Ga naar inhoud

Hooi van de boer


Iritha

Aanbevolen berichten

Ik heb 2 balen hooi boven opgeslagen, op een slaapkamer die ik niet gebruik. En ik huppel elke dag met een wasmand vol hooi naar beneden ;) het ruikt overigens heerlijk op die kamer ;)

Ah gelukkig, ben niet de enige met zo`n hooi-slaapkamer:he: ik heb ook een kleine voorraad namelijk omdat het hooi hier moeilijker te krijgen is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit er toch ook wel weer aan te denken om aan een baal van een boer te beginnen. Ik heb nu weer zoveel stof in de zak zitten en het hooi is zo kort gehakt dat het gewoon door de ruifjes valt. (Nu vinden ze het niet erg om te stofzuigen :P )

Maar is het dan verstandiger om naar een fouragebedrijf te gaan?

Ik heb namelijk een minder mooie ervaring met een boer :P Binnen een paar dagen was de baal flink aan het broeien en was ie compleet beschimmeld. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij hebben ook altijd hooi van een boer! Vinden ze veel lekkerder, hooi uit de dierenwinkel eten ze niet.

Wij bewaren het in van die speciale hooi/stro-bewaar zakken, in de schuur. Onze konijnen hebben een baal altijd binnen 2 weken op, maar ouder hooi vinden ze inderdaad niet zo lekker. Ookal ligt het bij die boer ook ruim een jaar, dus ik weet niet waardoor het bij ons sneller oud wordt?

Elvje; haal je gewoon zo'n 20 kilo baaltje wat open is? (dus niet in plastic ingepakt?) Volgensmij broeit dat nooit? Tenminste nog nooit tegengekomen bij onze paarden/konijnen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was gewoon een open baal, maar al na één dag viel me op dat 'ie warm was binnenin... Het was blijkbaar erg vochtig en werd pas droog als het in huis in een ruifje zat. (dan werd het pas raar spul!)

Daarmee dat ik wat voorzichtiger ben met dat hooi van de boer.

Ergens in de gemeente is wel een gekwalificeerd fouragebedrijf... wel een euro/halve euro duurder dan de gemiddelde boer..., maar als de kwaliteit beter is ;) Zou kruiden/weidehooi zijn.

Enfin, ik weet het nog niet... Morgen kom ik er door werk wel een klein beetje in de buurt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat raar dat dat zo snel is gaan schimmelen dan.. Ik heb de baal nu een maand of 2, 3 staan, gewoon buiten in de schuur. Kom geen regen bij, maar voor de rest ook niet beschermd. Voor ik het aan de konijnen geef controleer ik altijd eerst op schimmel / vochtigheid, maar het is altijd droog en goed, en ze vinden het heerlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben gewoon opgelicht :P

Maar ik heb nu ook een prachtige baal opgehaald ^^ Mooi geurig groen weidehooi. Het rook zo lekker in de auto en m'n monsters hebben een pluk hooi direct laten verdwijnen ^^

Het voelt mooi droo:)g aan, écht hooi. Hij staat nu keurig in een kast in de garage

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ook een tip is, altijd ruiken aan de baal. Ik probeer altijd aan alle kanten ( yep zo`n gek die met haar neus in het hooi duikt :mdr:) te ruiken en ruikt het een beetje muf dan neem ik de baal niet mee.

Als de baal warm was binnenin dan was het aan het broeien. Ik heb dat 1x gehad met hooi, dat broeide nog toen ik het binnen had, was 1x nooit weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mjah, ik duik liever niet met m'n neus in een baal hooi. Ik heb de hooikoorts flink te pakken ;) Maar dit geurde al goed genoeg ^^ Echt mooi zacht groen, mooie sprietjes en mooi droog ^^

Die slechte baal was op een gegeven moment gewoon echt een stuk warmer dan lichaamstemperatuur... brr. Enfin, ik heb er van geleerd ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het wel leuk te lezen dat heel veel mensen dit dus schijnbaar geven! Ik zelf heb ook een baal hooi van een paardenbedrijf het is heel mooi hooi en ze vinden het heerlijk. 3 euro voor een baal en doe er nu al een paar maanden mee, het ligt gewoon in de schuur. Ben blij dat ze dit eten! Scheelt enorm!

Link naar reactie
Delen op andere sites

[bij mij om de hoek zit een groothandel in diervoeding, daar haal ik altijd een baal hooi. Ze verkopen er meerdere kwaliteiten.grof tot fijn. Gewoon van die boerenbalen zeg maar, veeel goedkoper dan in de dierenwinkel (dan krijg je voor hetzelfde geld een klein fijngeperst te mooi hooi). We doen er ongeveer 2 maanden mee, want die grote flappers eten nogal veel (worden alleen in de winter dagelijks bijgevoerd,mzomer af en toe een bakje pallets) pallets haal ik daar ook altijd in 25 kg zakken. Tip:bij de welkoop/boerenbond verkopen ze vaak ook, grote balen hooi en stro. Liggen vaak niet in de winkel,maar in het magazijn. Veel goedkoper en voedzamer!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .