Ga naar inhoud

Met mijn handen in het haar


beauennatascha

Aanbevolen berichten

Nou de dierenarts schatte haar ook al ouder in hè Christa.

Ja dat heb ik dus ook lonja, ze wordt gek van d'r zelf heb ik het idee. De dierenarts kon niet zeggen hoe oud, maar ze was al aardig op maat voor een 'voskonijntje' en niks te zwaar. Hoe oud was jou ram toen je hem hebt laten helpen?

4 Maanden, maar dat was een ram dus dat is een heel ander verhaal. De dierenarts doet het hier vanaf 5 maanden maar ik heb zelf mezelf vergist in zijn leeftijd en kwam daar pas achteraf achter, echt superstom van mezelf. Maar goed een ram kan ook wel met 4 maanden als 't moet. Een voedster willen ze toch wel dat die 6 maanden is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je lonja, ook blij dat ik niet de enige ben die me vergist in leeftijd ;-) blij dat je rammetje het goed heeft doorstaan. Ja dat klopt dat zei de DA ook, 6 tot 9 maanden is het best. Het is gewoon echt omdat ik het rot vind voor haar. Ze lijkt nu wat rustiger, dus ga morgen toch nog even de DA bellen en overleggen (dan maar een zeikerd)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik stel hier mijn vraag voor advies, meer niet

Daarom wordt er toch ook met je mee gedacht?

Ik vraag me gewoon af hoe het zou kunnen dat ze ouder is. Ik had het idee dat je haar bij een nest gehaald had. In een winkel weet je het niet precies, maar als de ouders aanwezig zijn, weet je toch een precieze geboortedatum?

Daarnaast weet de dierenarts toch niet hoe groot ze moet worden? Want hij/zij kent toch ook de ouders niet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry het kwam op mij over als een verwijt. Ik wist niet precies hoe oud ze was en ging uit dat ze gelijk uit het nest kwam, dus 6 weken. Na navraag bij de winkel blijkt dat de konijntjes worden meegegeven vanaf 2,5 tot 3 maand. De ouders waren niet aanwezig. Nee de DA gaf aan dat hij dacht dat ze ouder was, gezien ze aardig 'lang' is voor het type dierenwinkel voskonijn en zich niet kon voorstellen dat ze nog zo jong was. Uiteindelijk zou ze nu dus zo'n 5 tot 5,5 maand zijn. Ik zag net de lijst met de DA sen en daar staat die van mij ook bij als konijnenkundig. Ik sta er nog steeds niet volledig achter, maar het gaat echt niet lekker met Beau, ze is nu al ruim 2 weken aan het tobben. Ik hoop dat alles goed gaat want wil mijn maatje niet kwijt, maar wil ook dat ze gelukkig is

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Dag iedereen,

Heb inmiddels al het 1 en ander gedeeld, maar voor het geval er nog geïnteresseerden zijn en om natuurlijk de goede afloop te delen. Na goed overleg met de DA en alle reacties hier, is beau dinsdag toch onder het mes gegaan. Wonder boven wonder is het super goed gegaan, s'avonds heeft ze zelf gegeten, woensdag gegeten als een bootwerker en hyperactief. De hechtingen heeft ze eruit gebeten, maar de wond was na controle goed genoeg dicht. Ze slaapt overdag nog veel en ik heb hem echt geknepen de afgelopen dagen. Vrijdag hebben we de laatste controle en krijgt ze d'r oude inrichting weer terug en kan ze uit de ren. Ik wil jullie nog super bedanken voor alle tips en adviezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .