Ga naar inhoud

wormen bij konijnen


Aanbevolen berichten

  • Reacties 228
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

ik had inderdaad gebeld en ik liet een vriendin van mij de foto zien en lijkt op een gewone spoelworm en moet dus gewoon weggaan met iverquantel. erg vreemd !

De da zei eerst: we hebben het niet in de juiste dosering voor konijnen daarna zei ze van wel. Dus ik zou het kunnen halen en wil inderdaad liever vloeibaar hebbend an tablet ofzo.

Ik ga morgen er gelijk heen, maar kan dit niet kwalijk in korte tijd met iverquantel ???? is gisteren pas gegeven

ik ben wel blij dat ze nu nog goed gezond zijn en niet ziek aantonen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen hebben nog nooit wormen gehad, maar mijn vorige konijn is overleden aan maden. Hij was zeven jaar oud en had steeds diarree. Alles bleeft telkens aan zijn staartje kleven. Daar kwamen vliegen op af en mijn konijn had niet genoeg weerstand meer om weg te lopen. Die vliegen bleken eitjes gelegd te hebben en daar kwamen maden uit. Die maden beginnen je konijn gewoon van buiten af op te eten. Grote wonden ontstonden en mijn konijn was niet meer te redden :(.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tja mijn da zegt ook dat preventief ontwormen niet zinnig is omdat het alleen werkt wanneer er daadwerkelijk wormen aanwezig zijn in het konijn...

idd, geef ik je helemaal gelijk in... maar probeer ze maar eens te ontdekken als ze ze hebben...

Het voordeel van ontwormen, is dat je na 1 behandeling weet of ze ze hebben ja of nee, dan zie je het nl duidelijk dat de dode eruitkomen. Komt er niets uit, zit je goed, zie je toch wormen, dan weet je voor de toekomst dat je er extra op moet letten.

Clicquot eet ondertussen trouwens veel minder, ze eet normaal nu zeg maar, tevoren storte ze zich echt op het eten en bleef eten, nu niet meer :) Zal dus door ontworming komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zou dat dan ook aan anouk liggen?? ze word razend als ze brokken krijgt. Ze slaat soms de bak uit je handen. Ik ga vanmiddag half 5 bellen want dan krijg ik de da aan de lijn , wil niet de assistente krijgen.

Dus vraag ik ook gelijk of ik mijn konijn niet verfigtigt als ik in korte tijd panacur geef. Jullie horen het van mij ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had de da aan de lijn en hij zei dat ik door meost gaan met iverquantel totdat het gestopt.

Ik legde het uit dat er wel levende uit kwamen (toevallig bij 1 drol gezien) en nu ook bij de gewon keutels dat er dode wormen in zitten.

Hij zei: de wormen zitten aan de darmwant vast en als jij met de wormmiddel aan de gang gaat moeten ze los komen doen ze dat niet dan werkt hij niet maar bij jou komne ze er wel uit ;) dus hij werkt wel.

Dus door gaan totdat ze eruit zijn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door vliegen zullen wormen niet overgebracht worden.

Binnenkonijnen kunnen ook wormen krijgen.

Vermoedelijk komt dat door het hooi.

Jonge konijntjes zoals die van jou zouden als ze nu wormen hebben het vermoedelijk van de moeder hebben gekregen

Als je honden hebt kan het ook door je hond of kat komen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ik ben nieuw hier. Ik heb 4 konijntjes. Waarvan broer (gecastreerd) en zus samen in een hokje mijn eerste 2 konijntjes zijn. Ik had bij het mannetje ook wormpjes ontdekt zoals op de foto en ben er mee naar dierenarts gegaan. Maar hij heeft geen eitjes in de keuteltjes gevonden en de keuteltjes waar ik de wormpjes op gezien heb, had ik weggedaan. Maar de da had er nog nooit van gehoord dus heeft hij er niets aan gedaan. Maar ik had foto's gevonden op internet en ben dan naar andere da gegaan met keuteltjes van wormpjes. "Het zijn inderdaad wormpjes, maar ik denk dat 1 of ander insect er eitjes opgelegd heeft" was zijn antwoord. Dan ben ik maar naar apotheker gegaan en gevraagd of er iets bestond tegen wormpjes v konijn. Hij heeft in een boek gekeken en hij heeft me peparazine meegegeven om in hun drinkwater te doen. Heb verder gezocht en dit zou inderdaad iets zijn wat je ook tegen de wormpjes kunt geven. Heeft er ook al iemand peparazine moeten gebruiken? Ik denk dat wormpjes weg zijn heb al goed half jaar geen wormpjes meer op en in keuteltjes meer gezien. Hopelijk heeft het geholpen. Het mannetje is wel dunste van de twee maar hij is niet mager.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk je moed je natuurlijk niet vergissen in maden of wormen.Daar zit zeker een verschil in.Maden worden veroorzaakt voor vliegjes die eieren leggen in de mest of in wonden van dieren.Het belangerijkste wat hun nodig hebben is vocht warmte en voeding.Die komen na 24 uur uit en zijn stomp vormig.Ik zal er later een foto van plaatsen van kleine en grote maden.Die zitten dus in de mest als je goed kijkt.Wormen kun je alleen zien als je konijn los loopt en keutels legt dan zie je als er een besmettting is wormen er op die na 15 minuten ingedroogd zijn .En als harde spagettie op drogen waar je zeer goede ogen voor moet hebben.Als jouw da geen wormen of eitjes heeft gevonden.Is het heel goed mogelik dat jij maden heeft gezien.En door zomaar een foto van internet af te halen.doet da een test en kan niks vinden zou erg lochies zijn.Kijk later maar naar de maden foto´s die ik plaats.Ik ga toch zo mijn hokken weer uit mesten en kom ze altijd tegen.In de zomer al mest ik 2 keer per week.

Link naar reactie
Delen op andere sites

och jee hey. Sterkte

Ik heb mijn konijnen zaterdag avond rond 18uur gegeven en 16 uur later was het dus 9uur in de ochtend. Maar Anouk heeft wel gedrolt en naar mijn idee geen wormen gezine , geen levende en geen dode. Plusije heeft niet gepoept nu nu is het 18.32 en heeft hij nog steeds niet gepoept.Is dit normaal of moet ik mij nu zorgen maken?? Vast een stomme vraag?? Hij heeft het de laatste tijd dat hij overdag niks of bijna niks uitpoept maar de volgende dag is zijn wc helemaal vol van drollen. Wat zou dit kunnen wezen??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .