Ga naar inhoud

Wanneer en hoe slapen konijnen?


Emma Martens

Aanbevolen berichten

Hier slapen/rusten ze ook van halverwege de ochtend tot een uur of vier. In die tijd gaan ze wel naar de plasbak of even wat hooi eten, maar ze dutten en slapen dan vrij veel.

’s Morgens vroeg zijn ze erg actief. Ze zitten me altijd al op te wachten in het stuk ren het dichtst bij de achterdeur (ze kunnen mij zien in huis). Eind van de middag en de hele avond zijn ze ook weer actief bezig.

Ze slapen bijna altijd tegen elkaar aan, waarbij het lijkt of ze om de beurt “slaapwacht” hebben. Dan slaapt de ene vrij diep en de ander wat lichter. Die kijkt dan ook op als je bv langs loopt. De ander ligt lekker voluit te slapen.

Ik zie ze eigenlijk alleen ’s winters rechtop zittend slapen. Ze slapen dan ook vaker binnen in de schuur (via kattenluik voor ze bereikbaar).

Het grootste deel van het jaar slapen ze buiten, languit, tegen elkaar aan, in een beschut gedeelte van de ren. Als ze in de zandbak slapen, wordt het liggen bijna altijd vooraf gegaan door een bunnyflop, zo heerlijk om te zien! Vaak liggen ze daarna nog een poosje plat op hun zij. Daarna liggen ze elkaar vaak een poosje te wassen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn konijnen gaan ook altijd languit tegen elkaar liggen. soms blijven ze gewoon zitten en dan zie ik de oogjes dicht gaan en beginnen ze te knikkebollen! super grappig want daardoor worden ze dan weer wakker... en dan gaan ze toch maar languit liggen en verder slapen.

Ik zie ze vaak dan nog met hun neusje bewegen of met een oor! super schattig. Op hun rug zie ik ze eigenlijk nooit liggen.

ze slapen bij mij tussen 12:00 en 17:00 en ook 's nachts neem ik aan want dan hoor ik nooit iets. Vroeg in de ochtend maken zij mij altijd wakker zo tussen 6 en 7.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 jaren later...
  • 6 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .