Spring naar bijdragen

Tips gevraagd


Recommended Posts

Hoi allemaal.

Zijn er hier misschien mensen die nog tips hebben om Binky weer zindelijk te krijgen? Ik heb hem vanaf de zomer geen bodembedekking gegeven in de kooi (voorheen had ik altijd stro en plaste toen door de hele kooi op een gegeven moment) en de laatste weken plast hij weer in de kooi. Hij woont binnen dus heeft eigenlijk geen bodembedekking nodig maar ik baal er stiekem wel een beetje van dat hij weer in de kooi plast terwijl dat een hele tijd goed is gegaan. Ik hoor het graag van jullie. Last van zijn hormonen heeft hij niet want hij gecastreerd. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hooiruifje of hooibal boven het toliet hangen of nog een toilet extra plaatsen. Ik heb 4 toiletten staan (heb een groot hok met meerdere verdiepingen). Misschien wat anders in het toilet doen? Ik heb 2 toiletten met houtkorrels en een laagje Russel Bedding (fijngemaakt stro) en 2 met houtkorrels en een laagje cotton bedding (katoenafval). Verder heb ik in het hok geen bodembedekking, behalve stro in het nachthok.

En ik zou ook even blaasontsteking of misschien zelfs EC uitsluiten via de DA. Bij mij ging Loesje overal plassen toen ze beginnende EC had. Na een kuur met Panacur was het weer over en was ze weer zindelijk, maar ze had toen ook echt een natte kont en dat heeft Binky niet toch?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kan me niet voorstellen dat het blaasontsteking is want hij kan wel in zijn wc plassen en met blaasontsteking laat hij het toch ook in huis lopen als hij los is lijkt mij. Vanmorgen heb ik zijn kooi weer gedaan met schoonmaakazijn en nu heeft hij wel geplast in zijn wc. ;) Ben benieuwd hoe het verder van de dag gaat. E.C. is het ook niet. Binky heeft nog niet zo heel lang geleden een maand Panacur gehad vanwege zijn darmprobleem dus die parasiet is naar mijn idee niet actief. Een natte kont heeft hij zeker niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gistermorgen heb ik zijn kooi weer schoongemaakt met schoonmaakazijn om zo de urinelucht van de bodem te verwijderen. Het ging de hele dag goed en 's avonds was het weer raak tot aan 3x toe. En vannacht was de bodem weer droog. Ben toch wel benieuwd waarom hij dat doet. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Pasted as rich text.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .