Ga naar inhoud

Luna, Tygo, Jur en Fenna naar de dierenarts


Niek

Aanbevolen berichten

Geniaal :oh:

Hier zijn ze ook heel erg bang dat de ander meer lekkers krijgt... soms probeert Maaike zelfs Milo's BDK's te pikken als hij lekker aan het smikkelen is. Zo van: als dat zo lekker is, wil ik ook!

Maar of het hier zo werkt met medicatie... nog niet getest :)

Mocht je een keer medicatie moeten geven dan is het wel de moeite waard het eens zo te proberen. Het gaat op deze manier geheel zonder stress.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 980
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

deze tip ga ik onthouden

Nog een kleine tip erbij; geef de medicatie voordat je biks of groen geeft. Dan hebben ze meer trek. Ik geef hier s'ochtends hooi en na een paar minuten kom ik met de medicatie. Die gaat er dan met gemak in en daarna krijgen ze voer. S'avonds hetzelfde en dat werkt hier gelukkig goed. Al de stress van medicatie komt het herstel ook niet tengoede.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok zal ik onthouden

de FH zijn meestal geen probleem daar krijg je meestal alles in tabletvorm

rol ik in een stukje andijvie en hap slik weg

maar bij de kleintjes lijkt jou manier mij erg handig

Dat is wel handig bij grote konijnen! Die tip zal ik onthouden voorals ik in de toekomst grotere konijnen heb!:yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat trouwens de goede kant op met Luna. Haar oogje ziet er al een stuk beter uit en haar neusje is al schoner. Neusje is nog nat, maar geen vieze snot meer. AB slaat zo te zien dus wel goed aan. Kuurtje moet 10 dagen gegeven worden, dus we gaan gewoon verder. Ze is er nig steeds dol op, dus dat is gemakkelijk te doen zo. :yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop wel dat het wegblijft na de kuur. Luna reageert vrij goed op AB en ook laatst met de oogzalf ging het goed, maar zodra ze niets meer krijgt dan komt het toch weer terug. Ik ga iig toch op controle met haar, dus we zullen wel zien. Haar oogje leek vanmorgen overigens schoner als nu. Ze had net toch een beetje pus in haar oogje, dus dat moest schoongemaakt worden. Dat vindt ze dus niet fijn, want dan moet ik haar optillen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

gaat ze makkelijk een vervoersbak in ?

dan kan je haar daarin mee naar binnen nemen of waar je haar wil hebben

dan de bovenkap eraf en kan je haar oogje uitwassen

zo doe ik het met evelien ook een stress dame

vervelend dat de snot steeds terug komt

toen gerrit hier 2 dagen was nieste hij ook kreeg ab dan ging het goed

als ik stopte kwam het weer terug net als bij luna

ben 7 mnd bezig geweest en toen hield het eindelijk op

tot nog toe is de snot weggebleven

hoelang ben jij al bezig

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb helaas een vervoersbox waar ik haar in moet tillen. Gaat dus alleen aan de bovenkant open. Ik laat haar idd in de bak zitten tijdens het verzorgen van het oogje. Dat gaat heel goed. Ze blijft dan ook rustig. Het probleem is dus haar in de bak te krijgen. Ik moet gaan kijken voor een vervoersbox die zowel aan de boven als zijkant open kan. Dan lok ik haar in de box. Dat lijkt me wel gemakkelijk te doen met wat groenvoer ofzo. Daar laat ze zich wel mee lokken. Ik neem aan dat jij ook zo'n vervoersbox bedoeld?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Luna heeft vanaf Juli problemen met haar oog (meestal alleen rechteroog) en last van een vieze neus. Met periodes er tussen waar het wel goed gaat, maar in juli was de eerst AB kuur en oogzalf. Daarvoor heeft ze die reactie op de enting gehad. Dit was in mei. Toen heeft ze ook AB en oogzalf gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, helaas kwakkelt ze erg met haar gezondheid sinds vorig jaar. Ik heb haar nu 3 jaar. Ze wordt in juli 5 jaar. De eerste 2 jaar heeft ze vrijwel geen gezondheidsproblemen gehad. Een keer een lichte verkoudheid toen ze van binnen naar buiten verhuist is, maar dat was met een kuurtje heel snel over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jammer is dat he als ze steeds terug kerende klachten hebben

meer dan naar de da en de medicijnen geven kun je niet doen

ik heb vorig jaar het hele jaar bijna met gerrit lopen tobben

snot steeds terug kerende oormijt haken op kiezenik zat elke maand 1 tot 2 keer bij de da

met hem

ondertussen is hij ook nog blind geworden helaas

maar dit jaar gaat het goed met hem

misschien helpt het zonnetje wel bij luna haar verkoudheid

en oogje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat hetmet Gerrit nu goed gaat. Je hebt ookal heel wat achter de rug met hem zo te lezen. Het geeft vaak een machteloos gevoel vind ik. Je wilt het beste voor je dieren en dat ze zich goed voelen, maar als er iets mis is kun je vaak niet meer dien dan steeds maar weer naar de DA gaan en hopen dat een kuurtje aanslaat. Ik verzorg Luna met liefde en ze zal alle zorg krijgen die nodig is, maar het is een konijn niet fijn om steeds maar alles te moeten ondergaan. Gelukkig gaat de AB er goed in, maar oogzalven en bezoekjes aan de DA is erg stressvol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ze nu is gaat het toch niet. Haar oogje is vandaag erg waterig. Maar ze moet nog ongeveer een week de AB. Als ik haar laat enten doe ik dit sowieso pas als ze ook zonder AB een tijd fit blijft. Wil dus dat ze zeker 1 maand nergens meer last van heeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier dus ook. Alles ligt naast het hok en vervolgens plassen ze er op. Nu de lente eraan komt wil ik toch kijken of ik ze niet weer zindelijk kan krijgen. Ik zag laatst namelijk de eerste kleine muggen of vliegjes. Dus het is wel belangrijk dat ik het straks allemaal goed onderhouden krijg. Ik heb vandaag een aantal extra bakken gekocht, dus ik heb nu meerdere bakken staan met alleen bodembedekking. Nu hopen dat ze hier gebruik van gaan maken en niet te veel ernaast plassen. De bakken kan ik namelijk gemakkelijker schoonmaken. Ze hebben nu 4 bakken. Twee in het grote hok en twee buiten het grote hok bij de hooiruif, omdat ze daar het meeste plassen. De laatste twee hadden ze al en die worden goed gebruikt. Kijken of ze die in het nachthok ook gaan gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja hier zag ik ook al kleinen vliegjes of mugjes

die insecten vind ik doodeng met de konijnen

heb hier ook overal bakken staan maar sandra bart en jip doen het waar het hun uitkomt

ik zag op internet vliegenzakken daar doe je een lokvloeistof in en schijnt de insecten

aan te trekken

ze zeggen ook dat hij heel goed werkt

ga er een bestellen als het goed werkt meld ik het

ik heb ook geen zaagsel in het nachthok nu wel een grote bak met bodembedekking

om in te plassen

vanmorgen was het hok nog schoon

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb te weinig AB voor 10 dagen, dus morgen bellen of ik voor het weekend nog iets bij kan halen. Ook stom van me dat ik daar niet op gelet heb. Er staat 10ml op het flesje. Dat is dus voldoende voor 1ml per dag. Luna moet twee keer per dag 0,6 krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .