Ga naar inhoud

Erg bijtend konijn


Snuffie223

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik heb 2 jaar geleden eens iets over een grijs konijntje van mij gepost. Dat konijn is naar alle waarschijnlijkheid bij ons op de stoep gezet. Toen hadden we ook Snuffie (andere konijn), allebei mannetjes overigens. Met het grijze konijn (nijntje) was niks mis, heel lief enzo, kon gewoon tijdelijk bij cavia's. Op een gegeven moment heeft ie mij in mn hand gebeten, nogal diepe wond. Hij beet best vaak, heb ook best veel littekens ervan. Het is eigenlijk nooit meer gestopt dat bijten, hij zat altijd in een apart hok, gescheiden van snuffie. S' middags bij lekker weer mocht het ene konijn los in de tuin en de andere in een ren, dit wisselde we dan ook weleens. Kwamen wij naar Nijntje toelopen, ook de ren in (die is redelijk groot) rende hij altijd naar ons toe, nouja rende, hij jaagde op ons en beet in de benen. Nu wilde ik hem in zijn nekvel pakken om hem in zijn hokje te doen, draait hij ineens om en bijt dwars door mijn nagel en vinger heen. Ook als we weleens langs lopen staat hij op zijn achterpoten, klaar om te bijten, kom je dichterbij doet hij zijn bek al open. Snuffie was eerst ook van het bijten, maar die is nou heel tam en komt gewoon naar je toe etc.

Wat moet ik met Nijntje doen? Ik ben ten einde raad en wil hem in laten slapen, ik denk dat ie gewoon een kronkel in zijn kop ofzo heeft. Hij lijkt namelijk niet bang, nee het is net vals, een wolf in een verkeerd pakje lijkt het net

Alvast bedankt

Mvg, snuffie223

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 59
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

ja daar heb ik ook iets over gelezen maar hij en Snuffie kunnen gewoon tegen elkaar zitten (snuffie zit bijv. los en Nijntje in de ren met kippegaas ervoor). Dan probeert ie Snuffie ook altijd te bijten. Hij beet afgelopen keer zelfs uitgevlogen vogels (!!!) die in de tuin gecrasht waren

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee rammen gaan niet samen, maar ook met gaas ertussen wekt het alleen maar frustratie op voor een konijn. Het zou best een eenzaam en gefrustreerd konijn kunnen zijn. Wat Jolien waarschijnlijk bedoelt is dat je ram een maatje moet hebben; een vriendinnetje. Is hij gecastreerd? Wat voor hok woont hij in; heeft hij ook voldoende ruimte als hij niet losloopt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

twee rammen is ook niet zo'n goede combinatie. ik denk als je deze ram zou koppelen aan een leuke dame (nadat hij gecastreerd is) en hem gewoon lekker laat leven met haar in een goed en ruim verblijf er niks mis is met je konijntje.

hem laten inslapen lijkt mij absoluut niet nodig, misschien verwacht jij iets heel anders van een konijn dan wat hij is? van optillen houden konijnen niet dus dat hij bijt is een gevolg van het optillen, hij zegt daarmee dat hij het niet fijn vind. zoiezo is in de nek optillen absoluut niet fijn, zoiezo niet als je zijn kontje daarbij niet ondersteund.

zorg ervoor dat hij een ruime ren krijgt aan zijn hok waardoor je hem ook niet meer hoeft op te tillen. castreren en 2weken later hem koppelen aan een voedster, ik denk dat hij daar gelukkig van zal worden. het is een basisbehoefte die hem nu ontbreekt en waardoor hij waarschijnlijk dit gedrag vertoond, hij zal zich vervelen omdat hij alleen is, wil niet opgetild worden, misschien zit hij te klein? allemaal dingen die aan de hand kunnen zijn.

ik zou daar naar gaan kijken. mocht het voor jou niet mogelijk zijn aan zijn basisbehoeften te voldoen zou ik voor hem een ander thuis zoeken waar hij een vriendin krijgt of hem via een opvang laten plaatsen zodat hij de kans krijgt op een fijn leven. ik heb het idee dat dat nl heel goed mogelijk is voor dit ventje. succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om hem nog eenzamer te maken wel ja.

Ik heb ook een bijtert en nog geen moment aan inslapen gedacht. Hij is mishandelt dus kan ik het hem niet kwalijk.nemen dat hij bijt uit angst of omdat ik iets doe waar hij van schrikt.

Een vriendin is beter natuurlijk.

Mocht je hem echt willen laten inslapen breng hem dan alsjeblieft naar een opvang! Daar kunnen ze hem een vriendin geven en hem weer vertrouwen geven in de mens. Iets wat hij nu duidelijk niet heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap de reacties wel, maar die bijtert van mij is dus niet mishandeld, hij is wel bij ons gezet door een onbekende, maar toen was ie nog op veel plekken kaal dus pasgeboren. Wie weet wat ervoor is gebeurt. Een vriendin kan niet, ik heb er de ruimte niet meer voor....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja.

Hem in laten slapen is sowieso niet nodig. Je hebt geen idee wat hij mee heeft gemaakt. Misschien heeft hij wel een trauma?

Ik zeg altijd: valse konijnen worden niet geboren, ze worden vals gemaakt.

Een konijn zal nooit zomaar 'vals' worden.

Die van mij bijt zelfs als ik water kom geven. Maar het maakt me niet zoveel uit omdat ik het verhaal weet.

Dat weet je bij jou konijn helaas niet. Wil niet zeggen dat er niks gebeurt is met hem :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snap ik volledig, maar daar heeft Snuffie geen last van, die is vrolijk en lief. 1 pluspunt, ik ben met dubbele handschoenen aandacht gaan geven daarnet aan Nijn, raar maar waar, eerst veel bijten, beuken, kopstoten, toen werd hij rustiger, kroelde ik zijn oor, deed ie zn ogen dicht en begon te tandenknarsen. Zou het ook iets met aandacht te maken kunnen hebben? dat kreeg hij vrijwel nooit door het bijten namelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij mist gewoon een maatje en is alleen en gefrustreerd met een andere ram in de buurt.

Beter laat je beide heren castreren en geeft ze een vriendinnetje. Indien niet mogelijk met vier konijnen, van 1 konijn afstand doen en dan een dame voor de ander erbij nemen. Alle partijen weer gelukkig..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij mijn rammetje is het helemaal overgegaan het bijten na de castratie. Nu heeft hij een vriendinnetje en veel ruimte, als die nu nog een keer bijt zal ik heeeel raar opkijken, hij is totaal veranderd en een echte knuffel kont. Mijn mening is ook de rammetjes castreren en een vriendinnetje zoeken voor beide.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelden zo'n eigenwijs iemand gezien. Hoe vaak wil je nog horen dat:

1 2 rammen niet werkt

2 beide rammen een vriendin nodig hebben om echt gelukkig te zijn

?

Zeg het maar. Dan zal ik het wel even zo vaak tegen je zeggen dat je er ook naar luistert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inslapen vind ik in dit geval maar een daad van er snel vanaf willen zijn.

Al zeker terwijl je hier voldoende reacties krijgt dat er vast wel ergens een plaatsje in een opvang is!!

Bovendien, waarom zou het zo slecht zijn hem dan naar een opvang te doen, waar de mensen konijnkundig (horen) te zijn, zijn gedrag en karakter beter kunnen inschatten en kaderen en toekomstige baasjes goed kunnen adviseren hoe ermee om te gaan.

Ik ben er zelf van overtuigd dat het klopt wat men hier zegt en het bijten een samenloop van veel factoren is, onder andere het optillen, angst voor mensen, frustratie omdat ie steeds dat andere rammetje ziet en ruikt (en komaan, lees hier ff wat topics door, rammen gaan niet samen!), te weinig ruimte, geen vriendin...

Kortom, veel factoren die maken dat dit dier echt niet gelukkig is.

Als je niet van plan bent beide een vriendin te geven (als ze gecastreerd zijn), dan doe je er geen goed aan het te houden zoals het is!

Als je dier constant om zich heen bijt, zou er dan niet wat mis zijn, denk je??

Hier krijg je heel erg goed geargumenteerde redenen... Waarom dan niet luisteren?

Het advies is goed en houdt steek.

Liefde is soms ook je dier laten gaan.

Nu heb je 2 rammen die allebei niet zo gelukkig zijn, eentje zelfs dood ongelukkig...

Wat heb je daar aan? Fijn om te zien is het toch niet, of wel? Ervan genieten, dat geloof ik ook niet... Dat zou echt sadistisch zijn als je kan genieten van het leed van dieren!!

Ik hoop van harte, voor het welzijn van je dieren, dat je de goede beslissingen neemt, in hun voordeel, niet wat jou maar makkelijk uitkomt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .