Ga naar inhoud

Stamper ziek..


Stampyy

Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...
  • Reacties 79
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Deze week zie ik nog maar weinig verbetering. Tegenover hoe het was, is het al een heel stuk verbeterd. Ze is heel vrolijk, actief, eten/drinken/plassen en poepen gaat ook goed. Af en toe sleept ze nog wel, maar ze hupt er ook wel weer gewoon over... Dus wat is wijsheid? Gewoon nog verder doorgaan met Panacure? Of stoppen en dan wel zien..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Inmiddels gestopt met Panacure. Het wordt niet erger, maar het is ook nog niet helemaal weg. Maar ze is heel actief, vrolijk en alles functioneert nog goed.. behalve soms sleept ze nog een beetje. Maar het is al wel een stuk verbeterd van hoe het was. Dus ik heb met de DA overlegd, ik kijk het zo even aan. Wordt het slechter, dan gaan we weer naar de DA. Dus ben benieuwd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij mag je wel langerPanacur geven hoor dan 28 dagen. Ik vind 28 dagen wel een beetje kort als ik heel eerlijk ben. Sterkte!

Uit onderzoek van de fabrikant is gebleken dat je vanaf 30 dagen grote kans op beenmergdepressie hebt. In het beste geval worden ze dan weer zieker doordat de weerstand weer afneemt, in het slechtste geval sterven ze er aan. Helaas is dit onderzoek niet openbaar (enkel dat dit er uit is gekomen), maar vermoedens waren er al langer (is wel te vinden op Engelse websites) en het staat ook duidelijk in de bijsluiter aangegeven.

Persoonlijk vind ik bovendien dat als er na 28 dagen geen significante verbetering is dat je je dan echt af moet vragen waar je mee bezig bent. Ik wil niet zeggen dat ik daar zo'n held in ben maar ik vind wel dat een dier niet onnodig moet gaan lijden omdat wij ze zo nodig in leven willen houden. Is er wel sterke verbetering maar nog niet voldoende dan kun je na een onderbreking van een week veilig doorgaan. In dit geval is er nog wat restschade waar het konijn prima mee kan leven, wat niet ongewoon is zeker als er toch [as in een wat later stadium behandeld is. Doorgaan lijkt me dus ook niet echt nuttig.

FIjn dat ze weer zo goed opgeknapt is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 2 maanden later...

Helaas niet.. We hadden haar, in overleg met de DA, een stoot Panacure gegeven. Weer totaal 28 dagen. Daarna leek het goed op te knappen. Het lopen ging beter, alleen haar kontje bleef vies. Maar als we dat bij hielden met schoonmaken, leek het de goede kant op te gaan. Sinds 2 weken gaat het nu heel erg achteruit. Het lopen gaat weer minder, ze sleept meer, haar kontje ziet er echt niet meer uit (ook na het schoonmaken), haar vacht ziet er niet meer mooi uit, ze is afgevallen, ze begint minder vrolijk te worden... Ik word er echt verdrietig van. Ik heb al met mijn ouders overlegd dat ik deze week afwacht.. (misschien fout/verkeerd in jullie ogen, daar vraag ik niet om. Waarschijnlijkt valt hier niets meer aan te redden) Want op zich, ze eet/drinkt goed. Maar konijnwaardig........ Ik weet het niet.. ik denk eigenlijk van niet.. Ik vind het wel heel lastig een keus te maken....... maar dit.. dit is ook echt niet fijn meer. Kan me niet voorstellen dat Stamper nu nog gelukkig is en fijn konijn kan zijn.. En wie ben ik dan om haar te laten lijden omdat ik haar anders zou missen? Maar.. wie ben ik om daarover te beslissen....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dat je heel eerlijk bent tegenover Stamper.

In mijn ogen niks fout of verkeerd.. Je hebt gedaan wat je kon en helaas blijft EC altijd actief en bij terugval wordt het vaak niet beter. Ik denk dat je de juiste keus maakt, hoe moeilijk het ook is. Sterkte.. ik hoop op een wonder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties... Geloof het of niet, Stamper blijft me verbazen! Ze kan het misschien niet winnen van de EC, maar ze geeft niet op! Ze vecht verder. Misschien kan ze de EC 'tijdelijk uitschakelen'. Het is zo fijn om haar te zien genieten van het zonnetje, lekker tegen Binky aan te liggen. :love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt om te vragen saskiaa.... Ik heb om 16:00 uur een afspraak bij de dierenarts. Gisteren was ze heel erg slecht. In de avond leek het iets beter te gaan. Helaas was het vanmorgen weer helemaal mis. Ze kan amper lopen, ze ziet er vreselijk (sorry Stamper..) uit, ze zit heel zielig tegen Binky aan.. of ze zit alleen onder het trappetje.. Je ziet en hoort duidelijk dat ze pijn heeft... Ik ben best zenuwachtig.. maar ik heb al wel een keus in mijn hoofd.. Ik hou jullie op de hoogte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .