Ga naar inhoud

kanarie gevonden


Aanbevolen berichten

mijn moedr heeft vanmiddag een kanarie gevonden op straat (hoogwaarschijnlijk gedumpt) hij kwam de hele tijd terug dus ijn moeder ging hem/haar samen met de halve straat proberen te vangen en we hebben vogelvoer en alles gehaalt en een kooi. briefjes door de straat gehangen en nu wachten. als niemand hem/haar ophaalt mogen we het hebben. ze is redelijk tam voor een kanarie en heel nieuwschierig. mankeert niks. heb even op internet info gezocht. hij heeft het goed hier. hebben jullie nog dringende info die ik moet weten


Link naar bericht
Delen op andere sites

ja we hebben haar aangemeld bij de vogelopvang in dit dorp en de vogelopvang kent iemand die allemaal vogeltjes in een voliere heeft dus misschien mag Marth (zoals we haar hebben genoemd) daar dan heen. anders blijft ze lekker bij mij. we hebben ook alles op facebook gezet en het blijkt dat zij ergens anders in het dorp ook al gesignaleerd is. het is echt een heel tam beestje. ze is rustig als je praat en staat nu op mijn kamer naast mijn computer.


Link naar bericht
Delen op andere sites

De kanarie is niet geringd ?

 

Aan de hand van het cijfer zou de fokker achterhaald kunnen worden.

Wanneer de fokker zijn administratie bij heeft gehouden, kom je bij de eigenaar...

 

Aangezien deze zo tam is, zal het waarschijnlijk een kanarie uit een huiskamer zijn, geen volièredier..

Gedumpt is misschien een iets te snelle conclusie...

Met dit mooie weer gaan er veel ramen open, is het makkelijk om per ongeluk een deur open te laten staan en wanneer een kanarie dan uit het kooitje ontsnapt of al in de kamer rondvliegt...is hij zo vertrokken ...

Een kanarie is daarbij een béétje gerelateerd aan ouderen...Ouderen zijn niet altijd thuis in internet...Laat staan van een site van Amivedi.

Hebben jullie een bejaardenhuis in de buurt ?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ze is niet geringd en wij hadden ook al zon idee dat het een huiskamervogel was. Een paar straten verder is een bejaardenhis. We hebben overal briefjes opgebangen enzovoort en we wachten wel af. We vagen wel ecen bij het bejaardenhuis na of er toevallig iemand deze schat is verloren

Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb net een heel inkopen gedaan. het maakt niet uit voor mij of hij hier nog 1 dag is ofzo maar dat arme beest heeft helemaal geen speelgoed dus ik heb even zijn kooi opgevrolijkt met spiegeltjes en andere dingetjes. wat vinden/weten jullie trouwens van sepia? is dat goed of slecht?


Link naar bericht
Delen op andere sites

er hangen nu briefjes door heel het dorp en we gaan morgen naar het bejaardenhuis. hij staat als het goed is op amivedi en de vogelopvang weet er ook van dus als iemand hem kwijt is zou diegene hem waarschijnlijk vinden.


Link naar bericht
Delen op andere sites

nou met zijn 10'en hebben ze met doeken visnetten en alles dat kleine beesje gevangen. ze zouden dat normaal niet doen maar telkens als zij wegvloog kwam ze weer terug dus ze wilden haar persé vangen. hij speelt vooral met het spiegeltje en hij gedraagt zich alsof hij hier al jaren is. het is een gele kanarie.


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik zet hier even al mijn vragen op een rijtje:


Wat is de minimum maat voor een kooi voor 1 kanarie en wat voor 2?


ik heb een mannetje, moet ik dan een vrouwtje of een mannetje als vriend(in) erbij doen?


als het een mannetje is, gaan ze dan niet vechten?


als het een vrouwtje is, krijgen ze dan geen baby's zolang je er geen nestmateriaal en nest in doet?


is sepia goed voor kanaries?


ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat is de minimum maat voor een kooi voor 1 kanarie en wat voor 2?

Geen idee.. ik heb zelf een kamervoliere..

ik heb een mannetje, moet ik dan een vrouwtje of een mannetje als vriend(in) erbij doen?

Weet je dat echt heel zeker? Een mannetje zingt, het vrouwtje niet. Ook verschilt de snavelkleur, maar dat zie je pas met twee kanaries verschillend van geslacht naast elkaar. Twee vrouwtjes kunnen samen, twee mannetjes ook. Maar laat die twee heren dan geen ander vrouwtje ruiken, want dan gaat het mis. Bij een mannetje en vrouwtje krijg je eitjes en de vraag is natuurlijk of je dat wilt.. het mannetje houdt dan overigens ook op met fluiten, het vrouwtje is immers al veroverd.

als het een mannetje is, gaan ze dan niet vechten?

Zie antwoord hierboven ;)

als het een vrouwtje is, krijgen ze dan geen baby's zolang je er geen nestmateriaal en nest in doet?

Jawel.. ze zijn aardig vindingrijk. Nestmateriaal, badjes, eivoer.. het triggert ze wel eieren te leggen, dus minder daarvan haalt dat een beetje weg, maar niet volledig. En dan gaan ze van alles een nestje bouwen. Tot aan de bodembedekking aan toe..

is sepia goed voor kanaries?

Jup! Daar slijten ze hun snaveltje aan af.

Voor je verder gaat.. het beestje heeft misschien een eigenaar, dus wacht eerst rustig af..

Link naar bericht
Delen op andere sites

ja ik zit natuurlijk nog af te wachten. heel erg bedankt. ik heb sepia in de kooi hangen maar hij doet er nu niks mee. het is echteen mannetje want hij zingt zo'n beetje de hele dag en s'ochtends rond een uur of half 6 begint hij weer. als niemand hem ophaalt is een vrouwtje geen optie want we willen geen eieren. kan een mannetjeskanarie trouwens ook alleen?


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het kan wel, maar optimaal is het niet, daar ben ik heel eerlijk in. Dat doen wij ook 'fout', want die van ons zit ook alleen. We willen ook geen kleintjes, dus een andere man was nog een optie. Maar weet niet hoe twee mannen op elkaar reageren door de aanwezigheid van vrouwelijke zebravinkjes. Dat proberen we ook liever niet uit. Kanaries en zebravinken samen moeten ook goed gaan, maar meneer heeft nu zijn eigen ruimte. Hij zat compleet in de stress met die zenuwpeesjes erbij. Zong niet meer, stokrui, plukte zichzelf kaal en verdedigde de voerbak nogal tegenover de rest. Dat was de bedoeling ook niet, dus meneer heeft nu zijn eigen stuk. Hij zingt lekker, vliegt er vrolijk op los.. hij lijkt het prima naar zijn zin te hebben!

Link naar bericht
Delen op andere sites

hij ziet er vrolijk uit zoals hij er nu bij zit. als hij er volgende week nog steeds is bestellen we een nieuwe kooi want deze hebben we in nood snel geleend en de kooi is redelijk krapjes. ik durf er geen mannetje bij te zetten dus ik laat het maar zo. ik heb ook al gehoord dat zebravinkjes erbij passen maar dat kan ik me niet voorstellen. mijn buurvrouw had zebravinkjes en die waren best rustig voor een vogel en dees is heel wild en druk.


Link naar bericht
Delen op andere sites

Waren het dan wel echte zebravinkjes? Gezonde, echte zebravinkjes zitten geen seconde stil overdag en maken voortdurend lawaai. En een ontzettende puinzooi... Ik heb altijd kanaries gehad, dit zijn mijn eerste zebravinkjes, maar wat een verschil... Ik dacht dat kanaries aanwezig waren en puinzooi maakten, maar nu weet ik wel beter! Zelfs de konijntjes zijn er niets bij.

Owja, mijn kanaries deden ook niet superveel met sepia. De vinkjes meer dan de kanarie. Toch slijpt ook hij hier af en toe zijn snaveltje aan.

Qua voer moet je hem dagelijks een nieuwe portie (half bakje is genoeg) kanarievoer geven, grit met maagkiezel en eivoer. Eivoer meer bij popjes die eitjes moeten leggen of jonkies in de groei, maar ook de volwassenen vinden het heerlijk. Vooral het grit met maagkiezel is zeer belangrijk! De maag heeft geen spieren, dus die heeft de kiezeltjes nodig om de zaadjes te verwerken.

Een stukje fruit af en toe (blokje appel bijvoorbeeld) wordt hier gewaardeerd, net als trosgierst.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je zou er een vrouwtje bij kunnen zetten. Vrouwtjes kunnen overal bij, bij mannen en popjes. Dus als blijkt dat je het geslacht verkeerd hebt bepaald is dat niet zo erg. Je kunt ze denk ik niet zomaar bij elkaar zetten, tenminste van aga's weet ik dat dat niet zomaar kan. Ik heb ze eerst een paar keer samen in de kamer los gelaten. En als ik zag dat dit goed ging en ze uit zichzelf in de kooi gingen heb ik geprobeerd om ze samen in de kooi te laten.


 


Als je mannetje en vrouwtje hebt zijn er dingen die je kunt doen zodat het vrouwtje minder vaak eitjes legt. Inderdaad geen eivoer geven, geen nestmateriaal, geen nesthokje en een doek over de kooi doen vroeg in de avond. Als ze dan toch eitjes legt en je geen kleine wilt kun je de eitjes omruilen voor nepeitjes, of de eitjes schudden. Dan komen ze niet uit. De eitjes iig niet te snel weghalen, dan kan ze legnood krijgen en aan het leggen blijven. Het helpt ook om voer af te wegen, precies genoeg voor één dag voor twee kanaries. Dan zijn de omstandigheden niet goed genoeg om ook een nest met kuikens groot te brengen. Zelf doe ik dit niet.


 


Bij Yoko (mijn aga popje) werkt het heel goed om dit allemaal te doen, en ze legt bijna nooit meer. Een keer heeft ze wel weer een nestje gemaakt en is ze de zitstokken en de speelboom gaan slopen voor nestmateriaal. :sarcastic:


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat is wel een goed idee! Heel erg bedankt. Wijmhebben ook popje en mannetjes aga's gehd maar ivm geluidsoverlast moesten ze weg. Agapornissen krijsen heel erg en dees zingt meer. We davhten at het goed zou gaan maar mijn moedr werkt thuis via computer dus was jammer enoeg niet o best

Link naar bericht
Delen op andere sites

na hebben rondgezworven en daarna 2 weken in een klein kooitje te hebben gezeten is de nieuwe kooi aangekomen. hij kan lekker veel vliegen en kan niet meer zonder het vogelbadje! ik herken hem niet meer terug zo vrolijk zit hij rond te vliegen


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .