Ga naar inhoud

Gedumpte en geredde nijntjes


Nadine13

Aanbevolen berichten

Jeetje zeg! Wat een goede actie van jou! Fijn dat jij je om deze mooie beestjes bekommerd. Want wat een leukerds zijn het! Ik hoop dat de dames niet zwanger zijn.. eerst maar even afwachten inderdaad. Succes... lees graag je updates, ben benieuwd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Knap dat je zo veel moeite gedaan hebt voor de beestjes!

heb je al een beslissing genomen of je ze gaat houden of niet?

Ik kan je alleen maar de raad geven om het goed te overdenken. Ik heb zelf al 2 gedumpte konijntjes opgevangen (op verschillende momenten). Ik woon nog bij mijn ouders en het was eigenlijk de bedoeling dat ze niet bleven , maar ze hadden extra zorg nodig. De eerste bleek zware epilepsie te hebben en is daar aan overleden Het 2de ventje was verzwakt, blind aan 1 oogje en kon wel wat extra gewicht gebruiken. Eenmaal dat hij dan terug op krachten was, was ik natuurlijk al aan hem gehecht. Heb wel nog geprobeerd om een goede thuis te zoeken, maar eerlijk gezegd is dat zeeeer moeilijk.

Hij verblijft nu nog steeds bij mij. hij heeft ruimte, goede verzorging en aandacht. eigenlijk mist hij nog een maatje, maar nog een konijn zien mijn ouders niet zitten.

Dus deze uitleg eigenlijk om te zeggen dat je het ook praktisch moet bekijken. als je de ruimte en tijd hebt, en je kan ze koppelen dan is alles in orde. maar twijfel je, dan zou ik niet te lang wachten met het zoeken naar een goede opvang, want voor je het weet blijven ze dan toch plakken ;) en er is natuurlijk niks mis mee dat ze dan toch blijven, maar wees gewoon zeker dat je er later geen spijt van krijgt omdat het toch een vrij groot aantal is.

succes met de beslissing! en ik duim mee dat alle4 de konijntjes terug op krachten komen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt NinaV!

Ik woon niet meer thuis, dus dat scheelt.. alleen is het wél zo dat mijn ouders onze dieren komen verzorgen als wij met vakantie zijn of op weekend... en tja.. het wil natuurlijk lukken dat we maanden geleden dit Paasweekende gepland hadden om er even tussenuit te zijn...

Vermits de vier extra konijntjes allemaal apart zitten en dus ook weer extra werk met zich meebrengen, wilde ik mijn vader daar niet mee opzadelen... dus de nijntjes verhuisd naar een vriendin die hen dit weekend opvangt... ik weet het, het is niet ideaal voor de beestjes, het zal hen sowieso weer stress geven, maar ze zitten daar veilig en goed.. Deze keer is het aan de vrouwtjes om rond te mogen lopen in een oude volière die in twee gedeeld is... de ventjes zitten iets beperkter nu.. MAAR alles beter dan waar ze zaten waar ze gedumpt werden... alleen beseffen zij dat niet waarschijnlijk... ze hadden daar een enorme loop, gras en vrijheid... wat ze niet beseffen is dat er ook GEVAAR was, zowel van het verkeer als qua voortplanting... maar dat kan je hen niet duielijke maken ,jammer genoeg...

De grootste reden (niet de enige) waarom ik nu nog twijfel om ze allemaal samen te zetten, is omdat ik het een beetje zielig vind om mijn oorspronkelijk koppeltje er ook bij te zetten... (ervan uitgaande dat ze allezes overeen zouden kompen he) zij zijn het nu al jaren zo gewend om met zijn tweetjes lekker samen en verliefd te zijn... wie ben ik dan om hen in een groep te steken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kunnen bb'ers met ervaring van het koppelen van een koppeltje + nieuwe konijnen je raad geven.

Ik snap dat je twijfelt, ik zou ook niet meteen de rust in mijn koppel verstoren...

is het eventueel een mogelijkheid om je koppeltje nu zo te houden en dan de andere 4 aan elkaar te koppelen? ik hoop dat je eruit geraakt. hou ons zeker op de hoogte ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop inderdaad ook dat ik eruit geraak...

Als ik mijn koppeltje apart hou en de andere vier koppel, dan brengt het natuurlijk weer extra werk met zich mee he... voltijds werken en vier poezen, twee konijntjes en dan nog eens vier (die ik dan ook moet zien te huisvesten) is vooral voor 's morgens druk... het is niet alleen snel wat eten geven, want daar steek je de tijd niet in... maar het hok proper houden, ook 's morgens en de nodige aandacht... ik zal er nog eens goed over moeten nadenken... bedankt voor het meedenken NinaV!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .