Ga naar inhoud

tralies knagen


ricksem

Aanbevolen berichten

helaas wel op het feit dat een vis niet in een kom hoort, terwijl dat niet in het belang van jouw konijn is ;)

hihi dat zei ik inderdaad. Ach, we hebben hier op BB toch ook die konijnen in Belgie gezien (in het marktplaats topic) die in een aquarium gehouden werden? Gelukkig zonder water, dat dan weer wel. :P

Alle gekheid op een stokje.. Ricksem, je kan er echt niet nog een konijn bij nemen als je ze niet meer ruimte wil bieden. Je enige konijn zit nu al te klein. In de opvang zullen ze je dat ook vertellen. Per konijn heb je permanent een vierkante meter ruimte MINIMAAL nodig. Twee konijnen hebben dus het dubbele nodig. MINIMAAL. De hele dag. Altijd.

Volgens mij heb je er zo helemaal zelf geen plezier van ook. Het klinkt alsof je een beetje wat anders had verwacht. Klopt dat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dat bedoel ik, dat je allemaal dingen tegen komt die je eigenlijk vervelend vindt, en dat het dus niet is wat je je erbij voorgesteld had.

Als je doet wat hier gezegd wordt dan kan je konijn misschien meer worden zoals je je voorgesteld had.

Maar dan is alleen naar de opvang gaan niet voldoende. Zeker 2 konijnen kunnen niet samen in zo'n kleine kooi. Je zult dus meer aan moeten passen. Heb je daar zin in? Kan dat? En kan dat ook snel? Dus niet pas over een paar weken of paar maanden of zo?

En denk je ook dat het gaat lukken om minder bang te zijn dat ze bijt? Want het bijten komt waarschijnlijk doordat ze de hele dag in een kleine kooi zit en aandacht te kort komt, maar ook als dat opgelost is zal je er aan moeten werken om weer leuk met je konijn om te gaan. Als dit allemaal best moeilijk is, of te veel, dan is het misschien wel een idee om te kijken of je eigenlijk niet de zorg voor jouw konijn over kan laten aan iemand die deze dingen niet zo lastig vindt, of zelfs met plezier doet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou me konijn is der al twee uur uit en ik zit op de grond en ze doet niks ze gaat zelfs naast me liggen met der koppie op me schoen helemaal geweldig :D:D af en toe bijt ze in me schoen maar is ook niet zo gek want dan ga ik der aaien gaat ze er bij liggen ze vraagt gewoon aandacht !:D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oorspronkelijk geplaatst door Anjo

helaas wel op het feit dat een vis niet in een kom hoort, terwijl dat niet in het belang van jouw konijn is

hihi dat zei ik inderdaad. Ach, we hebben hier op BB toch ook die konijnen in Belgie gezien (in het marktplaats topic) die in een aquarium gehouden werden? Gelukkig zonder water, dat dan weer wel.

ooooh goeiemorgen zeg! sorry ik was gister avond al half in slaap denk ik!

hahah maarrr ik weet ook wel dat een vis niet in een kom hoort, het was bij wijze van, maar dat wordt hier soms zo letterlijk genomen ;)

ricksem, ik zou je als tip willen geven eerst wat aan de ruimte te doen, je konijn zit nu al te klein, voor 2 konijnen is dat geen doen. als je daardoor een vechtend koppel krijgt stapelen de problemen zich op. nu heb je eerst een dier genomen en later pas beseft wat het eigenlijk inhoud. dat kan natuurlijk en iedereen moet dingen leren, maar voor je het 2e konijn er bij neemt zou ik je voorbereiden. een goede opvang geeft je met deze ruimte ook geen konijn mee.

nougoed, fijne pasen in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, mijn Cleo knaagde de tralies van dr kooi kaal en bijna doormidden toen ze alleen zat hoeveel speelgoed ze ook kreeg. Toen ze gekoppeld was aan dr vriendje (Jackson) heb ik haar nooit meer zien of horen knagen aan de tralies, behalve toen ze even tijdelijk uit elkaar zaten door sterilisatie en herkoppelen niet lukte. Ik denk dus echt dat je nijn een maatje mist.

Overigens liep zij iedere dag een uur of 5 los door de kamer maar dat mocht niet baten in haar knaag-de-tralies-stuk gedrag

aangepast door Cleo en Jackson
Link naar reactie
Delen op andere sites

een hok van 1-50 cm is sowieso te klein om een Nijntje in te houden ze kan dan niet rennen, binkies maken en haar spieren zullen onvoldoende ontwikkelen ik zou dan zeker een panelenren er aan zetten en zolang je die niet hebt je nijn veel los laten lopen. Op zich vind ik het niet vreemd dat je je zo'n hok hebt aangeschaft, dat zijn ongeveer de grootste die ze verkopen bij de meeste dierenwinkels, wat ik dan weer niet zo fijn vind van de dierenwinkels..

Link naar reactie
Delen op andere sites

maar het hokk is 1 bij 50 dus met 2 konijnen is dat dus 2 bij 1 meter haha

Er klopt hier iets niet aan de rekensom. Een hok van 1 bij 0.5 is 0.5 m2. Als je nog zo'n hok koopt heb je dus 2 hokken van 0.5m2, dat is 1m2 voor 2 konijnen. Dat wordt niet ineens 2 m bij 1 m, dat is 4 keer zo groot! Als je ze naast elkaar gaat zetten heb je dan of 2m bij een halve meter, of 1m bij 1m, met de beste wil van de wereld kan ik hier niet meer van maken dan 1m2 voor 2 konijnen en dat is te weinig.

Goed, een hok van 1.40 lang is leuk, de meeste hokken zijn 0.60 diep, dus dan zitten je konijnen op 0.84m2. Er zal dus nog steeds een ren omheen moeten om aan het minimum van 2m2 te komen. Een verdieping op je hok telt ook niet mee, want dan kunnen ze nog geen sprintjes trekken. Lees je maar even goed in!

Link naar reactie
Delen op andere sites

oww maar een ren ben ik sowieso al van plan ik wil so puppie panelen ren hebben en dan met wel 8 panelen ofzo :D

Als je een ren neemt heb je geen grotere kooi nodig dan je nu hebt.. de kooi gaat dan voornamelijk als toiletje dienen en de rest van de ruimte in de ren als loop-/ en speelgebied.

Link naar reactie
Delen op andere sites

oke maar als me konijn rondloopt kan ik zelf amper nog rondlopen want anders word me konijn zowat geschopt haha best iritant en dan denk ik steeds ja ga maar weer je hok in want vind het gewoon niet fijn als je steeds moet opletten maargoed mijn konijn heeft het beter als die van me buurman want die komt nooit uit ze hokje

Hoezo kunnen ze niet rondlopen ? Mijn 2 konijnen lopen ook gewoon 24 uur per dag, en 7 dagen per week los door huis en ik schop ze ook niet. Je moet gewoon kijken waar je loopt, lijkt me nogal logisch. Bij mij knagen ze nergens aan, want ze hebben genoeg ruimte en een vriendje dus ze vervelen zich niet. Dat een konijn aan tralies gaat knagen is een teken van verveling.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat een konijn aan tralies gaat knagen is een teken van verveling.

Niet altijd hoor, mijn voedster vindt het ook leuk om elke dag even aan de tralies te knagen, ook als de ren gewoon open staat. Ze heeft een vriendje, veel ruimte en genoeg speelgoed en knaagmateriaal, maar soms vindt ze de tralies gewoon interessanter. Omdat TS op dit moment niet voldoet aan een aantal basisbehoeften moet hij uitproberen of zijn konijn het ook nog doet als ze wel een vriendje en meer ruimte heeft (waarover we het allemaal wel eens zijn dat dat noodzakelijk is), maar de kans zit er in dat de tralies dan nog af en toe wel leuk blijven, zoals hier het geval is..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .