Ga naar inhoud

Oogproblemen: beetje dringend!


mystique

Aanbevolen berichten

Was net bij de nijnen, zie ik dat Coquille zijn ene oog dichthoudt en dat het onder het oog nat/kleverig is en ook een paar klitjes. Ik heb het nu pas gezien, maar het moet al een paar dagen zijn, want boven zijn oogje is het een beetje kaal met schilfertjes. Eerst leek het niet zo erg, maar toen ik er foto's van had genomen, zag het er op foto zo ... gruwelijk uit dat ik nu toch wel bang ben. Ik ga straks sowieso bij de DA, maar ik vraag me af, om me al voor te bereiden, wat jullie denken dat het kan zijn.

foto067.jpg

foto068.jpg

Coquille eet goed, loopt goed, zijn andere oogje is prima, net als het neusje, de oren en de geslachtsdelen. Ik heb wel een bijtertje in de groep, die hapt om de anderen bij het eten weg te houden, misschien is hij gebeten? Coquille heeft 'geen aanleg' voor tandproblemen, maar dit kan misschien wel? Coquille heeft wel al verschillende aanvallen van Ec gehad, kan dit ermee te maken hebben?

Tnx.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh jak dat ziet er inderdaad niet fijn uit. Frits heeft een aantal weken een nat oog gehad, mijn (konijnkundige) dierenarts heeft toen zijn gebit helemaal nagekeken, ook met haar vingers goed gevoeld rond het oog, of er geen gekke bulten of zoiets zaten, traanbuisje bekeken en met een kleurstof gekeken of er een beschadiging op het oog zat. Over EC heeft zij het niet gehad.

Als je andere konijn hem gebeten heeft en zijn oog geraakt heeft zou dat denk ik wel hiertoe kunnen leiden, schijnt erg pijn te doen een beschadiging aan het oog, dus dat zou wel voor behoorlijk wat irritatie kunnen zorgen. Ik vind het er wel een beetje dik en pussig uit zien, ik hoop echt dat er geen vieze ontsteking van het bindweefsel of een kies onder zit. Hoe laat ga je naar de dierenarts?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor je reactie. Ik zit hier echt met stresssssssss. Ik hoop zo dat het niets ergs is, een eenvoudige oogontsteking of zo ... Ik dacht gisteren al klitten gezien te hebben, maar Coquille is niet zo netjes op zichzelf en met het natte weer vond ik het maar logisch dat zijn kopje nat was. Daarnet viel het me op omdat het maar één kant was die nat en klitterig was, de andere kant was perfect droog en schoon. Had ik het maar eerder gezien, maar het viel echt niet op, onder zijn dikke vacht.

Ik weet nog niet bij welke dierenarts ik ga, de ene is op afspraak, de andere heeft vrij inloop spreekuur. De ene op afspraak is zo'n half uur rijden, maar 'redelijk goed' met konijnen, de andere is te voet een minuutje stappen, maar ik ben er nog nooit geweest. Ik twijfel echt bij de welke ik moet gaan ... Maar ik ga sowieso bij degene waar vanavond nog terecht kan. Weet nog niet hoe laat, ik ga zo meteen bellen.

Houd jullie op de hoogte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op internet heb ik dit gelezen:

Konijnen hebben vaak last van natte oogjes. Dit kan het gevolg zijn van ooglidontstekingen of van niet goed werkende traankanaaltjes. In sommige gevallen kan in het oog zelf ook een afwijking te zien zijn, bijvoorbeeld ettervorming door de parasiet Encephalitozoon cuniculi.

http://www.dierenkliniek-ermelo.nl/De%20bibliotheek/Dieren%20en%20zo/Het%20Konijn/Sterkliniek_Het_Konijn.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat is nou ook toevallig zeg ik ben ook net van de dierenarts terug met mijn belgische haas die loopt al drie weken te tobben met zijn ogen

ooglid is rood en zijn bindvlies trok steeds verder over zijn oog heen.

ik heb aureomycin zalf gehad en voor 5 dagen carprofen. ik hoop dat het voor jou en je konijn ook meevalt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik las dit topic en ik vroeg me af op het moment dat er iets mis is met de tandjes kan dat uitslaan naar de oogjes?

Begrijp ik dit nu goed?

Sterkte er mee

Ja dat klopt, de tanden zitten heel dicht op de onderste oogrand, dus als er een ontsteking in de bovenkaak zit bijvoorbeeld, dan kan het oog of traanbuisje dichtgedrukt worden. Vaak is een traanoog het eerste symptoom van tandproblemen, maar het kan ook gewoon een oogirritatie zijn. Als je konijn traanogen heeft doe je er wel verstandig aan het gebit in elk geval na te laten kijken. Kijk hier zie je het goed: tooth_pic_1.gif

aangepast door Eefje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo, terug van de dierenarts. Ik mocht om 5 uur al langsgaan, bij de konijnkundige dierenarts die een halfuur rijden is. File uiteraard, maar toch nét op tijd daar.

Korte versie: een wondje op het oogvlies, waarschijnlijk door een beet of krab van een ander konijn, door een takje, ... Driemaal daags twee zalfjes erin, gedurende minstens drie weken en dan zou alles weer genezen moeten zijn. En hij heeft ook een inspuiting tegen de pijn gehad, wat hem blijkbaar deugd deed, want terwijl ik aan het afrekenen was, was hij al aan zijn wortel beginnen eten. De zalfjes zijn een antibioticazalf Trafloxal en een vitaminezalf om de genezing te bevorderen, Opticorn.

Lange versie: de tanden zijn nagekeken, die zijn perfect. De traanbuisjes werken ook zoals hoort, want de groene contrastvloeistof kwam enkele tellen later al uit zijn neusje, ocharme. De oren zijn in orde en zijn gewicht is 2,350 kilogram, zijn optimale gewicht volgens de opvang was 2,200 kilogram, dus dat is ook dik in orde. Longen en hartje zijn in orde.

Toen de contrastvloeistof voldoende was verspreid, zag je een joekel van een wonde, zo breed als de pupil en helemaal van boven naar onder. Op zijn bovenste ooglid had hij een paar korstjes en ook onderaan was de oogrand beschadigd, je zag echt mooi de lijn van de wonde, van boven naar onder. Er was dus geen twijfel over de oorzaak. Gelukkig niets ergs, enkel zalven, zalven, zalven. En ik werd ook gewaarschuwd dat het mogelijk is dat er extra bloedvaatjes gevormd worden om de genezing vlugger te laten gaan, dus ik moet niet panikeren, het is perfect normaal. Maar het is al evenzeer normaal als het niet gebeurt. Binnen twee weken terug op controle, en dan nog twee weken, of minstens nog een week, zalven.

Dierenarts vroeg ook of ze wel uit de tocht konden, wat uiteraard 'ja' is, hun ren is aan twee kanten, waaronder de windzijde, dicht, en ze hebben twee volledig tochvrije nachthokken, waar ze echter niet zo vaak in te vinden zijn, buiten is veel leuker. *zucht* Wat doe je eraan? En ik weiger hen op te sluiten, daarvoor zijn de nachthokken veel te klein.

Ik had ook gevraagd of het met de Ec zou kunnen te maken hebben, maar de dierenarts zei dat dan de beschadiging dieper in het oog zit en niet bovenop zoals hier.

Gelukkig eet Coquille nog goed, maar ik ga toch proberen hem wat extra voer te geven, omdat hij toch al wat pijn zal hebben en misschien minder zal willen eten en ook omdat de dierenarts hem nog aan de magere kant vond, hoewel hij al zwaarder is dan hij ooit geweest is. Ik vraag me echt af hoe dat nu zit met dat gewicht. De rug én ribben zijn duidelijk voelbaar, net als de heupbotjes, hij voelt als een veel te grote pels gevuld met botjes, maar toch is hij eigenlijk op gewicht. En nu ook de dierenarts hem te mager vindt ... maar 2,2 kilo is het gewicht dat hij standaard aanhoudt, winter en zomer, hij woog ook zoveel toen hij uit de opvang kwam, en telkens hij vermagerde door een aanval van Ec kwam hij weer bij tot 2,2 kilo, dan is dit toch zijn juiste gewicht?

Wie wil er eens aan mijn konijn komen voelen? :lol:

angela12, hoe zit het nu met jouw konijntje? Hoop dat het vlug opgelost is. :)

Iedereen bedankt voor de reacties en de steun. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ja, wat ik nog vergeten was, al hoef ik jullie waarschijnlijk niet te overtuigen: de prijs viel reuze mee. De test met de contrastvloeistof, een algemene check up, de spuit tegen de pijn en twee tubes zalf kostten net geen 50 euro. Okee, het blíjft wel 50 euro, maar het geld is goed besteed. Binnen een maand is Coquille weer helemaal de oude. Bespaar dus niet op dierenartsbezoekjes. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo mystique,

wat een verhaal zeg ik hoop dat hij niet teveel pijn heeft en dat hij snel weer opknapt!!

schrok van de foto's maar ben blij dat het goed te genezen is bij hem.

met mijn balou gaat het wel , ik ben al 3 weken aan het tobben met hem, ik dacht dat hij een ontstoken oog had omdat de oogranden rood zagen en ook traande het oog wat.

heb toen van de dierenarts cavasan gehad en er anderhalve week mee gezalfd maar dit gaf slechts een hele kleine verbetering.

daarna begon mijn andere konijntje ook met zijn ogen dus weer naar de dierenarts en heb toen aureomycin zalf gehad.

nu na 1 week verder is het bij bo over maar bij balou zie je dat zijn bindvlies zeg maar over zijn oog heengaat en ook zien beide ogen erg rood.

de dierenarts heeft in het donker gekeken naar zijn ogen, hij heeft geen wondjes of haren die de verkeerde kant op groeien.

nu moet ik weer zalven met aureomycin en heb als ontstkeingsremmer carprofen gehad want ze zei als we er niets tegen doen , de ontsteking ook naar binnen kan slaan zodat hij bijvoorbeeld last kan krijgen van zijn luchtwegen.

dus nu maar dat proberen, ik was overigens 52 euro kwijt bij mij da, iets wat ik er erg graag voor over heb!

overigens heeft balou sinds ik hem heb al last van zijn ogen , ik heb ook met colloidaal zilver gedruppeld maar alles geeft maar even verbetering.nu maar hopen dat het oplost!!

jij heel veel succes met je konijn ik hou deze topic in de gaten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor de reacties. :)

@angela12, wat vervelend zeg, dat het maar blijft duren bij jouw konijn. Hoe lastig moet het zijn om te behandelen tegen iets onbekends en al zeker als er weinig beterschap is. Goed van je dat je het toch blijft volhouden. Hoe doe jij de zalf in de ogen, heb je een truukje of laat je diertje het goed toe?

Gisteren dacht ik nog: 'Ach, wat zalven en het is opgelost', maar na vanmiddag: chapeau voor jou dat je het al drie weken volhoudt. Coquille, die anders erg meegaand is, wil dus echt, echt, eeeeecht niet dat je aan zijn ogen komt. Gisteren ging het prima, het zal hem ook deugd gedaan hebben, vanmorgen ging ook nog wel goed, al wou hij zich niet meteen laten pakken, maar vanmiddag ... eer ik hem te pakken kreeg ... en dan de zalf in zijn oogje, ik heb, denk ik, een halve tube verspild eer ik een streepje in zijn oog kreeg. En nu begrijp ik Coquille wel, hoor, eerst opgetild worden, en dan twee maal zo'n eng plastic ding dat op je oog afkomt waarna er een plakkerige drap in je oog wordt gespoten ... maar het moet, he. Willen of niet. Ik ga straks eens een bunny wrap proberen, kan hij hopelijk toch al minder wriemelen. En maar meteen beide zalfjes erin, normaal moet eerst het ene en dan na een kwartier het andere, maar dat wil ik hem niet aandoen, gewoon beide zalfjes in één keer.

En ... ik ga ook het viertal opsplitsen ... zucht ... mijn mooie, lieve viertal. Ik had al langer gezien dat Tulli knorrig werd naar zowel Coquille als Luna, vooral als er eten in de ren is. Maar ja, konijnen eten de hele dag door dus is er àltijd eten in de ren ... Dan lanceert Tuul zich al grommend om de anderen weg te jagen en als het niet werkt, dan hapt hij in hun gezicht. Tot gisteren zonder erg. Nu is Coquille bang voor de anderen, hij is altijd al een eenzaatje geweest, maar trok wel zijn plan, maar nu, hij zondert zich af. Het is altijd drie plus één. Komen er drie afgerend, blijft hij in een hoekje zitten. Kan ook wel komen door de behandeling, drie maal daags gepakt en gezalfd worden zal ook niet helpen, maar wat rust met zijn meisje zal hem goed doen. En omdat ik de ren toch al aan de kleine kant vond voor een viertal, komt er nu een tweede ren, met in elke ren dus een koppeltje. Ben net materiaal gaan halen, jeetje, dat konijnengaas is wel duur, he. Hopelijk ook degelijk. 't Is van dat gaas wat hier altijd word aangeraden. Kan wel nog niet meteen beginnen, de tegels die ik wil gebruiken liggen op dit moment nog steeds vastgevroren, spijtig genoeg. Maar nadien zal het wel makkelijker zijn. Eerst een nieuwe ren voor het ene koppel en dan de ren voor het andere koppel onder handen nemen. Dan hebben Fleur en Tulli, het actieve koppel, een ren van 8m² en Luna en Coquille, het minder actieve koppel, een ren van 6m². Wel spijtig van het viertal, maar F&T zullen het zich niet aantrekken en L&C zullen meer rust hebben. Laat de dooi maar komen. :)

Straks nog eens zalven ... op hoop van zegen ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat klopt, de tanden zitten heel dicht op de onderste oogrand, dus als er een ontsteking in de bovenkaak zit bijvoorbeeld, dan kan het oog of traanbuisje dichtgedrukt worden. Vaak is een traanoog het eerste symptoom van tandproblemen, maar het kan ook gewoon een oogirritatie zijn. Als je konijn traanogen heeft doe je er wel verstandig aan het gebit in elk geval na te laten kijken. Kijk hier zie je het goed: tooth_pic_1.gif

Oke interessant :) ik leer hier steeds meer echt geweldig ook handig dan weet je eigenlijk vaak als er iets mis is met de tandjes.

Bij een hond kan ik in zijn bek kijken maar mijn nijnen laten dat niet toe,bij de da vonden ze dat al niet leuk ;)

@ mystique

Fijn dat er een oplossing voor is voor het oogje en dat hij weer beter zal worden.

Wel jammer dat je viertal uit een is maar misschien kan je ze opnieuw koppelen als iedereen weer fris en fruitig is :D

SUcces

Link naar reactie
Delen op andere sites

mystique bij mij is het ook niet fijn hoor in het begin lukte het me gewoon niet zat ik er steeds naast.

totdat mijn dierenarts zei als je de zalf in de kamer houdt en het tubetje een beetje opwarmt tussen je handen dan wordt de zalf vloeibaarder.

mijn zalf is namelijk net een strengetje zeg maar.

en dan wikkel ik balou in een handdoek zodat hij geen kant meer opkan dan hou ik met twee vingers zijn ogen open en kan ik zo de zalf zeg maar op zijn oog druppelen, het is dan inmiddels zo vloeibaar dat ik het zachtjes langs zijn oog kan laten lopen en dat gaat dus prima.

ik hoef dan niet zo dicht met de tube op zijn ogen te komen zodat hij er bang van is.

de carprofen geven is een heel ander verhaal want de spuit vind hij dus wel doodeng maar goed ik hou mezelf maar voor dat het voor een goed doel is en het moet dus gewoon.

wat ik wel heel erg jammer vind is dat balou altijd achter je aan rent tegen je op komt staan en door al dit gedoe merk ik wel dat hij terughoudener word en dat is erg jammer ik hoop dat dat nog bijtrekt bij hem als we eenmaal klaar zijn met zalven en carprofen.

nu maar hopen dat het goed komt, na 1 dag met carprofen kan ik er nog weinig van zeggen helaas.

heel veel succes met coquille!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb even het hele verhaal gelezen, toen ik de foto zag dacht ik wel even "oefff dat betekent niet veel goeds" maar gelukkig valt het eigenlijk best mee! Het is iig niet iets wat door een achterliggend probleem of ziekte is veroorzaakt maar gewoon door een nare krab/ bijt. Hopelijk komt hij er met de zalfjes snel bovenop!

Eigenlijk had je de dierenarts gewoon nog even moeten vragen hoe en waarom hij vaststelt dat Coquille te mager is, en wanneer hij hem wel een goed gewicht zou vinden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ja heerlijk he, dat zalven.. Bij Frits moest ik ook flink op mijn vingers letten en die liet zich echt niet meer in de reismand lokken, dus moest ik hem wel gaan pakken, heel fijn. Vooral omdat het ook zo langdurig moet. Ach ja, alles voor het goede doel. Vertrouwen winnen doe je dan wel weer als dat oog weer beter is. Hopelijk is dat snel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Dank je wel, iedereen, voor de berichtjes.

@nalapuk: de dierenarts had Coquille gewogen en zei: '2,350 kg', waarop ik dan antwoordde dat hij normaal 2,2 kg weegt en ik wel blij was dat hij nog op gewicht was omdat hij makkelijk vermagert als hij ziek is. Waarop de dierenarts dan aan hem voelde, zijn lijfje en rugje en poep en zei dat hij, zelfs met nóg 300 gram erbij, nog 'geen dikke' zou zijn. Ik heb de indruk dat, van alle dierenartsen die ik al gehad heb, deze de meest KK is en hij al de nodige konijnen door zijn handen heeft laten gaan om gewicht te kunnen inschatten. Ik weet niet goed wat te doen ... C heeft altijd 2,2 kg gewogen, voor de winter ben ik extra gaan voeren, aan allevier, omdat het hun eerste winter buiten zou zijn en ik ze toch wel een extra laagje wou geven, dus ik vind 150 gram erbij wel netjes. Genoeg om een laagje te leggen, maar niet zoveel dat hij zwaarlijvig wordt. Ik ga gewoon blijven voeren zoals ik bezig ben, ze zijn gezond en actief en ik wil niet nog gaan bijvoeren tot er nog eens 300 gram bij is, dat lijkt mij gewoon te veel. Gevoelsmatig, want in ben geen specialist. Ik vind het wel goed zo. De andere drie zijn trouwens ook bijgekomen, elk tussen 250 en 350 gram erbij, maar zij waren nu perfect op gewicht volgens de DA, ervoor dus aan de magere kant blijkbaar. De andere drie zijn gisteren meegegaan met C naar de DA, voor hun inentingen, en alledrie zijn ze goedgekeurd: nagels, ogen, oren, vacht gezond. Gewicht in orde, tanden in orde. Hart en longen prima in orde, goede bespiering. Kortom: drie gezonde nijntjes. Hij zei zelfs dat ze het hart van een sportman hadden en dat hij hoorde (aan hart en longen) en zag (aan spieren) dat ze voldoende ruimte hadden om te bewegen. 'k Was een fier konijnenbaasje. :D

@angela12: hoe zit het intussen met jouw konijn? Het zalven gaat hier inmiddels best goed. C'tje laat zich meestal goed optillen en 9 van de 10 keer is op een half minuutje de zalf erin. Ik kan nu zelfs C op één arm vasthouden en met m'n vrije hand de zalf in zijn oogje doen. Dopje draai ik er af met m'n tanden, bij gebrek aan een derde hand. We worden nog specialisten, haha. De zalf goed opwarmen is wel een gouden tip, geen geknoei meer, geen verspilling meer, gewoon even knijpen en een druppeltje zalf in het oogje laten vallen.

De eerste dagen heb ik hem wel moeten 'verplichten' om te eten, hij was knorrig en wou niet gepakt worden en wou niet eten en stampte de hele tijd, maar eens de eerste dagen voorbij, heeft hij zich herpakt en is hij een voorbeeldige patiënt geweest. De eerste vijf dagen heb ik hem in een binnenkooi in een onverwarmde ruimte geplaatst, hij liet zich niet vangen en werd agressief, en hij wou dan ook al niet meer eten én was bang voor de groepsgenoten, dus de keuze was vlug gemaakt. Even in een kooi, kon ik hem goed in de gaten houden, goed in het oog houden hoeveel en wat hij nu eigenlijk at en ik moest hem niet meer 'vangen'. Terwijl hij veilig zat, de tweede ren gemaakt, waar hij nu samen met zijn meisje Luna woont, F&T wonen nu in de grote ren. Het was even wennen, zowel voor mij als voor hen, maar na een paar dagen waren ze goed gewend en vooral F&T zijn nu nog hechter en blijer dan ze al waren. C&L zijn nog geen superkoppel, maar dat komt, denk ik, ook doordat C nog steeds behandeld wordt, dat is toch anders dan 'normaal', he. Ik hoop dat dat wel weer bijtrekt eens ik C met rust kan laten.

Gisteren zijn we op controle bij de DA geweest, en alles verloopt volgens schema. De zwelling en roodheid zijn weg, de rafelige oogranden zal hij altijd houden, dat zal niet meer beteren, maar hij zal er geen last van hebben en de enige optie is plastische chirurgie, haha, dat gaan we dus echt niet doen. Er loopt nu een groot bloedvat richting de beschadiging, wat de genezing zal bevorderen, en verder moeten we nog een maandje zalven. Nog een hele maand, ocharm, maar we zitten nu op het juiste spoor, nu moeten we nog even volhouden. Binnen één, twee weken nog eens op controle en als dan nog steeds alles goed gaat, wordt ook hij nog ingeënt. Met de nieuwe inenting, stond er wat twijfelachtig tegenover, maar na de schrik twee weken geleden, -het zal toch geen myxo zijn?- toch maar laten enten. Ze waren geënt, nog volgens het oude systeem, maar ik wou eerst wat meer zekerheid over de nieuwe inenting. Topics hier gevolgd en uiteindelijk toch overstag gegaan. De drie die gisteren geënt zijn, waren deze morgen toch fris en fruitig, gelukkig.

Al bij al valt het dus allemaal best mee. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi mystique ,

fijn te lezen dat het allemaal zo goed gaat!!!

bij mij gaat het ook goed maar niet door het zalven , ik ben ermee gestopt.

nadat ik al drie weken met hem bezig was om hem toch zeker 6 keer per dag te zalven , zag ik nog geen verbetering.

zijn oog traande niet , maar zijn bindvlies zit zeg maar een stukje voor zijn ogen, de ene keer is het erger dan de andere keer.

toen ben ik het eens op google in gaan tikken en toen kwam ik op een oud topic van hier terecht.

en daar stond dat iemand met twee vlaamse reuzen precies hetzelfde had, en die heeft van verscheidene mensen te horen gekregen dat het hoort bij "grote "rassen dat die dit soms hebben.

en toen ik de foto's zag zag het er precies zo uit als bij mijn balou.

ik ben toen gestopt met zalven om te kijken wat er zou gebeuren , en ik moet zeggen zijn ogen zien er prima uit!

wel af en toe dat bindvlies een stukje voor zijn oog maar het komt en gaat.

als hij erg vrolijk is en flink heeft lopen rennen zie je het erger als dat hij ligt te slapen zeg maar.

ik moet eerders toch naar de da om mijn konijnen in te laten enten en dan zal ik eens vragen of het iets kan zijn wat bij hem hoort.

hij is verder altijd vrolijk , geen toegeknepen ogen , geen tranende ogen en hij eet en drinkt prima!

dus als het zo blijft doe ik er niets meer aan.

ben blij dat je er iets aan had om die zalf wat warmer te maken , dan is het vloeibaarder he? vond het zelf ook zo prima gaan. heb in het begin heel wat lopen tobben ermee!!

nou mystique nu maar hopen dat het lekker goed bij ons blijft gaan!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat goed dat er toch een verklaring gevonden is, en dat je, voorlopig althans, niet meer hoeft te zalven of behandelen. Ik hoop van harte dat het goed blijft gaan en dat het gewoon zo'n dingetje is wat sommige konijnen hebben maar waar ze geen last van hebben. Zes keer zalven per dag, ocharme zeg, gelukkig dat dat niet meer hoeft.

Bedoel je zo'n roze driehoekje in de binnenhoek van het oog, dat vliesje dat soms zichtbaar wordt? Of is dat toch iets anders?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dat klopt het is een vliesje en dat trekt dan een stukje over zijn oog heen.zal proberen eens een foto van hem te maken dan kun je het zien.nu ziet zijn oog er gelukkig normaal uit en hij heeft er ook echt geen last van.

meneer is een kei in het uitbreken want wat is er nou leuker dan door de hele tuin rennen in plaats van op een afgezet stuk.

nooit geweten dat een konijn zo goed kon springen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Update: Coquille's oog ziet er alle dagen beter uit. De rafelige kantjes aan zijn oogleden zouden volgens de dierenarts nooit meer weggaan, maar dan heeft hij C toch onderschat: enkel de diepste krab is nog zichtbaar, de rest is weer even gaaf als ervoor. De witte vlek begint kleiner te worden, al is het uiteraard nog niet helemaal weg. En zijn haar is al helemaal teruggegroeid, nog niet op lengte, maar het is niet kaal meer. Afspraak nu vrijdag bij de dierenarts voor een laatste controle en dan kan ook hij zijn inenting krijgen.

Nu ik hier toch ben, nieuwe problemen. Ik was vanmiddag al bij de nijnen gegaan, omdat ik niet wist of ik na mijn werk nog tijd zou hebben. Alles in orde. Niets speciaals gezien. Nu was het nog licht toen ik gedaan had, dus toch nog even langs de nijnen gegaan, en wat zie ik:

allerlei012_zps7b3676b9.jpg

Vanmiddag nog niets te zien, nu een grote kale plek. Luna had een twee weken geleden één dag een traanoog, net toen het hier hartstikke guur weer was, met keiharde wind. Even aangezien, de dag nadien was het oogje weer normaal en na een paar dagen waren haar lange haren, die plakkerig en aaneengeklit waren, weer netjes droog en schoon. Alles in orde en ik was het al bijna vergeten. Vanmiddag nog niets, nu kaal. Ik denk dat Coquille haar kaalgelikt heeft. Haar oog zelf is volledig zuiver, zonder pus of wondje, en haar tanden en kiezen zijn drie weken geleden nog nagekeken, dus in feite kan dit het niet zijn. Als ik haar foto vergelijk met die van andere 'lik-slachtoffers' hier op de site, lijkt het wel, toch? Sowieso gaat ze vrijdag wel mee naar de DA, samen met Coquille. Zou ik er in de tussentijd verzachtende zalf aan smeren? Of gaat C dan net nog meer likken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .