Ga naar inhoud

Koppel uit elkaar halen of niet?


Lonja

Aanbevolen berichten

Ja precies, liever 2 koppels die wel werken dan een groep die ook weer maar half werkt. Dat is wel het beste idee maar als ze bij elkaar kunnen is het wel zo leuk natuurlijk.

We hebben een plan voor de overdekking van de grote ren gemaakt, het gaat zo'n 4 à 500 euro kosten maar dan hebben ze ook wat leuks. Er komen dan gewoon echte houten palen en een dakframe van hout met degelijk roofdierproof gaas, het geheel zo'n 2 meter hoog zodat we er zelf ook goed kunnen lopen. De 2 konijnen die erbij komen zijn mazzelkonten.

Werkt het alsnog niet met 4 dan is het idee om met het resterende gaas wat ik over zal hebben de ren in twee delen van 25 vierkante meter te splitsen en daar zeil langs te hangen of zo. Maar daar hou ik me nog even niet mee bezig. De optie is er, om de ren te splitsen, en misschien wel, misschien niet nodig, dat zien we dan wel weer.

Wel is de ren een project dat niet in een middagje af is, dus ik wil zoals het er nu uit ziet de konijnen na hun enting deze week even een of 2 weken nog zo laten zitten (ivm dat het anders een beetje veel wordt voor hun weerstand, én enten, én logeren, én koppeling), ondertussen met de voorbereiding voor de ren beginnen, ze naar de opvang brengen voor een koppelweek (ga donderdag denk ik het Knabbelhuis eens bellen wat de opties zijn bij hen) en als ze terug komen moeten ze dan ben ik bang nog wel even een week of zo in de huidige ren van 12 vierkante meter. Dat laatste hoop ik niet dat dat een struikelblok is. Geen neutraal terrein (is de grote ren ook niet echt) en beetje krap voor 4 konijnen. Hoop niet dat dat de verse groep gelijk om zeep helpt, maar het is allemaal even niet anders.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 50
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Voor de 'verse' groep zal het dan nog nieuw zijn, alles, dus gok dat dat zo'n vaart niet zal lopen. Klinkt wel mooi, de plannen die je hebt! Heb zelf ook een aanbouw voor mijn 4 dwergjes. Hopelijk lukt het als groep en zo nee.. pech gehad. Ze horen elkaar nu ook en dat levert in de koppels geen problemen op dus dan ook scheiding ertussen. Wat zullen die twee nieuwe nijntjes bij jou boffen zeg! Dat gaat wel goed komen hoor! We duimen er in elk geval voor! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik lees het topic nu juist even door en denk wel dat je het allemaal goed overdacht hebt :). Zoals iedereen zegt, zullen die 2 nieuwe konijnen ook maar boffen met al die ruimte die ze krijgen! En dan hoop ik heel hard voor je dat je konijnen hun ideale maatje vinden :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de hele tijd meegelezen, maar heb niet gereageerd omdat ik daar geen ervaring mee heb, maar het klinkt inderdaad als de beste optie om van 2 koppels een groep te maken. Zou erg sneu zijn als Klaver anders buiten de groep valt, of als Hazel en Klaver uiteindelijk nog op elkaar aangewezen zijn. Veel succes met alles, is wel weer een heel project zo zeg!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja erg hè. Als ik dit van te voren had geweten was ik niet aan konijnen begonnen. Wilde gewoon 2 konijntjes die gezellig 's avonds op de bank kwamen zitten...

Maar we moeten roeien met de riemen die we hebben en dat is ook helemaal niet erg, zou mijn beestjes nooit van z'n leven meer inruilen voor 2 konijntjes die gezellig 's avonds op de bank komen zitten.

Vandaag waren ze weer heel leuk samen, denk door Klavers schijnzwangerschap gisteren. Toen ik vanochtend vroeg uit het raam keek zag ik nota bene Hazel Klaver wassen! En daarna leuk vrolijk doen met z'n tweeën, om en om de sloopdoos en de transportbox in en uit, helemaal goed weer, alles. Op zo'n moment moet ik echt heel erg oppassen dat ik niet te erg ga twijfelen aan mijn plan want dit zijn de uitzonderingen en niet de normale gang van zaken. Ik krijg dan alleen steeds hoop dat het nu éindelijk zo blijft als ze zo zijn. Maar ja dat is nog niet eerder gebeurd dus moet even mijn oog op de bal blijven houden dan.

Ik bel donderdag even met de opvang hoor, maar ik vraag me af hoe dat gaat met zo'n koppeling, Hazel en Klaver zullen toch waarschijnlijk naar elkaar toe trekken omdat zij elkaar al kennen en steun zoeken bij elkaar? Dan zie je toch helemaal niet wat de dynamiek op langere termijn wordt?

In ieder geval bedankt voor jullie feedback, ook als iemand twijfels of opmerkingen heeft bij mijn plan dan hoor ik het graag, nu kan het nog aangepast worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou sowieso echt zoeken naar iemand die langere tijd voor de koppeling uittrekt, een week zal aardig kort zijn in dit geval. En ik zou ook zorgen dat de definitieve ren klaar is tegen die tijd dat je geen enkel risico neemt daarmee. Een verplaatsing kan een groep aardig uit balans brengen. Waarom extra tijd uittrekken, nou ten eerste kun jij dan je ren mooi klaar maken :he: maar vooral ook dat zo'n groep tijd nodig heeft en dat je dan inderdaad wat meer vooruit kunt kijken. Dat Klaver en Hazel nu toch gezellig samen zijn vind ik wel heel positief, ergens is de klik er wel maar op de één of andere manier ontstaat onrust. Misschien zorgen twee extra konijnen voor meer balans en kun je in elk geval een groepje koppelen. Het heeft immers geen zin om dat te doen als het probleem tussen Hazel en Klaver wel aanwezig blijft.

Wat mij bij mijn koppeling opviel is dat er eerst twee koppels ontstonden. Pip en Pax bleven veel bij elkaar en Bram en Nayan zochten elkaar ook op. Ze hadden onderling ook wel contact en aten samen etc, maar op rustmomenten zochten Pip en Pax toch het vertrouwde op en bleef er voor Bram en Nayan niet veel anders over. Voor jou is dat natuurlijk geen wenselijke situatie, want je wil niet dat konijn 3 en 4 elkaar heel leuk vinden en vervolgens Hazel en Klaver nog steeds met elkaar opgescheept zaten. Voor mij maakte het verder niet zo veel uit, daarom heb ik ze ook gewoon alle vier in één keer samen gezet zonder andere opties te overwegen. (Zoals eerst twee koppels maken.) Het bleek ook niet uit te maken, want eigenlijk al binnen een dag begonnen ze wat meer te mengen en nam de interactie onderling toe.

Inmiddels zitten ze heel veel met z'n vieren en merk je ook dat ze onderling doorhebben wat ze aan elkaar hebben. Bram en Pax zijn beide nog jong (Bram zeven maanden, Pax iets van tien maanden denk ik? In elk geval nog geen jaar) en hangen samen echt af en toe even de kwajongens uit. Partners in crime zeg maar. Nayan en Pip liggen intussen rustig tegen elkaar aan te slapen, de twee oma's :P en verder wisselt de samenstelling heel erg. Er is dus niks meer te zien van de oorspronkelijke combinatie: Pip + Pax en Bram en Nayan los. Ze zitten nu zo'n anderhalve week samen en het is vanaf het begin af aan eigenlijk heel rustig verlopen, alleen Nayan zorgde voor wat onrust door af en toe 'uit het niets' (voor mij dan) te bijten of even te jagen. Dat zorgde natuurlijk voor wat stress bij de anderen. Denk dat het iets te maken heeft met het feit dat ze maar één oog heeft, maar dat is toch een beetje gissen. Het maakt ook niet zo veel uit want dat gedrag werd met de dag minder en ik merk er nu eigenlijk niks meer van.

Achteraf gezien, en daar heb ik natuurlijk gigantisch veel mazzel mee want ik heb ze absoluut niet op hun karakter of zo uitgezocht, zijn deze konijnen gewoon geknipt voor elkaar. Een betere match had niet gekund denk ik. Dat is van te voren altijd gissen, hoewel je wel veel invloed uit kunt oefenen door de juiste konijnen te kiezen blijft het afwachten hoe de interactie is. En dat is ook met name wat koppelen moeilijk maakt, afgezien daarvan is koppelen gewoon een kwestie van juiste strategie kiezen, gedrag goed lezen en je er niet mee bemoeien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik zat net nog te denken dat jij 4 konijnen die allemaal willekeurig zijn komen aanwaaien bij elkaar zet en het nog gewoon goed gaat ook. Wil ik ook! :P

Ik weet niet of de opvang tijd heeft om zo lang bezig te zijn met de koppeling maar ik ga het wel vragen.

Moet sowieso alles nog vragen, misschien kan het allemaal niet eens bij hen of zijn er momenteel geen geschikte kandidaten oid.

Ook iets wat ik me nog afvraag is het volgende: In het begin op neutraal terrein gaat het tot nu toe iedere keer wél prima, maar pas na langere tijd niet. Zo'n écht neutraal terrein als een opvang zal misschien ook weer een verkeerde indruk geven van de combi Hazel en Klaver/andere konijnen, maar dit is maar gewoon de gok die ik moet wagen denk ik hè, daar is niets aan te doen denk ik?

Ik zal het gehele proces zo goed mogelijk rekken (:( gonna miss u bunnies! :( ) zodat ze niet terug hoeven in deze ren en dan weer in de grote ren.

Ze moeten toch donderdag ingeënt worden en dan wil ik er toch niet gelijk logeren en koppeling bovenop gooien, uit voorzorg.

Dat geeft al 2 weken uitstel en dan nog hopelijk een week of 2 koppeling dus?

Zodra ik afspraken heb over de koppeling ga ik materiaal voor de ren inslaan e.d.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je :)

Ik heb nog wel 2 'probleempjes' met de konijnen direct in de grote ren zetten:

- De nieuwe konijnen zijn natuurlijk geen gras gewend en H en K zijn het inmiddels ook weer ontwend om de hele dag door gras te grazen. Ik ben bang dat vanuit het niets op onbeperkte hoeveelheid gras tot problemen kan leiden. Ik zie de opvang nog niet zo gek ze steeds grotere hoeveelheden gras te gaan geven om dit op te bouwen. Dat heb ik met H en K de vorige keer wel kunnen doen voor ze in de grote ren gingen, nu kan dat dan niet en dat vind ik best een beetje eng eigenlijk.

- Ik kan ze niet goed in de gaten houden in de grote ren, ik kan die ren niet zien vanuit het huis of zo, die ren ligt achter in de moestuin. Maar dit is wellicht op te lossen door een cameraatje aan te schaffen. Iemand tips voor een camera? Liefst ook dat je het op kan nemen en terug kan spoelen om te zien wat er eerder (bijvoorbeeld 's nachts, dus met nachtfunctie) gebeurd is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik zat net nog te denken dat jij 4 konijnen die allemaal willekeurig zijn komen aanwaaien bij elkaar zet en het nog gewoon goed gaat ook. Wil ik ook! :P

Sorry :P kan het je in elk geval wel aanraden, ik hield nooit zo van groepjes omdat er naar mijn idee sneller onrust etc ontstaat maar het is ook wel heeel erg leuk. Hoop dan ook voor je dat het gaat lukken!

Wat betreft of de opvang zo veel tijd heeft, tja, ik heb dan zoiets van ja wat moet dat moet.. Sowieso zal het inderdaad afwachten zijn en ik vrees dat er inderdaad niks anders op zit dan de gok wagen en hopen op het beste. Maar ik denk dat je wel een heel goede kans hebt hoor. Het blijft wel altijd afwachten, ik heb hier vorig jaar ook een groep gekoppeld en ik moet zeggen, dat was geen makkelijke koppeling maar na twee weken ging het wel goed. Thuis is het alsnog mis gegaan. Dat is gewoon lastig, dat risico loop je altijd. In dit geval was er wel sprake van karakters die eigenlijk niet zo geweldig matchten maar dat de eigenaar al die konijntjes al had, eigenlijk beetje hetzelfde als bij mij alleen heb ik mazzel. Tja dan toch proberen maar toch geen succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat wil ik ook echt niet, ik zie nu natuurlijk weer allemaal leuke konijntjes die een huisje zoeken hier voorbij komen op het forum, maar ik weet dat ik dat niet moet doen, omdat ze op karaktermatch geselecteerd moeten worden en er wellicht wat geschoven moet worden.

Het moeten echt 100% de konijnen worden die gaan kiezen.

Ik zie er als een berg tegenop om eerlijk te zijn, alleen al het idee om Klaver weer in de opvang te laten zitten. Ze was zó angstig toen ik haar daar kwam halen, al die drukte, vreemde mensen die langs de kooi lopen, andere konijnen, geen schuilhokje, ik zie nu pas wat dat voor haar betekend moet hebben, nu ik weet wat zij wel en niet eng vindt. Ja het is uiteindelijk om haar een vriendje te geven waar ze zich veilig bij kan voelen, dus het is zeker ook voor haar, het is voor hen allebei bedoeld om ze gelukkiger te laten worden maar ik voel me rot over wat ik toch allemaal met die beestjes ga lopen te sjouwen, ze weten het zelf niet waarom. Maar de andere optie is nog veel erger verraad tegenover Hazel natuurlijk.

Ik sta op zich wel open voor de nieuwe konijnen maar het is ook helemaal niet dat ik blij ben dat ik meer konijnen krijg, niet zo blij als toen we Hazel gingen halen of toen we Klaver gingen halen. Beetje jammer, en het komt misschien verkeerd over, maar het is gewoon niet een spontane keuze vanuit mezelf. Ik sta er 100% achter, dat moet met zo'n beslissing, maar het is toch heel anders nu. Al zal ik vast ook vanzelf wel van de nieuwe konijnen gaan houden hoor, als thuis blijkt dat ze met Hazel en Klaver overeen kunnen en ze niet terug hoeven of zo zal ik vast wel enthousiaster worden.

En ach, Klaver was ook een aanschaf puur voor Hazel, niet voor onszelf. Waar ik me nu niets meer bij voor kan stellen, maar als een konijn alleen gehouden kon worden waren we ook geen tweede gaan halen. Toch is dat ook weer anders, want je weet al bij de aanschaf van 1 konijn dat er een tweede bij moet. En ik weet ook nog wel dat ik me toen druk maakte of het nieuwe konijn niet allemaal vervelende dingen zou hebben die bij Hazel zo makkelijk gingen, zoals zo zindelijk zijn en of ze niet aan de kabels zou knagen (ons huis werd met Hazel steeds minder konijnproof omdat kabels die verder niet in zijn looppad lagen hem niks interesseerde) en achteraf maken dat soort dingen echt helemaal geen bal uit in of een konijn leuk is of niet.

Toch loop ik me nu druk te maken over de praktische dingen als hoe ik ervoor moet zorgen dat 4 konijnen ieder de juiste portie brok krijgen als ze niet even groot zijn en hoe ik een ren moet betalen en dat dan mijn potje voor de dierenarts leeg is. Maar dat zijn dingen die je toch wel fixt en waar je overheen kan stappen.

OK, sorry, dit werd echt een klaagzang merk ik nu. Ik moet stoppen met piekeren en leuke konijnennamen gaan bedenken of zoiets. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap je klaagzang wel hoor! Je had zelf genoeg aan je twee konijnen dus is het even een omschakeling dat je er opeens nog twee bij gaat krijgen. Het was niet jouw keuze om voor nog twee konijnen te gaan, het is echter wel jouw keuze om het allerbeste te willen voor Klaver en Hazel en dus moet dit automatisch ook je keuze zijn. Je staat er alleen op een andere manier achter dan dat je achter je keuze zou staan als je gewoon zelf had bedacht dat je graag een viertal wilde.

Maar ik weet echt heel zeker, over een tijdje als jij een leuk lief groepje van vier hebt zitten, dat je ook hartstikke dol bent op de nieuwe konijntjes en dat je over een tijdje ze voor geen goud meer zou willen missen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lonja is het een idee om je dieren straks te verzekeren? Heb zelf de nijnen verzekerd, en dat maakt de stap naar de dierenarts nog makkelijker, en Guus heeft al bewezen dat het het waard is... En wat vindt ik het mooi dat je hart zo groot is voor je konijnen dat je er twee bij gaat halen, terwijl dat niet je 'eigen' keuze was geweest in een andere situatie! Werkelijk, ik vindt dat echt heel mooi...Nogmaals veel succes en wat Nalapuk zegt, straks sta je te genieten van een gezellig koppel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap het idee van verzekeren maar ik leen dan liever geld van iemand op het moment dat het nodig is. Dan geef je het geld ten minste niet uit als het niet nodig is en kan je je eigen potje weer opsparen wat altijd voordeliger is. 4 Konijnen verzekeren kost al dik 50 euro per maand, dat is geen slim idee denk ik.

Ik ga toch wel naar de dierenarts als ik het nodig vind, ook al heb ik geen geld. Mijn dierenarts schat ik niet zo in dat ik niet de volgende dag of zo kan afrekenen als ik het op dat moment even niet heb zodat ik het even kan lenen van iemand en dat geld komt linksom of rechtsom dan wel weer terug.

Het is ook wel echt voor mezelf dat ik deze keuze maak, want ik zat al tranen met tuiten te huilen bij het idee afscheid te moeten nemen van Hazel, ik vind dat nog erger dan wanneer een dier dood gaat eigenlijk. Ik heb eerder 2 katten weg moeten doen ivm allergie van mijn vriend en daar heb ik ook nog zo lang zo'n verdriet van gehad en echt een rotgevoel over gehad omdat het voor je gevoel niet goed is dat je een dier neemt en hem dan niet kan bieden wat hij nodig heeft. Gewoon egoïsme eigenlijk hoor, want je hebt toch het idee dat je zelf beter voor je dieren zorgt dan anderen en dat is gewoon onzin. De katten zijn hartstikke goed terecht gekomen, dus wat dat betreft slaat het helemaal nergens op. Toch zou ik het heel moeilijk kunnen verkroppen Hazel weg te doen en ik zou er zelf meer problemen mee hebben dan dat konijn zelf waarschijnlijk, en toch voelt het aan alle kanten fout, alsof je hem afdankt omdat het jou toevallig niet uitkomt hoe hij is, ook al is dat niet zo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat herken ik wel. Destijds was het de overweging een konijn er bij of Feline weg doen en Lilian heeft toen overwogen om Feline over te nemen maar zelfs dat vond ik gigantisch moeilijk. Terwijl ze het daar super gehad zou hebben natuurlijk. Gelukkig vonden mijn ouders het goed om er een vierde konijn bij te nemen, maar toen kwam het volgende nare gevoel: Ik WIL helemaal geen konijn er bij! Afspraak was een koppel, toen mocht Pip nog blijven, nóg een konijn er bij betekende wel een belofte breken.. Ondanks dat mijn ouders het goed vonden vond ik dat echt naar. Wat jij zegt had ik ook, ik heb er helemaal niet van genoten om er een konijn bij te nemen, ondanks dat het konijn wat er bij kwam zo'n prachtig beest was van het ras dat ik zo ontzettend graag wilde... Vervolgens was het ook nog een vreselijke koppeling. (Eigen schuld, dikke bult, dan moet je maar geen konijn van een fokker halen i.p.v. te gaan matchen in de opvang, maar oké..) En toen is die koppeling helemaal goed gekomen gelukkig, maar was het zo'n getraumatiseerd konijn dat er ook geen lol aan te beleven viel... Nu heb ik dat nooit erg gevonden, maar dat was niet de intentie natuurlijk toen ik bewust een 'gezond' en 'goed gesocialiseerd' konijn met 'een goede basis' van een fokker ophaalde. Maar het is allemaal goed gekomen. :yes: (Oké en het is ook wat uit de hand gelopen.. :whistle2:)

Heb er achteraf in elk geval geen spijt van, dat ik toen die keuze heb gemaakt. Ook al had ik waarschijnlijk nog altijd twee konijnen gehad als ik toen Feline weg had gedaan. Denk niet dat ik het over mijn hart had kunnen verkrijgen om dan opeens wel ee nander konijn in huis te halen, nadat je eerst eentje weg hebt gedaan. Dat had me zo'n schuldgevoel opgeleverd dan, dat weet ik zeker. En zes konijnen is ook leuk :he::P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dat kun je dan echt niet maken tegenover je vroegere konijn, wél plaats voor dat nieuwe konijn en niet voor hem/haar, dat klopt van geen kanten. Ook al weet dat konijn dat zelf natuurlijk allemaal helemaal niet, die zal het worst wezen of jij er nog 20 konijnen bij neemt of niet, want het is een konijn. Het zijn toch allemaal je eigen ideeën en gevoel waarmee je het jezelf moeilijk maakt.

Peter Rabbit was dus ook zo'n konijn 'omdat het moet', grappig. Heb je nooit gedacht toen hij nog afstandelijk was dat hij dat onbewust heeft aangevoeld? Zoiets zou ik mezelf dan weer gaan verwijten hè.

Wel goed om te horen dat je het gevoel van niet op meer konijnen zitten te wachten herkent, terwijl je konijnen op zich wel heel leuk vindt.

Ik snap zelf ook niet goed dat ik er niet van geniet, maar dat is ook de onzekerheid of het dan nu wel goed gaat komen, de onzekerheid dat het alsnog niet wil en dat ik een hoop met de dieren loop te sollen en ze er niet gelukkiger op worden en ik straks met 4 konijnen zit die ook in koppels nog niet werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee dat kun je dan echt niet maken tegenover je vroegere konijn, wél plaats voor dat nieuwe konijn en niet voor hem/haar, dat klopt van geen kanten. Ook al weet dat konijn dat zelf natuurlijk allemaal helemaal niet, die zal het worst wezen of jij er nog 20 konijnen bij neemt of niet, want het is een konijn. Het zijn toch allemaal je eigen ideeën en gevoel waarmee je het jezelf moeilijk maakt.

Peter Rabbit was dus ook zo'n konijn 'omdat het moet', grappig. Heb je nooit gedacht toen hij nog afstandelijk was dat hij dat onbewust heeft aangevoeld? Zoiets zou ik mezelf dan weer gaan verwijten hè.

Wel goed om te horen dat je het gevoel van niet op meer konijnen zitten te wachten herkent, terwijl je konijnen op zich wel heel leuk vindt.

Ik snap zelf ook niet goed dat ik er niet van geniet, maar dat is ook de onzekerheid of het dan nu wel goed gaat komen, de onzekerheid dat het alsnog niet wil en dat ik een hoop met de dieren loop te sollen en ze er niet gelukkiger op worden en ik straks met 4 konijnen zit die ook in koppels nog niet werken.

Haha ja je haalt je wel van alles in je hoofd hè terwijl het die dieren echt niet uit maakt. Geen idee of Peter Rabbit daar verder wat van gemerkt heeft, denk het niet, nooit over na gedacht. Misschien was zijn gedrag wel een straf omdat hij eigenlijk niet gewenst was en nu vindt hij dat ik mijn straf wel heb uitgezeten :he::P haha. Die koppeling verliep toen ook rampzalig, gelukkig zei Marjanne van Knaagdierencenrum Aa&Hunze op den duur: Breng nu onmiddellijk die konijnen hier, dan regel ik het wel. En dat heeft ze gedaan :he:

Nou ja, het zal nog wel even spannend blijven maar ik weet zeker dat als je eenmaal vier er hebt lopen en de rust is teruggekeerd, dat het wel heel leuk zal zijn. En je kunt wel weer twee konijnen een heel mooi plekje bieden, da's ook wel wat waard. Al had je het liever anders gezien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou dat laatste is inderdaad ook wel weer zo, zo had ik het nog niet echt bekeken, maar het is wel leuk voor de nieuwe konijnen dat ze dan een plekje hebben. Heb van de zomer ook wel gedacht dat ik zo'n grote ren heb en dat er best meer konijnen in kunnen omdat ze nu eenmaal een huis nodig hebben. Maar ja die ren is niet voor eeuwig dus was niet echt een idee.

Ik denk inderdaad dat Peter je gestraft heeft omdat hij zich ongewenst voelde. Oh jee dat krijg ik nu ook, 2 konijnen die niks met mij te maken willen hebben en dan over een paar jaar als je je als gestraft baasje in je lot geschikt hebt ineens normaal doen :mdr:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hadden een kwartet, 2 rammen en 2 voedsters, wat ineens niet meer goed ging. Daar hebben we toen 2 koppels van gemaakt. Het ene koppel was meteen goed. Het andere koppel veel minder. De voedster bleef maar achter de ram aanjagen. Pas als hij op het schuilhok sprong liet ze hem met rust. Zodra hij zijn voetjes weer op de grond had begon het weer. Ik heb toen contact opgenomen met de opvang waar zij vandaan kwam en daar adviseerden ze me om ze voor een periode van minimaal 2 weken uit elkaar te halen en ze daarna weer te koppelen, op neutraal terrrein.

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben ze gekoppeld in de neutrale badkamer en daar hebben ze ruim een week gezeten. Begin januari zijn ze weer in hun hok gegaan en het gaat nog steeds goed. Af en toe heeft ze nog zo'n bui dat ze jaagt, maar heel vaak zitten ze lekker tegen elkaar aan en wassen ze elkaar.

Misschien heb je hier iets aan

Link naar reactie
Delen op andere sites

@FabienneNina: Je leest toch wel vaak dat er in trio's uiteindelijk 1 konijn buiten de boot valt. En ik voel dan nu al op mijn klompen aan wie dat gaat zijn.

@Jeannine: Bedoel je dat voor als de toekomstige groep niet goed gaat en ik 2 koppels moet maken? Ja dan kan je zoiets proberen als het niet werkt, bedankt voor de tip! :) Fijn dat het nu wel werkt met 2 koppels!

aangepast door Lonja
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, ik bedoel als je liever niet meer konijnen wilt, dan is een herkoppeling ook te overwegen. Dan is er een kans dat het wel gaat lukken met dezelfde 2.

(ik heb niet je hele topic doorgelezen hoor)

Ik heb 5 koppels. Moet zeggen dat ik dat toch een stuk veiliger vindt dan groepen. Wel gehad hoor groepen, maar regelmatig toch strubbelingen. Nu heerlijke kleffe, gelukkige koppels

aangepast door Jeannine
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben een beetje klaar met herkoppelen met die twee, dat heb ik al een paar keer gedaan. Ze hebben echt wel kansen gekregen om opnieuw te beginnen wat dat betreft.

Ze zijn 1 keer gewoon gekoppeld natuurlijk, op een gegeven moment 3 weken uit elkaar geweest, en weer bij elkaar, ging niet goed. Paar dagen uit elkaar geweest en hier binnen op neutrale ruimte bij elkaar. Ging wel goed, maar omdat het binnen was en buiten weer kouder werd moesten ze na een paar dagen samen toch naar buiten. Ging weer niet goed.

Buiten nieuwe ren als neutrale ruimte gebouwd, alles nieuw, ging in het begin wel goed, daarna weer niet meer.

Drie keer geprobeerd en ik heb niet echt het idee dat het een vierde keer dan wel anders zou zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .