Ga naar inhoud

Konijn bijt andere konijnen na sterilisatie


Oeps2012

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Afgelopen woensdag zijn onze konijnen Pien en Saartje gesteriliseerd.

Het was een hele ingreep en voor ons dus ook heel erg spannend.

De operatie is gelukkig heel erg goed gegaan en ze konden op dezelfde dag naar huis.

Nu hebben we thuis van hun gezamenlijke ren en kooi twee delen gemaakt. Een deel voor de meisjes en een deel voor de heren. In het deel van de dames liggen nu namelijk doeken vanwege de wond op hun buikje.

Omdat ze allebei zo goed en snel herstelden wilden de dames graag naar de heren toe en andersom natuurlijk ook. Op vrijdag hebben we ze voor het eerst weer bij elkaar gelaten.

Nu merkten we dat Elmo achter de dames aanrenden en hapten. Hij gromde/bromde daarbij ook. Elmo is voor hun sterilisatie nooit zo geweest. Hij was altijd het rustige konijntje. Als er iemand gromde was het Oscar (het andere mannetje) wel. Die kon weleens flink mopperen. Elmo is altijd het lieve zachtaardige konijntje geweest. Maar nu hapt hij naar de dames en rent er achteraan. De dames rennen daarbij ook wel weg. Ze vinden het niet leuk.

Oscar gaat er makkelijker mee om. Hij hapt nooit naar de dames, wel hapte hij weleens naar Elmo. Maar meer om een standje te geven.

We vroegen ons af waar het gedrag van Elmo vandaan kwam. Elmo was juist het lieve konijn en heeft nooit iemand van de konijnen of ons gebeten. Nu doet hij het heel erg vaak. Elmo trok zich van te voren juist heel erg terug en kwam als hij zin had wel een keer bij het groepje liggen. Nu rent hij echt achter de dames aan om te happen.

Ow toen de dames nog apart zaten was Elmo erg onder de indruk. Hij kwam vaak (achter het hek) bij hun kijken met zijn oren spits omhoog, meer dan Oscar. Oscar trok zich er niet zoveel van aan.

Is het omdat de dames even anders zijn of een ander luchtje bijdragen? In de kooi gaat het gewoon goed. Ze zitten nu namelijk al bij elkaar.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

aangepast door Oeps2012
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .