Ga naar inhoud

Enige konijntje..


Thams

Aanbevolen berichten

Fijn dat Haezel een beetje meer ruimte gaat krijgen. Hoe groter hoe beter.

Ik begrijp uit je schermafbeelding en onderschrift (*snif*, zo'n tranentrekker dat stukje dat het zwarte konijn voor Hazel is gekomen *snif* ) wel waar je je inspiratie voor zijn naam vandaan hebt. Leuk, ik ben ook een groot fan en ik heb dus ook een Hazel zitten :D

Is het geen optie om op kamers te gaan eigenlijk, zodat Haezel dan zijn eigen Hyzenthlay kan redden uit de opvang? Laten we het maar zien alsof de situatie nu het begin van het verhaal in de Sandleford-kolonie is en dat hij snel op weg kan naar zijn eigen Waterschapsheuvel ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hihi Lonja! Inderdaad ben ik ook een grote fan :)

Helaas heb ik geen geld voor kamers :( anders had het wel gekund..

Het ziet er naar uit dat Haezel in ieder geval meer ruimte gaat krijgen maar voorlopig nog geen vriendje..

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb ook maar 1 konijn en me begeleider zegt als je er 2 neemt moeten ze buiten nou dat vind ik onzin maargoed voorlopig heb ik er nog 1 waneer er 1 bij komt is nog onzeker maar ik heb nog niet het gevoel dat me konijn zich verveelt misschien zie ik het niet maarja

Hij verveeld zich.. het is immers een groeps dier, lekker buiten zetten want dan hebben ze waarschijnlijk nóg meer ruimte!

Een 2e konijn is super, echt! :love: Jip!

Wat Thams betreft ik zou zeggen: vraag het voor ALLE feestdagen: verjaardag, kerst, sinterklaas, pasen? Weet ik veel gewoon zodat het duidelijk is dat het écht héél belangerijk voor je is!

aangepast door FabienneNina
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja, op zich snap ik ook niet helemaal waarom je een konijn hebt genomen terwijl je niet aan bepaalde basisnbehoeften kan voldoen (ruimte en een vriendje).

En zo'n gek idee vind ik het niet om een konijn weg te doen zodat je hem wel kan bieden wat hij nodig heeft. Ik vind dat je ouders daar echt niet iets heel vreemds zeggen al komt het op die manier wel heel bot over.

Ik denk dat je daar misschien toch eens over na kunt denken, en een afweging kunt maken tussen je eigen geluk en dat van het konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ben ik inderdaad met Lonja eens, als jij studeert en de hele dag van huis bent is een konijntje alleen echt eenzaam.

Ik vraag me af hoe gelukkig die konijnen waar je over spreekt in werkelijkheid geweest zijn. Als ik zie hoeveel mijn konijntjes aan elkaar hebben.. Het zijn echt dikke vrienden, ze spelen samen, eten samen, slapen samen, het is echt zo'n klef stel. Ik dacht eerst ook dat 1 konijn wel kon, toen ben ik me er in gaan verdiepen voordat ik eraan begon en heb ik besloten 2 konijnen te nemen en ik zou nu nooit meer anders kunnen kiezen. Een konijn heeft een vriendje nodig, zo simpel is het eigenlijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik KAN er ook een bij nemen.. dat is het hele punt niet..

Het probleem ligt bij mijn ouders.

Al die konijnen werden 10 jaar.. een enkele 9. En zij deden niet aan tralieknagen of wat ook..

aangepast door Thams
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik KAN er ook een bij nemen.. dat is het hele punt niet..

Het probleem ligt bij mijn ouders.

Al die konijnen werden 10 jaar.. een enkele 9. En zij deden niet aan tralieknagen of wat ook..

Dat ze 10 jaar oud worden en niet tralieknagen wil natuurlijk nog niet zeggen dat ze gelukkig zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er ook een tijd over gedaan om te zeuren voor een konijntje erbij.. Ik ga binnenkort in een opvang kijken als ze nu niet zwanger is. (Heel verhaal) en een ren erbij kopen. Zodat ze meer ruimte hebben.

Iniedergeval heeft die van jou al meer ruimte :D hopelijk lukt het je nog ! Mijn konijntje knabbelde ook vaak aan de tralies. Ik had van die knabbelstangen gekocht waar ze 's nachts lekker op kan knabbelen. Misschien ook een idee. (Die van mij ging 's nachts rondjes rennen en met der bal met belletje gooien haha)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ze 10 jaar oud worden en niet tralieknagen wil natuurlijk nog niet zeggen dat ze gelukkig zijn.

Dat snap ik wel. Maar omdat iemand eerder zei dat maatje of geen maatje bepalend kan zijn voor de leeftijd die een konijn bereikt.

Je kunt net zo min aangeven dat ze gelukkig zijn als dat ze ongelukkig zijn in dat geval natuurlijk. Vaak heeft een konijn wel een bepaald gedrag waaraan je kunt zien of hij of zij gelukkig is.

In ieder geval, je kan het vaak wel zien als ze doodongelukkig zijn. Al die konijnen leken totaal niet ongelukkig. Ze aten, dronken, speelden, wasten zichzelf, waren levendig en energiek..

Ik begrijp wel dat een maatje erbij altijd fijn is.. ik zal ook net zo lang zeuren tot ik wel een maatje heb. Maar tot die tijd is alle aandacht en liefde die ik kan geven, geven aan Haezel.

Haezel heeft nu in ieder een vrij grote ren aan zijn hok vast zitten die er dag en nacht zal staan. Ik heb ook een grotere knuffel in het hok gezet.

Wat mij trouwens heel erg opviel, en mistake me if i'm wrong, maar toen ik in de ren ging zitten (jaaaaa zo dol ben ik op hem.. kan hem geen moment alleen laten, behalve als het écht moet) voor de lol stopte hij met knagen aan de tralies. Hij stopte er helemaal mee. In een keer was het weg..

Ik heb het idee dat hij mij heel erg mist als het hok weg is.. en als ik bij het hok komt staan stopt het knagen ook meteen. Het is meer alsof hij zegt: laat me eruit! Ik wil bij je zijn en huppelen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat wijst er wel op dat hij eenzaam is als jij er niet bent inderdaad, precies om die reden is een vriendje zo belangrijk! Super al dat hij nu meer ruimte heeft, dat is al stap 1! Doet hij iets met die knuffel? Mijn ram heeft ook een knuffelkoe die regelmatig door hem gewassen wordt, mijn voedster heeft nooit wat met knuffels gedaan, hoewel ik haar er laatst voor het eerst op betrapte dat ze de koe aan het wassen was, misschien zo'n idee van: zijn vrienden zijn ook mijn vrienden ofzo ;).

Ik hoop dat je het voor elkaar krijgt om een vriendinnetje voor hem erbij te krijgen, opzich heb je de ruimte nu wel denk ik? Dan is een tweede konijn eigenlijk nieteens meer zo'n bezwaar, want de verzorging is hetzelfde, alleen hoef je je dan niet schuldig te voelen als je een dagje weg bent. Misschien kun je eens alles op een rijtje zetten, zodat je heel goed voorbereid een gesprek met je ouders in gaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap de gedachte wel hoor, dat een konijn alleen net zo goed gelukkig kan zijn. Vroeger hadden wij bij ons thuis altijd konijnen alleen, konijnen samen houden hadden we nog nooit van gehoord, dat was gewoon niet, niemand had dat.

Het eerste konijn is ook 13 geworden en de andere zijn door andere oorzaken als katten bijvoorbeeld niet zo oud geworden, maar wij hebben nooit het idee gehad dat we ze wat aandeden door ze alleen te houden of zo.

We moesten ze natuurlijk wel iedere dag aandacht geven en knuffelen, maar dat was gewoon onderdeel van de verzorging, ik wist niet beter dan dat dat erbij in het pakketje kwam.

Nu zijn we vele jaren verder en wilde ik al heel lang weer een konijn, maar ik woonde eerst nog op kamers en daarna hadden we katten en daarna woonden we op een flatje, allemaal niet echt situaties om een konijn te houden (dat vind ik dan.) Nadat ik op kamers had gewoond kreeg ik internet en toen zocht ik altijd alvast dingen op over konijnen. Konijnenopvangen en konijnen samen houden en dat soort dingen waar ik nog nooit van had gehoord.

Toen het eenmaal zo ver was dat ik een huis met een tuin had en we ook wat langer zouden kunnen blijven dan de in eerste instantie afgesproken anderhalf jaar hebben we dan na 2 jaar hier zitten een konijn genomen. Waarvan we dus wisten dat hij een vriendinnetje moest. Ik wist niet hoe het zou zijn en mijn konijn leek me ook niet ongelukkig. Maar een keer zou ik toch weer werk vinden en niet meer de hele dag thuis kunnen zijn, zoals er vroeger bij ons thuis wel altijd mensen thuis waren. Dus werd het toch tijd voor een maatje erbij.

Er is nu geen haar op mijn hoofd meer die er aan denkt een konijn ooit nog alleen te houden. Het gaat niet zo goed tussen ze soms (oké dat is nu weer even net slechte reclame natuurlijk maar niet gebruikelijk) maar ze uit elkaar alleen houden is gewoon geen optie meer voor mij. Nooit van z'n leven zal ik nog konijnen alleen houden want nu zie je pas wat je konijn aan een ander konijn heeft en hoe hij daarvan opbloeit. Ik zou nu zelf wel een konijn afstaan voor een plek waar het wel een medekonijn kan krijgen als ik dat zelf niet kon bieden. Ik ben daar sinds ik 2 konijnen heb echt héél anders tegenaan gaan kijken.

Ik ben regelmatig hele dagen van huis weg en dan krijgen ze ook alleen maar eten en drinken en een schoon toiletje, maar ik maak me nooit zorgen of ze zich niet vervelen of eenzaam zijn. Ze vinden me nog steeds leuk als ik er ben hoor, maar ik HOEF ze niet verplicht aandacht te geven. Het belangrijkste in hun leven is eten en daarnaast gezelschap en ruimte.

Ze zijn wel eens uit elkaar geweest, en ieder ander die konijnen niet samen kent zou een konijn zien dat het prima heeft. Ik weet hoe het anders is en ik zie een lusteloos konijn wat bij gebrek aan beter heel de tijd door aandacht nodig heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haezel is moet ik zeggen alles behalve lusteloos :) Gelukkig! Hij lijkt nu echt heel blij.. en ik vind het niet erg om hem verplicht aandacht te geven. Hij rent, maakt gekke sprongen! Hij eet lekker, drinkt lekker.. tja.. hij is verder kerngezond en lijkt ook niets te missen.

Komt misschien ook omdat hij de afgelopen 3 maanden helemaal alleen in de dierenwinkel heeft geleefd. Ik wilde eerst een opvangkonijn, maar de winkel wilde Haezel óf gratis weggeven aan een reptielenhouder, of alsnog naar het asiel omdat niemand hem wilde hebben. Voor mij kwam dat op hetzelfde neer.

Maar heel lang was hij alleen.. hij was er daar nog slechter aan toe..

Dat ze elkaar niet mogen is inderdaad ook iets waar ik bang voor ben.

En nee de moeite is het absoluut niet. Het maakt me helemaal niet uit of er 1 zit of 5. Echt niet. Maar dat is ook het probleem niet natuurlijk. En ruimte voor 2 is er nu sowieso.

Ik laat de knuffel nu nog eerst even wassen voordat die het hok in gaat dus die reactie wacht ik nog even af.

Ik mag aannemen dat als Haezel triest gedrag gaat vertonen.. niet alleen tralieknagen maar ook inderdaad lusteloos zijn, mijn ouders in zullen zien dat dat niet kan. Misschien dat ze dan wel toelaten dat ik nog een konijntje neem.

Ze hebben er ook geen last van want de beestjes staan op MIJN kamer.

Bovendien wilde mijn zusje ook een konijntje, zij zou dan een voedstertje kunnen nemen. Dat is ook leuk voor haar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat mij trouwens heel erg opviel, en mistake me if i'm wrong, maar toen ik in de ren ging zitten (jaaaaa zo dol ben ik op hem.. kan hem geen moment alleen laten, behalve als het écht moet) voor de lol stopte hij met knagen aan de tralies. Hij stopte er helemaal mee. In een keer was het weg..

Ik heb het idee dat hij mij heel erg mist als het hok weg is.. en als ik bij het hok komt staan stopt het knagen ook meteen. Het is meer alsof hij zegt: laat me eruit! Ik wil bij je zijn en huppelen!

Ik denk dat hij dat juist doet omdat hij eenzaam is op de momenten dat jij er niet bent. Je kunt nu eenmaal niet 24u per dag aandacht geven, daarom is het fijn als er een maatje is waar hij wel áltijd mee kan spelen/ knuffelen/ wassen/ etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bovendien wilde mijn zusje ook een konijntje, zij zou dan een voedstertje kunnen nemen. Dat is ook leuk voor haar.

Dit zou een geweldige oplossing kunnen zijn!!!

Probeer dit anders eens te overleggen met je ouders, samen met je zusje :)

Betreft het buitenwonen & ongedierte: mijn huidige konijnen wonen buiten en ik heb serieus niet veel last van beestjes in hun verblijf.

Gewoon heel goed schoonhouden en af&toe de boel ontsmetten met Dettol.

In de zomer moet je wel heel goed uitkijken voor vochtige plekken. Hier willen vliegen graag eitjes inleggen, waardoor er maden ontstaan. Deze kunnen zich ook in open wondjes van je konijn nestelen.

Mijn vorige konijnen waren binnenkonijnen. Wat mij opvalt is dat buitenkonijnen een betere weerstand hebben dan binnenkonijnen. Ook verharen buitenkonijnen niet vrijwel constant, maar fijn met de seizoenen mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .