Ga naar inhoud

Ervaring met dierenartsen in Venlo?


Loesah

Aanbevolen berichten

Sinds enige tijd woon ik in Venlo.

Gelukkig heb ik heb ik er nog geen nodig gehad, maar ik zoek nog wel een dierenarts in of in de omgeving van Venlo.

Heeft iemand ervaring met 1 van de dierenartsen hier?

Toevallig ga ik vanmiddag naar Dierenkliniek de Postwagen omdat Cira naar mijn idee mijt oid heeft.

Ik ben benieuwd hoe ze hier omgaan met konijnen, we zullen zien!

Er zitten er hier nog een paar in de buurt (Venlo/Blerick), dus als iemand ervaringen heeft hoor ik het graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben zelf een Blerickse ;) Ik ga ook altijd naar de Postwagen. Het verschilt per dag welke dierenarts dienst heeft, maar de vrouw van de woensdag (ben haar naam kwijt, volgens mij is ze ook de eigenaar) is in mijn ogen konijnkundig.

In Blerick zit ook een filiaal van de Dierenkliniek Horst, op de helling in het centrum. En wat ik bij hen als vragen gesteld heb, heb ik ook een zeer goed gevoel bij hen adhv de antwoorden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Woensdag zitten Mevr. Nab en Dhr. van Wandelen er volgens de website.. ik ben benieuwd!

Deze praktijk was het dichtste bij voor mij, dus ik dacht, laat me die maar eerst proberen :)

Ik had een hele fijne dierenarts in Sint Michielsgestel, maar het is niet praktisch die aan te houden aangezien dat bijna een uur rijden is.

Fijn om te horen dat jij daar goede ervaringen hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mevrouw Nab is het inderdaad. Aardige, leuke en kundige vrouw. Mijn ouders gaan daar al van begin af aan naar toe met de honden. Is gewoon een hele fijne praktijk. Toendertijd van een andere dierenarts, mevrouw Stassen, maar zij zit nu in het buitenland geloof ik.

Kan me voorstellen dat je 'vaste' da in St. Michielsgestel wat te ver is... Toen de konijntjes kwamen woonde ik in Deurne voor 1,5 jaar. Ook een fijne da daar, maar ook gewoonweg te ver. Zeker voor spoed. Dus zodra ik terug kwam in Blerick ben ik zonder aarzelen naar De Postwagen gegaan :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben eergisteren geweest. Inderdaad aardige dierenarts, vrij kundig en eerlijk over haar kennis. Ze gaf aan veel te weten over konijnen samen met 2 van haar collega's, maar als zij dingen niet weten zullen ze altijd buiten hun kundige dierenartsen om raad vragen. Ze volgen alle 3 de ontwikkelingen op het gebied van konijnen en hun gezondheid.

Ik vond ze wel vrij duur! Bijna 35 euro voor alleen het consult.. Ik ben anders gewend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ben er nu al een paar keer geweest en vind ze zeer prettig. De dierenartsen die in Blerick komen, hebben normaal praktijk in Horst, als ik het goed begrepen heb. De vragen die ik stelde, konden ze me ook goed antwoord op geven. Ik blijf daar vanaf nu naar toe gaan. Ben vaak afhankelijk van het OV en dan is De Postwagen net wat te ver weg met een klein uurtje reizen.. Jammer, maar helaas. Vind die kliniek ook zeer prettig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dap Horst is inderdaad een erg fijne en deskundige praktijk. Zij hebben inderdaad ook een filliaal in Blerick waar dierenartsen vanuit Horst om beurten komen werken. Zelf ga ik altijd naar Dap Horst en ik wordt er altijd op een prettige manier geholpen. Enkele maanden geleden heb ik met mijn vlaamse reus diverse weken bij de dierenarts gelopen i.v.m. een abces aan zijn voet. Ik ben toen zeer deskundig geholpen door zowel Suzanne van Dijck als door Maaike Fennis. Beide hebben veel deskundigheid van konijnen! Het is een groot team maar iedereen heeft wel zijn eigen specialiteiten. Ook Daphne Toebes heeft mij al diverse keren erg goed geholpen. Ook zij heeft goede kennis van konijnen. Bij hen ben je dus zeker in goede handen! Hopelijk heb je wat aan deze informatie :).

(Let niet op het tijstip van posten, ik zit op de dit moment in de nachtdienst, vandaar het tijdstip hihi).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf heb ik geen goede ervaringen met DAP-Horst & een goede vriendin van mij ook niet.

Van verschillende heb ik er trouwens geen goede verhalen over gehoord met konijnen.

Voor honden wel! Met ons hondje Sunny gaan wij wel naar hen.

Wij wonen beide in Horst & gaan tegenwoordig naar Chantal van Ham in Reuver; http://www.dierenartsreuver.nl/ Een jonge DA die zich specialiseert in konijnen.

Anky van Gastel in Helmond is ook heel goed & kundig --> http://www.daczuidoost.nl/

Maar over De Postwagen In Venlo heb ik ook goede verhalen gehoord :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat jammer dat jij en een goede vriendin geen goede ervaringen hebben Joseeke. Ik weet niet welke dierenarts jij hebt gehad, maar hier is verschil in. Niet alle dierenartsen daar zijn konijnkundig, de namen die ik in mijn berichtje noem zijn dat wel en helpen op een behulpzame en deskundige manier. Ik heb ook eens een mannelijke DA gehad daar en hij had niet zoveel kennis van konijnen, dus daarover was ik ook niet tevreden. Maar met de anderen ben ik dus wel zeer tevreden en ben op een behulpzame en deskundige manier geholpen. Eigenlijk met alle dieren waarmee ik ben geweest. Ben ook regelmatig met inmiddels mijn overleden hondje daar geweest en ook toen ben ik altijd erg goed geholpen. Ik ben dus zeer tevreden, maar meningen kunnen natuurlijk verschillen :).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door Maaike Fennes ben ik ook wel eens geholpen, toen ik daar nog kwam.

Zij is inderdaad zeer konijnkundig! Alleen als je een afspraak maakt & daarbij voorkeur voor een DA aangeeft, wordt er best wel moeilijk gedaan door de assistente toendertijd.

Ik ben 1 x erin meegegaan wat me uiteindelijk het leven van *Pumbaa* heeft gekost. De pasteurella symptomen had ze niet herkent & uiteindelijk heeft *Zazou* toen een zware operatie moeten ondergaan, omdat hij besmet was door *Pumbaa*.

Als de pasteurella gelijk juist was aangepakt, was ons dit allemaal bespaard gebleven.

Mijn vriendin heeft haar konijn verloren aan een ernstige verstopping. Hiervoor had ze de dag ervoor gebeld & aangegeven dat haar konijn niet meer at & pijn had, maar de assistente zei dat ze de dag erna maar moest terugkomen. Zelfs toen mijn vriendin er op aan drong dat het echt niet goed zat met hem, namen ze haar nog niet serieus.

Dus nee, ik ga er echt niet meer naartoe :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Vervelend dat jij minder goede ervaringen hebt..


Ik ga het daar denk ik toch proberen. Als ik in een situatie zou komen dat ik denk dat mijn konijn perse hulp nodig heeft en de assistente moeilijk doet kan ik altijd alsnog een andere bellen. (had jouw vriendin misschien ook beter kunnen doen?)


 


Bedankt in ieder geval voor alle reacties :)


Link naar reactie
Delen op andere sites

Mja, dat is vaak het vervelende, dat mensen nog niet beter weten.. Dat zie je hier best vaak helaas :)


Gelukkig lezen steeds meer mensen zich in via het internet.


Daarom heb ik ook wat aan je verhaal en zal ik daar extra op letten wanneer ik bij de dierenarts ben!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, moet eerlijk bekennen: enige keer dat ik spoed had, zat ik nog bij De Postwagen. Althans, sta ingeschreven bij allebei ;) Maar ben bij hen perfect geholpen. Ze wisten ook direct na mijn verhaal gedaan te hebben, dat het om spoed ging. Dat heb ik gelukkig bij DAP Horst nog niet nodig gehad. Maar daar is de enting van Britt gezet en haar sterilisatie gedaan, en hun antwoorden etc bevielen mij erg goed! Hun prijslijst ook trouwens... ;) De Postwagen is nu eenmaal duurder, maar erg goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .