Ga naar inhoud

Konijn ziek of niet?


Maraatje

Aanbevolen berichten

Hoi, ik ben Maraatje. Mijn konijn had eerst last van diaree. Ik heb gelijk mijn tante gebeld (Mijn tante is dierenarts), die zei dat hij waarschijnlijk verstoorde darmen had en dat ik hem meer hooi en minder wortels enzovoort maar geen krachtvoer mocht geven. Ik heb keurig geluisterd. Op het begin toen ik het aan mijn tante vroeg keek ze even. Ze hield het erbij wat ze gezegd heeft. Na 5 weken is mijn konijn heel dun geworden. Weer heb ik mijn tante gebeld. Ondertussen was mijn kleinste konijn Gucci (12 weken) overleden aan schimmelend hooi toen ik op vakantie was en mijn schoonmaakster verzorgde mijn konijnen en ze had niet eens door dat het aan het schimmelen was. Maar mijn konijn met de verstoorde darmen daarmee ben ik naar mijn tante gegaan. Maar het bleek dat mijn konijn iets anders had dan die verstoorde darmen. We weten het niet zeker maar het is coccodiose. We weten het niet zeker en er was die dag geen iemand die gespecialiseerd was bij konijnen. Kijk maar op Google wat coccodiose is en dan zie je de figuren. Ook moet je erbij typen: Bij konijnen.

Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes, Maraatje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uhm, ik wou duidelijk maken voor de mensen die hetzelfde hadden, want veel konijnen die hebben dit. Dat ze dan naar de dierenarts moeten gaan en dan krijgen ze een bepaald drankje. Maar ik wou alleen een paar tips wat ik op dit moment kan doen, want mijn tante woont helemaal aan de andere kant van Amsterdam. Dus is dat best lang rijden met de auto. Dus ik wist van andere mensen dat hier wel een aantal mensen zijn die hier verstand van hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik vind het ook een beetje vaag. Waarom ga je niet naar een andere dierenarts in de buurt die veel van konijnen afweet? Ermee wachten, vooral als het konijn erg is afgevallen zou ik niet doen. Heb je uberhaupt iets van medicatie meegekregen, en eet je konijn nog wel zelfstandig?

Wat zijn verder de ziekteverschijnselen op het dun worden? Ligt ie vaak languit, knarsentanden, drinkt/eet het konijn? futloos etc. etc? En hoe oud is je konijn, en is het een ram of voedster, zit ie alleen of samen? Wat krijgt het konijn verder voor eten naast hooi, en wat voor merk 'krachtvoer' geef je het? Krijgt het ook groenten?

En wat voor hooi krijgt hij nu gezien dat andere konijntje daaraan misschien is overleden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha, wat veel vragen!

Nou het is een gecastreerd mannetje. Het is al wat dikker. Het eet zelfstandig en goed. Het krijgt af en toe andijvie en wortelen, Hij is s' avonds alleen in een hok, s' middags met een meisje. Volgens mij is het merk Witte Molen ofzo? Ik heb het hooi dat geschimmeld was weggegooid ook al was het helemaal vol. Ik heb nieuw hooi gekocht. Heb ik alle vragen beantwoord?

Groetjes Maraatje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een hele grote ruimte, maar alleen ze zijn niet echt gekoppeld. Wel goede vriendjes. Maar anders dan kan de voedster bang worden en moet ik weer helemaal opnieuw beginnen. Ik heb echt een hele grote ruimte! Ik heb 2 rennen daarvan heb ik een grote ren gemaakt. Daarin zitten de hokken en als ik wil dat ze ruimte hebben, dan doe ik de deuren open en blijf ik erbij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .