Ga naar inhoud

heeeellp konijn blijft aanvallen.


Anvz

Aanbevolen berichten

In eerste instantie gingen mijn gedachten uit naar 'rijgedrag'

Maar dat was alleen bij het verhaal over je man in de schuur...

Tegen een been aan staan, bijten....

Maar je andere twee verhalen lijken daar niet bij te passen...hoewel....eigenlijk ook weer wel..

Wat doet hij als je een knuffel in zijn hok legt ?

Eigenlijk zou je eens kunnen kijken wat er dan gebeurd...wellicht ga je typisch rijgedrag zien...

Voorlopig houd ik het daar nog even wel op....

Je konijn is nog maar kort gecastreerd, toch ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds wanneer vertoont hij dit gedrag? Hoe lang geleden is hij gecastreerd? Het duurt namelijk best een tijd voor alle hormonen uit zijn lijf zijn en dit klinkt als een konijn wat mogelijk toch nog last heeft van hormonen.

Als dat het niet kan zijn kan het zijn dat er medisch iets niet in orde is, heb je hem recent door een dierenarts na laten kijken? Het kan ook zijn dat het een bang, onzeker konijn is. Heeft hij wel een vertrouwde plek waar hij zich goed op zijn gemak voelt? Is er sinds zijn gedrag iets veranderd of gebeurd in de omgeving? Ook kan het verveling zijn. Probeer hem in ieder geval lekker bezig te houden en veel afleiding te geven. Misschien is het een idee om met hem te gaan trainen? Bijvoorbeeld met intelligentiespeelgoed, clickertraining of behendigheid?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is iid nog maar goed twee weken geleden dat hij geholpen is, voor de casteratie was hij echt super, rustig nieuwsgierig en erg lief. Hij lijkt het in grote hok ook niet altijd fijn te vinden, hij loopt regelmatig een flink aantal keer heel erg druk te doen. Als ik het zou het gedrag zou moeten omschrijven : een wat drukkig kindje wat iets opdringerig en aanwezig is. Mischien een rare omschrijving maar goed zo voelt het.

En hij reed overigens niet op mijn man zijn been, hij sprong er in ter hoogte van zijn knie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het nog even de tijd geven. Over een aantal weken zijn alle hormonen uit zijn lijf. En als je hem nog maar een maandje hebt zeker de tijd geven. Het kan iets zijn uit het verleden. Ik heb ervaring met "probleem"konijnen en bij allen heb ik meegemaakt dat door veel ruimte te geven en een vriendje, het gedrag stukken verbeterd is. Daar zat ook een voedster bij die de fokker zelf niet uit het hok durfde te halen, vanwege haar aanvallen. Dit konijn is een superlief beestje geworden. Verder niet tolereren van dit gedrag en wegduwen met de bezem is een goede methode. Heel veel succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moest vanmorgen met hem naar de da. Die constateerde naar aanleiding van mijn verhaal toch ook wel dat het een wat dominant konijntje is, en dat het vaker voorkomt dat als ze zijn geholpen er in het begin ook nog een hormoo. Piek onstaat. Ook adviseerde ze om nog even wat langer te wachten met koppelen omdat hij dan naar verwachting wat rustiger zal worden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben id begonnen met trainen. Errrruug leuk, hij is voor het eerst uit zichzelf op schoot geklommen, echt zo leuk. Maar ook tijdens deze, korte, training is hij zooo druk en maar op zoek naar snoepjes in mijn hand .. het maakt het wel lastig, maar echt erg leuk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .