Ga naar inhoud

Hormoon bommetje


Stamper2011

Aanbevolen berichten

Succes vandaag, het komt vast goed! Hier heeft de castratie van mijn voedster ook een wereld van verschil gemaakt. Veel meer rust en evenwicht en dat rijden en sproeien was meteen afgelopen.

Hopelijk kun je haar snel weer ophalen, ze komt wel even als een bolletje ellende thuis, maar als ze eenmaal herstellen gaat het heel snel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 95
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Bedankt voor jullie lieve reacties! Tegen 12 uur werden wij gebeld door de dierenarts praktijk en kregen wij te horen dat alles goed was gegaan. Zojuist mochten we haar weer ophalen. Ze is behoorlijk gestrest en voelt zich knap ellendig. Het is nou eerst bijkomen van alles. Ik hoop dat ze in de loop van de dag weer uit zichzelf een beetje zal gaan eten. Daar staat haar hoofd nou nog helemaal niet naar. Ik moet zeggen dat de assistente mij wel even heeft laten schrikken. Zij liet mij namelijk weten dat ze alleen de eierstokken verwijderd hadden. Ik wist alleen niet beter dan dat ze de baarmoeder er ook uit zouden halen. Daar had ik ook om gevraagd en ik wist niet beter dan dat ze dat daar ook standaard doen. Volgens de assistente was dat alleen niet het geval. Maar uiteindelijk bleek dat gelukkig wel zo te zijn. Beide eierstokken en de baarmoeder zijn verwijderd. Als ik haar dan toch laat helpen, wil ik ook meteen dat het goed gebeurd.

Nou maar hopen dat Lizzy zich snel weer wat beter zal voelen. Beide konijntjes kijken op het moment nog niet echt naar elkaar om. Lizzy ligt onder de bank te slapen en Stamper op ons vloerkleed. Ze lijken allebei compleet uitgeput te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Advies dat wij kregen is geen stro en zaagsel in het hok (hebben we al niet). Dus denk ook niet dat hennepvezel handig is ivm prikken in de wond?

Wij hebben beide keren wat dekens in het hok gelegd en in de toiletten hebben we altijd kattenbakvulling van hout en dat zijn vrij grote brokken. Dus die kunnen niet prikken.

Onze Niki mocht meteen bij haar broertje, om te zorgen dat hij of zij niet aan de wond kunnen likken kreeg ze meteen een romper om. trouwens, bedenkl ik me nu, hij was er zelfs gewoon bij. Ter stressvermindering en om te zorgen dat zij niet andere luchtjes mee naar huis zou nemen.. Toen hij gecastreerd werd was zij er ook bij. Als ik het goed heb gaan ze zelfs mee de operatiekamer in zodat ze elkaar continu kunnen ruiken.

Pijnstillers zijn wel handig, kan een wereld van verschil zijn: een hoopje ellende tegenover een etend en rondlopend konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lizzy wil helaas nog steeds niks eten, weigert alles. Doet eigenlijk niks anders dan slapen.

Vanochtend tegen 7:15 heeft ze voor het laatst gegeten. Vanaf wanneer moet ik beginnen met dwangvoeren als ze niet zelfstandig wil eten? Hoeveel en hoe vaak moet ik haar dan dwangvoeren? En hoe kan ik haar dan het beste oppakken, gezien ze net een zware buikoperatie heeft gehad. Ik wil natuurlijk niet dat er iets beschadigd of dat ik haar per ongeluk pijn doe.

Het is heel logisch natuurlijk dat ze niks wil eten, ik vind het alleen maar eng en begin mij nou toch wel veel zorgen te maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze wil helemaal niks hebben. Ik heb zojuist de dierenarts gebeld voor advies. Er werd aan mij gevraagd of ze al wel weer gewoon kan slikken. Door de narcose kan dit nog wat lastig zijn. Het kan zijn dat ze daarom niks wil hebben. Ze hebben mij aangeraden om een heel klein beetje dwangvoeding te proberen, slikt ze het door dan mag ik doorgaan met dwangvoeren en anders moet ik het later weer proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben toen 's avonds begonnen met dwangvoeren, om een uur of 8, ze had hier om half 9 's morgens voor het laatst gegeten. Inderdaad eerst een klein beetje om te kijken of ze wel slikt. Als ze erg spartelt is de handdoekentruc wel handig, dan beschadig je niet zo gauw iets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn om te lezen dat alles goed is gegaan en ze weer lekker thuis is.

Ja ze zijn zo ellendig hé dan, ik weet het nog heel goed met Pip.

Nam het mezelf zo kwalijk toen ik haar als een hoopje ellende zag liggen.

Pip begon vrij snel weer te eten, jammer dat Lizzy dat nog niet doet. Maar dat komt vast nog.

Hoop dat Lizzy snel weer gaat eten en opknapt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wou ik haar zojuist pakken om dwangvoer te proberen, blijkt ze op de grond te hebben geplast en nou helemaal vies en nat te zijn door de urine. Waarschijnlijk heeft ze het gewoon laten lopen, want ze ligt er midden in. Overal liggen handdoeken voor haar, maar daar wil ze niet op liggen. Misschien dat ik toch onze meter kooi maar voor haar klaar moet maken, dan daar een vetbed in leggen en wat lekkere dingen. Nou eet stamper alles op wat lizzy niet wil hebben en word ze dus helemaal vies en nat omdat ze alles gewoon laat lopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat de operatie goed is verlopen!

Nu hopen dat Lizzy gauw gaat eten…

Guus heb ik precies twee weken geleden laten castreren en die heeft ook helemaal niet zelf gegeten tot de volgende middag…

Ik ben bij Guus toen ook rond 19u 's avonds begonnen met een wortelhapje te maken (dwangvoeding gemengd met Olvarit wortelhap) en dit ging er langzaam in. Volgende dag begon hij in de loop van de dag zelf weer hooi te eten en wortelloof.

Heb je wortelloof in huis? Of iets anders waar ze dol op is? Misschien iets waar ze niet te veel moeite voor hoeft te doen om te kauwen?

Guus ging zelf de Olvarit oplikken uit een schaaltje na een poos.

Van Gijsje kan ik me nog herinneren dat ik haar met veel moeite twee keer heb kunnen dwangvoeren op de avond. Maar dat waren maar kleine beetjes, want ze liet het overgrote deel uit haar bekje lopen…

Naast dat ze er warrig uit zag van de operatie, zat ook heel haar kinnetje toen nog onder de dwangvoeding… Zag er sneu uit.

Ik maakte me toen heeeeeeeele erge zorgen over Gijsje. Ze weigerde ook al het eten en dwangvoeding lukt niet. Heb de hele nacht niet geslapen van de stress (was eerste keer castratie voedster die ik mee maakte).

Volgende ochtend pijnstilling gevraagd bij de dierenarts en die vervolgens toegediend en toen begon ze ook in de loop van de dag weer hooi te eten. Beetje zelfde als met Guus dus. Behalve dat ik Guus geen pijnstilling had gegeven.

Beide keren maakte ik me erge zorgen, en beide keren waren de konijnen zelf heel relaxed en begonnen na een dag gewoon weer rustig hooi te eten en nog een paar uur later weer te keutelen… Voordat ze ging keutelen duurde bij mij ook beide keren ook ruim een dag! Dat zou dus betekenen dat Lizzy morgenmiddag weer gaat keutelen.

Laat maar even weten als je gaat dwangvoeren en als dit gelukt of juist niet gelukt is.

Heel veel sterkte met Lizzy! Ik duim nog steeds voor een snel herstel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waren we tegelijk met reageren!

Als ik het zo lees is het inderdaad beter om Lizzy even apart te zetten voor een nachtje (en misschien morgen overdag ook nog). Dan kun je goed in de gaten houden of ze wat heeft gegeten (ook van de nacht als je er niet constant naast kunt zitten), en kun je ook zien wanneer ze weer begint met keutelen.

Dat ze nat is van de urine is ook niet zo handig… De wond moet natuurlijk schoon blijven. Ik denk dat je er helaas weinig aan kunt doen, behalve dat je haar op iets kunt laten wat de urine een beetje absorbeert. Zoals handdoeken of een vetbed zoals je zelf al zegt.

Ik hoor het graag of het dwangvoeren lukt of niet… Ik hoop wel dat ze wat binnen krijgt! Hou goed in je hoofd dat alle kleine beetjes tellen! Als je er maar 2 of 3 hapjes in krijgt, dan is dat even niet anders.

Of een uur ofzo dan maar weer proberen, dan krijgt ze misschien weer een paar hapjes binnen. Al die hapjes bij elkaar moeten er dan toch voor zorgen dat haar verteringsstelsel in werking blijft.

Maak je vooral niet te druk! Ik denk dat Lizzy dat aan zou kunnen voelen. Het is dus ook voor Lizzy beter als je nog steeds vertrouwen houdt en rustig blijft!

Het komt goed, het heeft alleen tijd nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws. Laten we maar beginnen met het goede nieuws. Mevrouw begint inmiddels toch weer wat actiever te worden. Daarnaast begint ze ineens weer wat uit zichzelf te drinken, begint zichzelf een beetje te wassen en keutelt weer. Het slechte nieuws is dat ik haar totaal niet te pakken krijg, het is echt geen doen. Ze word zo ontzettend wild dat ze totaal niet te hanteren is. Ondertussen ben ik bang dat de wond misschien open zal gaan door haar hysterische gedrag. Dwang voeren lukt dus niet en haar in haar meter kooi zetten ook niet. Misschien dat ik even af moet wachten hoe het de komende paar uurtjes zal gaan? Het zou natuurlijk mooi zijn als ze het uit zichzelf weer oppakt. Ik kan het wel meteen weer proberen, maar ze is inmiddels zo op haar hoede en gestrest, dat het al helemaal geen doen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eefje: Ik heb echt van alles in huis waar ze normaal gesproken erg gek op is. Verschillende soorten groenten, kruiden en brokjes. Normaal gesproken is ze een eerste klas vreetzakje, is ze echt gek op eten. Maar nou moet ze er dus niks van weten.

Nou maar hopen dat dit toch snel weer komt want als ze niet uit zichzelf gaat eten en het dwangvoeren lukt niet, dan hebben we toch een probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft gekeuteld :D

Dat is echt al een heel goed teken!

Ook de dat ze heeft gedronken en zelfs een beetje actief begint te worden!

Dat was hier bij mijn nijnen de eerste middag +nacht niet aan de orde hoor! Vooral Gijsje lag er als een zielig hoopje bij en heb ik zelfs onder een warmtelamp gezet omdat haar temp zo laag was…

Ik vind het echt een enorm goed teken dat Lizzy enige activiteit vertoont!

Laat haar maar even haar gang gaan. Heb je wortelloof? Wat leg je voor haar neer om haar aan het eten te krijgen?

Lastig inderdaad met twee konijnen dat de ander het ook op kan eten… Misschien kun je Stamper een beetje op afstand houden als je Lizzy wat aanbiedt? Of is dat echt onmogelijk (kan ik me namelijk ook goed voorstellen, zou zelf niet weten hoe dat te moeten doen met die vreetzakken hihi).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eefje: Ik heb echt van alles in huis waar ze normaal gesproken erg gek op is. Verschillende soorten groenten, kruiden en brokjes. Normaal gesproken is ze een eerste klas vreetzakje, is ze echt gek op eten. Maar nou moet ze er dus niks van weten.

Nou maar hopen dat dit toch snel weer komt want als ze niet uit zichzelf gaat eten en het dwangvoeren lukt niet, dan hebben we toch een probleem.

Guus is ook een eersteklas vreetvarken (haha) maar moest na z'n castratie ook niets ervan weten…

Ik zou haar even met rust laten en dan over een klein uurtje weer kijken of ze nog steeds niet heeft gegeten.

Dwangvoeren is ook erg lastig bij sommige konijnen! Ik heb daar zelf ook geen oplossing voor. Ze zeggen dat je konijn in een handdoek wikkelen dan helpt, en dat is deels ook zo want bij al mijn andere konijnen werkte het, maar bij Gijsje niet hoor! Ik zou echt niet weten hoe ik die ooit zou moeten dwangvoeren als het nodig is!

Toch heb ik er vertrouwen in de Lizzy vanzelf weer gaat eten. Ik ken je angst en het is heel lastig om je geen zorgen te maken (onmogelijk zelfs) maar probeer je toch zo rustig mogelijk te houden en vertouwen naar Lizzy uit te stralen. Ze zal weer gaan eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb beide konijntjes zo straks hun dagelijkse groente schotel gegeven, dit keer speciaal voor Lizzy in kleine stukjes, Stamper begon meteen fanatiek te eten maar Lizzy moest er totaal niks van weten. Vervolgens ging ze in haar toilet zitten en heb ik haar met hoektoilet en al in de meter kooi gezet. Mevrouw is het er alleen absoluut niet mee eens en probeert nou die kooi af te breken. Ze heeft nou Science selective brokjes bij zich liggen en Beaphar Care+ brokjes, ook een mengsel van dwangvoer, daarnaast wat verse peterselie, basilicum, witlof, andijvie, wortel en broccoli. Verder nog een pluk hooi. Ze wil alleen nog steeds niet eten, lijkt alleen maar bezig te zijn met een manier vinden om weer uit die kooi te kunnen. Zodra de bovenklep open gaat, probeert ze er ook meteen uit te springen, het is dus echt opletten. Ik begin inmiddels te twijfelen of het toch niet beter is om haar maar gewoon bij Stamper in de ren te laten of dit de manier is om haar weer aan het eten te krijgen, weet ik ook niet. Als ze in elk geval vanavond nog maar wat binnen krijgt. Hoe ik die handdoek truc bij Lizzy uit moet voeren weet ik niet, ik krijg haar niet in een handdoek gewikkeld helaas. Ik had van te voren niet verwacht dat het al met al nog zo lastig zou worden. Met dit soort dingen kan je beter stamper hebben, bij hem krijg ik het uiteindelijk altijd wel voor elkaar om indien nodig te dwangvoeren en hem medicijnen te geven. Bij Lin lukte het uiteindelijk ook maar bij Lizzy is het dus echt geen doen. Mocht iemand nog een hele goede tip hebben?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Herken zo erg dat dwangvoeren niet lukt en dat je daarvan bijna in paniek zou raken...

Ik weet niet hoe belangrijk het is dat ze vanavond wat binnen krijgt.

Misschien heeft iemand anders hier een antwoord op?

Heeft ze wel pijnstilling gehad en heb je dat ook meegekregen?

Dat zou ik anders sowieso toedienen wanneer het al mag qua tijd.

Toch maakte ik me beide keren ook zo zorgen en beide keren zaten ze de volgende dag zelf hooi te eten en een tijd later ook weer brokjes en groente…

Dat ze heeft gekeuteld vanavond vind ik echt een heel goed teken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moest trouwens een beetje lachen om je verhaal dat je mevrouw met wc en al in de meterkooi hebt gezet en dat ze die nu probeert af te breken -grin- :mdr:

Zou even aankijken of ze gauw wat kalmeert, en zo niet dan misschien toch maar weer eruit… Anders dan gaat ze misschien ook niet eten, omdat ze zich alleen maar druk maakt met hoe ze uit de kooi kan komen!

Je moet natuurlijk wel in de gaten kunnen houden of ze wat eet, en dat wordt wel lastiger wanneer ze bij Stamper zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er word vaak gezegd dat als een konijn 12 uur geen eten binnen krijgt, dat de darmen dan stil gaan liggen. Binnen 24 uur kan dit al dodelijke gevolgen hebben, tenminste dat is wat ik heb geleerd. Vandaar dat ik inmiddels aardig in paniek begin te raken want vanochtend om 7:15 uur heeft ze voor het laatst gegeten. Ze heeft bij de dierenarts vanochtend een injectie met pijnstilling gehad dat 24 uur zou moeten werken. Verder heb ik pijnstilling meegekregen dat ik haar vanaf morgenochtend moet gaan geven. Ik heb alleen geen idee hoe ik dat moet gaan doen als dwangvoeren ook niet lukt. Normaal gesproken krijgt lizzy haar medicijnen gewoon over haar eten heen als ze medicijnen moet hebben, maar ja als ze niet wil eten? Op het moment zit ze alleen maar wat voor zich uit te staren in haar kooi. Misschien dat ik zo nog maar weer een poging moet doen om haar te pakken. Het zou alleen wel mooi zijn als ik dan weet hoe ik haar in bedwang kan houden want anders word het alsnog niks. Bah, bah en nog eens bah. Ik vind het echt niet leuk meer en heb op het moment echt zoiets van waar ben ik aan begonnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je zonnebloempitjes in huis? Dat ging er hier als eerste in, altijd trouwens, ook als Frits een verstopping heeft en niet wil eten. Als hij al iets wil, dan is het een zonnebloempitje.

Verder, ja lastig als je haar echt niet te pakken krijgt. Kan ze zelfs in die meterkooi nog zo'n hoop stampij maken? Ik dreef Wilma in de meterkooi in een hoek en greep haar dan met een theedoek, kon ze geen kant meer op. Leuk is anders, maar er zal toch wat eten in moeten..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei zonnebloempitjes heb ik niet. Dat krijgen ze hier nooit. Normaal gesproken gaat verse peterselie of basilicum hier er vaak weer als eerste in, maar daar moet ze nou dus niks van weten. Hoe doe jij het grijpen met een theedoek precies? Wikkel je haar daar in? Hier is vooral het optillen een probleem omdat ze dan ontzettend wild word en niet te houden is. Maar haar in een handdoek wikkelen lukt ook niet of ik pak het verkeerd aan, dat kan natuurlijk ook. Er zal inderdaad echt eten in moeten maar hoe?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .