf ook al aan een bench voor een hond, en daar een verdiep in maken met een houten plank en trapje. Is dat ook een idee? Want ik wil wel echt iets dat dicht gaat bovenaan.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt niet zulke grote benches.. wat misschien een goede oplossing kan zijn en ook uitbraak proof is, is bijv. de grote trixie tinnen ren. Hij is ruim genoeg, compleet dicht van boven en te zwaar om opgetild te worden door een konijn.

Hmm.. Waar kan ik die trixie ren vinden? Want dat lijkt wel iets goed dan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .