Ga naar inhoud

wormen bij konijnen


Aanbevolen berichten

  • Reacties 228
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

De da had je me toen twee weken verteld, maar ik hou die tien dagen wel aan. Mijn rammetjes was erg goed bezig, kreeg het een stuk makkelijker bij hem naar binnen als het voedsterje. Die moet ik bijna in de houdgreep neerleggen. Maar dat heb ik er voor over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Afgelopen maandag is mijn konijntje Tommy overleden (zie discussie herseninfarct). Zijn toch wel plotselinge dood houdt me steeds bezig en ik heb vragen. Daarom haak ik even in op deze discussie.

Bij Tommy werd op 18 mei ook EC vastgesteld. Hij kreeg de benodigde medicijnen en ruim 2 weken heb ik gedwangvoerd. Toen was hij helemaal opgeknapt en nagenoeg geen restverschijnselen. Integendeel ik vond hem het beter doen dan ooit. Ik heb hem 4 weken fenbendazole gegeven en toen gestopt. Afgelopen zondag zat hij in een hoekje van zijn hok en toen ik hem wilde aaien, was hij paniekerig en vloog door zijn hok. Geen scheve kop en ook geen nystagmus. Hij at 's avonds wel gewoon wortelloof. Maandag naar de DA geweest. Die heeft hem onstekingsremmers, pijnstiller en antibiotica gegeven en voor de zekerheid een laxeermiddel omdat hij zijn maag wat vol vond. Hij heeft geluisterd en gevoeld, maar darmen klonken normaal. Ik ben gelijk gaan dwangvoeren, maar Tommy wilde niet meer slikken. 's Avonds ging het slechter en is hij gaan liggen en ingeslapen.

Nu vraag ik me af of de EC is teruggekomen omdat ik misschien te vroeg gestopt ben met fenbendazole. Als ik jullie berichten zo lees, zie ik dat het wordt aanbevolen om wel 3 maanden door te gaan. Maar de symptomen waren heel anders. Herkent iemand mijn verhaal?

Verder wil ik iedereen in deze discussie heel veel sterkte wensen met hun dierbare konijntjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .