Ga naar inhoud

Hulp bij het trainen van je konijn?


saskiaa

Aanbevolen berichten

  • Reacties 56
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Je kunt het beste beginnen met trainen vlak voordat je ze normaal gesproken eten geeft. Dan zijn ze meer op eten gericht. Ook zou ik met eentje tegelijk trainen, dus de andere in het hok of even in een andere ren als je die mogelijkheid hebt. Anders lijden ze elkaar te snel af.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wow 50 gram per konijn? Dat vind ik best veel maar als je grote konijnen hebt zullen ze dat misschien wel nodig hebben. Als je het voer wilt gebruiken om te trainen moet je dat inderdaad van die 50 gram afhalen en kun je het beste trainen vlak voordat je normaal gesproken zou voeren dan zijn ze het meest gericht op het voer :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet sowieso niet zoveel geven, brok is enkel en alleen voor de vitamines en mineralen. (behalve als je konijn moet aansterken oid). Hooi is het hoofdvoer daarna groenvoer en als laatste brok, omdat konijnen meestal niet alles wat ze nodig hebben uit hooi en groenvoer kunnen halen, of je moet een super goed gebalanceerd dieet kunnen aanbieden, maar dat kunnen de meeste mensen niet. (logisch natuurlijk..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het dan perse noodzakelijk om groenvoer te geven?

Noodzakelijk niet. Dan zou je wat meer brok moeten geven maar dan nog niet zoveel dat ze het een paar uur later nog hebben.

heey

ik heb 3 vraagjes

1. wat voor kunstjes kun je je konijn leren?

2. kun je ook kunstjes leren die konijnen met zijn 2en kunnen doen en welke dan?

3. hoe leer je die kunstjes?

je hoeft niet alles te weten maar als je een van deze vragen weet ben ik al heel erg blij haha

alvast heel erg bedankt -xxx-

1. Wat je maar wilt en wat realistisch is... Apporteren kun je ze bijv ook leren alleen doen ze dit van nature niet en daardoor wel moeilijk te leren, maar ze kunnen erg veel leren.. Gewoon lekker creatief zijn, zolang het veilig is gewoon proberen. Maar als je pas net begint met trainen pak dan niet iets wat te moeilijk is en voor teleurstelling zorgt. :)

2. Ja hoor. even een filmpje van mijn konijnen:

3. Het is handiger als je eerst bedenkt wat je wilt leren. (voor inspiratie kun je via mijn youtubekanaal nog heel veel andere filmpjes vinden of je kunt bijv clickertraining rabbit ofzo in typen in youtube. )

Dan kan ik je het wel uitleggen.

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .