Ga naar inhoud

Oneindige infectie? :(


Dionysia

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

Ik heb een beetje een ingewikkelde gezondheid-situatie met me konijn! Als iemand de tijd heeft om dit te lezen zou super zijn!

Sinds ik me nijn nu bijna een jaar heb had ze al last van wat snot uit haar neus en nies-aanvallen. Na 2x bij de DA te zijn geweest, en 2x kuren gedaan voor snot, was het nog niet weg en werd ik doorverwijst naar een specialist in Utrecht.

Daar hebben ze uitgebreid (voor meer dan 300e :s) onderzoek gedaan, röntgenfoto gemaakt, met een camera de neus in, etc. Daar kwam uit dat ze een ontstoken neusje had. Ik kreeg een Duplociline kuur mee voor 2 maanden, die is nu met nog een maand verlengd. En ik moet haar neus spoelen met zoutoplossing.

Maar na dat 3 maanden te doen, is het niet veel beter geworden. Ze niest helemaal niet meer, maar er komt wel bij het spoelen nog snot uit elke keer (al is haar neusje niet meer zo vies), en ik hoor haar soms zwaar ademen, alsof er toch wat snot in haar neus zit, een beetje knorren, vooral als ik haar aai!

Ik vroeg mij af of dit voor iemand bekend klinkt. De docter zei ook, op een gegeven moment moete we kijken hoeveel last ze er nou echt van heeft, of we doorgaan of niet. Ook moet ik helaas aan me geld denken. Maar ik wil ook niet dat ik nu stop en alles weer terug komt!

Zijn er mensen waarbij hun konijn ook een beetje zwaarder lijkt te ademen/knort? Wat meer snot heeft dan normaal? Kan dat normaal zijn? Of ooit zo een aanhoudende vorm van infectie gezien?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat wat betreft medicatie andere leden je beter kunnen helpen maar wat ik wel al in topics heb gelezen over konijnen met snot was dat de eigenaren met konijnen stomen en daar kan je eucalyptus of kamille bij gebruiken. Dat verlicht ze wel bij het ademen.

Wat ik mijn konijnen ook geef sinds ze snot hebben gehad is echinacea, gedroogde kruiden die de weerstand verhogen en je ook in tabletvorm kan krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn konijn had ook snot en die kreeg ook echineaforce tabletjes. en hooi met echinea erin.

hij heeft altijd wat zwaar geademend maar niet zo erg dat hij er veel last van had.

in totaal is japer denk ik wel zo'n 6 keer behandeld tegen snot , met duplocine injecties met spoelingen etc etc , toen het echt niet meer ging hebben we dan ook besloten om hem in te laten slapen maar hij is er wel oud mee geworden.

hij kreeg op het einde een steeds zwaardere ademhaling en daarbij ook infecties ,toen we op een moment duidelijk merkten dat jasper niet meer lekker in zijn vel zat hebben we die beslissing genomen, hij wou niet meer spelen , slecht eten alleen maar slapen.

maar als het alleen een zwaardere ademhaling zou zijn bij jou konijn en hij heeft verder nergens last van dan zou je het ook een tijdje aan kunnen kijken ik weet ook dat het allemaal erg duur is en ook moet je kijken vind ik naar hoe jou konijn op alles reageert. jasper bij mij vond het allemaal niet erg en liet het toe tot op een bepaald punt toen was hij het gewoon zat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan je helaas geen antwoord geven op je vraag, ik hoop dat iemand anders dat wel kan.

Ik vindt het echt tof van je dat je zo veel geld en tijd in je konijntje stopt, veel mensen hadden niet zo lang door gegaan.

Heel veel succes er mee, en ik hoop dat hij of geneest of dat hij er op een goede manier mee verder kan leven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ga ik inderdaad doen, een nieuw tapijt proberen, maar verder hebben ze geen bodembedekking in het hok, alleen de wc, en dat is hennepvezel, ik dacht dat dat niet zo stoffig is..

Maar de DA zei dat het dus een neus infectie is, niet snot, hij liet me nog de fotos zien van de irritatie in 1 neusgat.

Maar ja ik ga morgen bellen en maar kijken wat hij zegt!

Verder is ze helemaal vrolijk en levendig, kijkt fris uit haar oogjes, en eet goed en alles, dus ze lijkt er zelf helemaal geen last van te hebben! :)

Nog bedankt voor de reacties!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .