Ga naar inhoud

Hoknijd en doodsbang


Leeuwtje1979

Aanbevolen berichten

Ik vind het ook wel erg kort, hier kwamen ze ook de eerste week het hok niet uit. Maar inderdaad, het is je eigen keus. Ik denk alleen wel dat je er rekening mee moet houden dat er veel konijnen zijn die precies hetzelfde gedrag zullen vertonen in het begin, ze hebben gewoon wat tijd nodig om te wennen, dat was hier ook zo. Ze zijn nu een half jaar hier en worden elke week nog een beetje tammer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier een voedster zitten waar het me 2 jaar gekost heeft om haar tam te krijgen. Ik heb haar als kleintje gekocht, maar ze was zo ontzettend schuw dat was niet normaal meer. Terwijl we alles met haar hebben gedaan om haar tam te krijgen toen ze jong was maar haar "wilde" karakter gaf telkens de overhand.

Uiteindelijk met veel geduld en lekker eten is het nu een ontzettend lief konijn! Ze blijft zitten als je haar aait, als je op de grond gaat zitten loopt ze over je heen. Alleen optillen vind ze echt verschrikkelijk, gelukkig hoeft dit ook niet zo vaak. In de zomer natuurlijk wat meer ivm die verschikkelijke vliegen.

Met geduld en lekker eten (zorg dat ze niet al een volle buik hebben ;) ) moet het vast goed komen! Ga er rond voertijd gewoon lekker rustig bij zitten zonder je al te veel te bewegen, dan komen ze vanzelf een keer kijken uit nieuwschierigheid!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het idd ook erg snel, daarbij moet je zelf ook wel wat moeite doen voor de band natuurlijk.

Ik heb onze nieuwe voedster nu geloof ik een week of 2 en ik ben ook nogsteeds bezig een beetje een band te krijgen met haar.

Ik zit veel bij haar in de buurt, ik merk dat een beetje tegen haar kletsen wel helpt. En lekkers, dat helpt natuurlijk ook heel erg.

Ze vind het allemaal nog heel spannend maar komt al sneller naar me toe als ik wat lekkers hebt en ontwijkt me niet meer als ze haar eigen gang gaat. Toen ze laatst op het balkon aan het spelen waren mocht ik haar zelfs even aaien.

Gaat het inmiddels al iets beter?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begrijp ik goed dat je het hok dicht doet als ze in de ren zijn? Dat zou ik niet doen, mijn konijnen worden ook superangstig als ik alle vluchtmogelijkheden afsluit omdat ik ze eens moet pakken om naar de dierenarts te gaan of zo. Alleen daarvan raken ze al in paniek. Niet gek, het zijn prooidieren natuurlijk en ze weten instinctief dat ze een veilige plek moeten hebben om te kunnen vluchten.

Ik denk wel dat je misschien niet de goede konijnen hebt voor jouw situatie inderdaad, maar anderzijds denk ik ook dat je vrij normale konijnen hebt. Die beestjes kunnen nu eenmaal niet zo goed tegen veranderingen en ieder konijn zal tijd nodig hebben om te wennen.

Je hebt ze nu een week, je zou verwachten dat ze al wat meer zelf rond gaan lopen en in de ren kijken maar mocht je ze toch omruilen zou ik niet gelijk verwachten dat de nieuwe konijnen na 1 dag al helemaal zichzelf zijn en uit je hand komen eten. Je mag blij zijn áls ze dan al weer gewoon eten. Het blijven konijnen, het blijven prooidieren, die moeten gewoon voorzichtig zijn in een nieuwe omgeving en zich daarin veilig voelen kost tijd. Er zit wel verschil in konijnen onderling en wat dat betreft zijn er inderdaad wel tammere konijnen te bedenken dus kan me voorstellen dat je ze omruilt. Nu kan het nog, over een paar maanden zul je dat niet zo makkelijk meer doen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp alle reacties hier maar al te goed.

Maar: (en dat wordt vergeten) :de opvang wist op voorhand wat wij zochten in een koppeltje.

Normaal is het karakter rond 1 à 2 jaar toch gevormd zodat de opvang wist wel koppeltje in aanmerking kwam of niet?

Het is absoluut normaal dat de verhuis stresserend was en dat ze tijd nodig hebben.

Maar dit is helemaal anders.

Ja,ik doe het deurtje inderdaad dicht.

Ze hebben schuilmogelijkheden in de ren,hebben water,drinken,speeltjes.

Van zodra ik het deurtje van de ren van het hok openzet schieten ze naar binnen om er NIET meer uit te komen,helemaal niet.

Zowel s'nachts niet,als overdag.Ze zitten de hele tijd in het "nachthok" van misschien 50 op 50 cm :(

Van zichzelf uit komen ze gewoon niet uit het hok,zelfs niet in het rennetje onder hun hok.

Iedereen legt de schuld bij mij.We hebben het zo al moeilijk genoeg,wees gerust hoor,het is met ontzettend veel pijn in het hart.

Ze zijn inderdaad 1 week hier en zie nog geen enkel verbetering,integendeel :(

En inderdaad,de meisjes willen erbij kunnen zitten en ze kunnen aaien als ze bij hen komen.

Konijnen die een halve meter hoog springen omdat je nog maar hoest of een been beweegt,dat is echt niet fijn.

Dus jammer als er me mensen veroordelen,ik geef bijna nooit op.....

aangepast door Leeuwtje1979
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp je reactie heel goed het is niet gegaan hoe je dacht dat het zou gaan maar anderzijds is een week ook heel kort om te kunnen zeggen met wat je voor konijnen te maken hebt.

Net zoals Lonja vind ik het geen goed idee dat je het hok dicht doet wanneer ze in de ren zitten. Zelf al maak je schuilmogelijkheden in de ren is dat niet hetzelfde als hun hok wat voor hen vertrouwd aanvoelt in al dat nieuwe.

Noortje heb ik de eerste week gewoon in de kooi gelaten, ze was dan ook heel klein. Toen ik de kooi heb opengezet heeft het nog een week geduurd vooraleer ze er zelf uit kwam... Ik heb op geen enkel moment geforceerd door ze er zelf uit te halen, ze is er dus op eigen initiatief uitgekomen met steeds de mogelijkheid om terug de kooi in te vluchten bij een schrikmoment. De eerste week laat je ze gewoon best volledig met rust als ze aangeven wat meer tijd nodig te hebben.

Konijnen zijn prooidieren en al die nieuwe geluiden schrikken af zeker als ze nog niet in een huiselijke omgeving hebben gewoond. Noortje vond het eng wanneer ik kookte, hard moest niezen of mijn haar droogde dus dat is volstrekt logisch.. Ze is nu een van de tamste konijnen die ik heb.

Of je ze nu gaat omwisselen of niet, is je eigen keuze maar ik raad je wel aan om het allemaal wat trager aan te pakken met je volgende koppel en ze de eerste dagen gewoon met rust te laten. Konijnen houden van ruimte en zullen die heus benutten maar pas wanneer ze zich op hun gemak beginnen voelen. Als je de band wil verbeteren (heb geen idee of je ze oppakt) dan is het beter om ze ook niet op te pakken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet in hoeverre de opvang beoordeeld heeft of het een geschikt koppeltje is, maar neem Solar en Venus bij mij in de opvang. Toen ze bij mij kwamen waren ze doodsbang, amper eten, altijd maar in het hokje verstopt.

Dat is de eerste weken ook zo gebleven, inmiddels na een half jaar in de opvang zijn het vrolijke konijntjes die komen bedelen en je gigantisch in de weg lopen als je de ren aan het schoon maken bent. De hond springt om de ren heen.. En Solar kan heerlijk genieten als hij geaaid word en eten allebei uit de hand.

Ik ben dus niet direct van mening dat de opvang de verkeerde keus daarin heeft gemaakt. Het kan best zijn dat ze langer de tijd nodig hebben om te ontdooien en eigenlijk wel hele lieve aanhankelijke konijntjes zijn.

Niemand legt de schuld bij jou, maar jij legt nu de schuld bij de opvang die niet de goede konijntjes geplaatst zou hebben. Het kan echt zo zijn dat ze gewoon even tijdelijk 100 graden omdraaien door alle veranderingen. Ik denk dat beiden geen schuld hebben, maar ik zou persoonlijk het wat langer aankijken naar wat voor ervaring ik heb met de liefste konijntjes die gewoon ontdooitijd nodig hebben.

Hoe waren ze toen jullie kwamen kijken? Want in eigen thuisomgeving hebben jullie ze toch ook gezien?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .