Ga naar inhoud

Wéér problemen in de groep ......


Aanbevolen berichten

Hallo!

Ik heb hier thuis 3 ratten zitten, Teuntje, Timo en Victor. Alledrie hebben ze een totaal ander karakter en hierdoor botst het zo nu en dan en heb ik er mijn handen flink vol aan...

hierdoor doe ik even een kleine introductie waardoor jullie een goed zicht hebben op mijn probleem..

Dit is Teuntje. Teuntje is een hele lief knuffeltje met wat agressieprobleempjes. Regelmatig bijt hij de anderen en is erg dominant. Op de 2de foto is ook een foto te zien toen dit best erg was, bij 5 maanden. mij heeft hij ook een aantal keer flink gebeten, zo hard dat hij door mijn nagels heen beet, maar na het winnen van zijn vertrouwen is hij nu heel lief en wast hij mijn handen alleen maar.

25673og.jpg3134z0w.jpg

Hier is Victor. Victor is een erg lieve Rat en ligt erg centraal in de groep. Hij is redelijk schichtig maar hier werk ik aan en dit gaat erg goed. Hij loopt erg met Teuntje mee en dit geeft hem ook zelfvertrouwen om bepaalde situaties te benaderen. Hij is heel erg op zijn gemak hier, dit is echt zijn thuis en dat merk ik gelukkig heel erg.

14ta4ra.jpgejfrc3.jpg

En als laatste mijn ultieme probleemgeval.. Alle drie hebben wel wat probleempjes gegeven maar hier loop ik op vast omdat ik een beetje ten einde raad ben... Timo is een witte rat die aanzienlijk kleiner en dunner is vergeleken met de andere 2, die allebei redelijk groot en goed doorvoed zijn.

j7dslh.jpg2446utz.jpg

Timo ligt wat minder in de groep en is daardoor in het verleden regelmatig gepakt door Teuntje en Victor. Ik vermoed dat Teuntje alleen doorbeet, en Victor niet, maar weet dit niet zeker.. Hij is er erg slecht aan toe geweest en heeft daarbovenop ook nog 2 keer een luchtweginfectie gehad. Ik vermoed dat dit chronisch is, omdat bij stoppen van medicijnen geven de luchtweginfectie weer terugkomt. Ook is hij constant overmatig verzorgd hoeveel ik de kooi ook verrijk. Hier een foto van 2 maanden terug, toen hij er heel slecht aan toe was:

e1880m.jpghvw7ll.jpg

De wondjes zijn inmiddels genezen en hij heeft nog maar 1 korstje van een paar dagen geleden.. De kale plek zit er nog maar is nu helemaal schoon en zonder wondjes.. Het is gewoon kaal.. Ik heb gelezen dat dit overmatige verzorgen erfelijk kan zijn en in de genen kan zitten en hier ga ik ook van uit, maar heb nu voor de zekerheid een gel besteld die de haargroei stimuleert en de huid kalmeert. Misschien dat dit werkt.

Deze dingen maken hem zwak waardoor hij natuurlijk lager in de groep ligt. Ik zet vannacht Teuntje een keer een nachtje apart. Dit heb ik vaker gedaan en het wordt dan wel even rustiger in de groep. Ik merkte de vorige keer ook dat Timo meer van zich afbijt en zo minder aangevallen wordt.

De kooi is groot en fijn ingericht. Ook gaan ze iedere dag los en mogen ze doen wat ze willen.

jpiglg.jpg

Maar Timo is ook bang voor mij. Als hij bij mij zit gaat hij gewoon slapen en is hij redelijk op zijn gemak, maar zodra ik ga aaien of hem op wil pakken dan piept hij en schiet hij voortdurend weg. Ik ben net als bij Teuntje erg rustig en respectievelijk aan het werk gegaan maar het werkt gewoon niet... Hij blijft bang.. Ook knuffeltherapie heb ik geprobeerd maar hier wordt hij alleen maar banger en nog schieteriger van en dan springt hij zelfs weg in mijn gezicht weg. Als ik eten heb is hij dan weer totaal niet bang, en komt gewoon naar me toe lopen en loopt met het eten weer weg. Dit is hij dan weer wel gewend..

Ik heb geen idee wat ik moet doen.. Iemand verdere tips??

En daarbij, heeeel erg bedankt voor het lezen van mijn eindeloze verhaal :mdr:

aangepast door snuitje_pluisje
Link naar bericht
Delen op andere sites

Als ik het zo lees zou castratie van Teuntje een goede optie zijn.. :)

Voor knuffeltherapie zou ik je eerder naar een rattenforum verwijzen... daar staan heel veel tips... iedereen heeft zn eigen manier om knuffeltherapie te geven en het is ook per rat verschillend... mijn opvangers, die uiteindelijk hier zijn blijven wonen, deden het prima met "verplicht knuffelen", dus oppakken (of doorgaan tot je ze hebt) en dan bij je houden tot je ontspanning voelt... in een ruime week waren ze bijgedraaid.

Een van mijn meisjes, Madeliefje, is een ratje waarbij deze methode dus niet werkte.... bij haar werkte het het beste om haar zelf het initiatief te laten nemen... zelf laten snuffelen, zelf op je laten klimmen, etc en dat steeds verder uitbouwen.. Ik ben bijna een jaar met haar bezig geweest voordat ze zover was dat ze met de andere los kon lopen, maar nu gaat het heel erg goed... ze springt nu zelfs bijna als eerste in mijn armen als de kooi open gaat :D (het verplicht knuffelen werkte bij haar dus niet, want daar werd zij alleen maar banger van)

Link naar bericht
Delen op andere sites

regelmatig de kooi ingaan, dus niet 1 keer per dag maar vakere momentjes, en belonen zodra je ze even geaaid hebt of bij je gepakt hebt. zo merken ze dat oppakken iets positiefs is.

Castratie is een goeie voor je dominante mannen, castreren en even 4weekjes apart zodat de hormonen rustig zijn.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .