Spring naar bijdragen
NaOomkuuHh

nieuwe papegaai.

Recommended Posts

Hallo,

Gister is mijn agapornis Oele dood gegaan. vind het echt heel erg, en hij was pas 7!. Het klinkt misschien raar maar ik vind het wel al leuk om een nieuwe te gaan zoeken, ookal is het pas gisteren gebeurd. ik zei altijd als oele dood is wil ik een ander soort papegaai wat kan praten. maar zit nu toch te twijfelen om toch weer een agapornides te nemen. als het een andere papegaai wordt kan het niet een grote zijn, zoals een grijze roodstaart. we hebben een grote kooi, maar zo'n grote vogel hoort in een volliere vind ik.

dus, weet iemand een klein soort papegaai, dat een beetje kan praten?? heb al een beetje gezocht, maar het is moeilijk te vinden.

ik wil een koppeltje papegaaien omdat dat voor de vogel leuker is, maar dat lijkt mij ook wel leuk :$ mama denkt dat ze dan niet tam worden omdat ze dan naar elkaar toe trekken. klopt dit?? heb gelezen dat het dan alleen wat langer duurt.

attachment.php?attachmentid=52443&d=1316532753

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb het mijn vriend gevraagd en die heeft ook veel papegaaien gehad. Agapornis is volgens hem een van de kleinere soorten die kan praten. Zijn moeder heeft zelf een grijze roodstaartpapegaai en als we daar zijn lach ik me altijd rot om dat diertje. Die praat dus mijn schoonmoeder na. Echt zo apart maar ook erg leuk!! :D

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hey.

Wij hebben na het overlijden van onze eerste agapornis ook nieuwe gekocht. Deze was enorm tam en dus wilde wij weer een agapornis die zo tam zou worden. We zijn uiteindelijk ook voor twee agapornide gegaan maar dit ging tot 2 keer niet goed. Het is heel moeilijk als je er twee tegelijk neemt om ze tam te maken. Het is waarschijnlijk wel mogelijk maar het gaat heeel moeizaam. Voor zover ik weet kan een agapornis niet praten omdat zij geen gespleten tong hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wij hadden ze toen ook in de woonkamer. En er regelmatig uitlaten om ze aan handen te laten wennen. Daarna hebben we één agapornis genomen en die werd wel weer heel tam. Het is moeilijk omdat ze zich op de momenten dat jij er niet bent zich met elkaar vermaken. En het klinkt misschien zielig maar als zo'n beestje alleen zit ziet die meer uit naar jouw thuiskomst dan wanneer hij een maatje heeft. Het was bij ons een beetje het één of het ander :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

wil er echt heel graag 2, maar 2 ontamme is ook niet alles. maar waren ze echt heel ontam of gewoon niet zo tam als de vorige. Oele was echt super tam, maar iets minder is oo kniet zo heel erg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Niet zo tam als de vorige. Maar dat kregen we toch nooit meer voor elkaar. Onze eerste agapornis (pipo) die sliep bijv. ook bij mij in bed in de vakantie. en de tweede word nooit zo leuk als de eerste. Ik denk dat als je er misschien heeel veel tijd in steekt het na hele lange tijd lukt maar het is wel moeilijk denk ik. tenzij je er eerst 1 koopt en die tam maakt en dan 1 extra erbij zet. Dan leert de tweede van de eerste aan mensen wennen ofzo. Tenminste dat is met mijn konijnen wel zo. Maar ik ben bang dat ze nooit heel tam worden...:$

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar 1 vogel, omdat met 2 vogels het indd erg moeilijk is om ze tam te maken. Je zegt zelf dat je een parkiet/papegaai wil die kan leren praten, zie dit;

Roodstaarten staan erom bekend dat ze het het makkelijkst leren, maar grasparkieten en kakariki's en wel meer zouden het ook kunnen. Eigenlijk moet je gewoon op zoek gaan naar een soort die jou mooi en leuk lijkt, en dan eens specifieker gaan zoeken of het mogelijk is dat de vogel kan leren praten. Onthoud wel dat een vogel (dit is niet onomstotelijk bewezen) niet daadwerkelijk snapt wat je tegen hem/haar zegt, en wat ze zelf zeggen. Dus als je hem/haar hoi leert zeggen, maar ook doei, kan het zijn dat als je binnenkomt dat de vogel doei zegt en als je weggaat dat ie hoi zegt :P

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Sterkte met het verlies van Oele.

Waaraan is het vogeltje dood gegaan?

Over praten van parkieten, alle drie mijn vogels praten en zitten samen in een kooi.

de twee valkparkieten zijn 10 jaar en de kakariki is 9 jaar oud.

Mijn vorige 2 valkparkieten konden ook goed praten en net als deze drie zelfs een liedje zingen.

Als ik ga eten koken vragen ze om koekjes, lekker hé, kakajoeki koekie, lekker lekker voor Kareltje.

Ze zingen alle drie het liedje van (origineel Woutertje kaboutertje).

Kareltje Kareltje wiede wiede wiede woe hoep, piep klein Kareltje kom als ik roep.

Liedjes fluiten ook geen probleem, behalve de kakariki doet dit niet, die maakt liever herrie en volgens mij kan die niet eens fluiten.

De dikke en de dunne liedje fluiten is makkelijk aan te leren bij parkietjes.

De kakariki heeft een mooier praat geluid maar ik weet wel dat die moeilijker praten leren dan een valkparkiet.

Die van ons heeft het grootste gedeelte over genomen van de valkparkieten maar zegt ook wat woordjes die de valkparkieten niet kunnen.

Valkparkieten kunnen wel 25 a 30 jaar worden, ik ken zelfs oudere.

Hou daar rekening mee.

Ik vind dat als je een dier kiest je ze tot de dood moet kunnen verzorgen en dat ze niet als ze tegen vallen de deur weer moeten verlaten.

Ook vogels hechten zich aan 1 of meerdere personen.

Sterkte met het kiezen van een leuke vogel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik snap niet dat zo vaak wordt aangeraden slechts één papegaai te houden. Hoe het precies met de grotere papegaaien zit, weet ik niet precies, maar agapornides, bv, worden ook love birds genoemd, en dit met reden: ze horen met z'n twee.

Bij konijnen weet iedereen hier dat ze per twee horen, en haast niemand heeft er problemen mee minder hanteerbare konijnen te hebben, omdat het zien van een gelukkig koppeltje hen zoveel meer plezier schenkt. Denk ook aan argumenten als: 'De partner is er 24 uur per dag. In de natuur leven ze ook in groepjes/koppels. Een dier alleen verplicht je contact te houden met zijn baasje, bij gebrek aan enig ander gezelschap. Het plezier van het dier gaat boven het plezier van het baasje.'

Toch, bij papegaaien blijkbaar, gaat het enkel om het plezier van het baasje. 'Neem er géén twee, maar eentje, zo worden ze makkelijker tam. Lees: zo worden ze verplicht zich aan jou te hechten, voor vermaak en gezelschap.'

So what als een vogel niet praat? So what als jij niet het middelpunt van hun leven bent? Je bent nog jong, nu kan je een papegaai nog alle aandacht geven. Eens je volwassen ben en zoveel verplichtingen hebt, is het al heel wat minder vanzelfsprekend, maar dan is die vogel er nog steeds. En als je voor de grotere papegaaien gaat, is die vogel er voor minstens 40 jaar. Ik ken een roodstaart die nu richting de zeventig gaat. Ooit nog wildvang vanuit de Kongo geweest.

Ik heb ook de fout gemaakt, ik heb ook ooit een aga alleen gehouden. 'Want die was tam en had geen behoefte aan vriendjes.' Maar ik heb er wel een belangrijke les uit getrokken: nooit houd ik nog een vogel alleen. Meer zelfs: de hele ervaring heeft me voorgoed de zin ontnomen ooit nog vogels te houden. Dat beest heeft een vreselijk leven gehad, in een veel te kleine kooi, op haar eentje. Had ik toen maar slimmer geweest, ik had die vogel nooit moeten aannemen. Maar ja, dat trekt aan, he, een tamme papegaai, kunstjes leren, leren praten. Want ja, zij kon praten. Niet veel, maar toch enkele woordjes.

Hoe dan ook, papegaaien zijn net als konijnen groepsdieren die een partner nodig hebben, die kan jij niet vervangen. Als je er echt maar ééntje wil houden, denk er dan toch nog eens goed over na.

En ik bedoel dit niet zo agressief als het er staat, maar ik moest toch even reageren.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Een vriendin van mij heeft kakariki's, en die kunnen ook heel wat afkletsen hoor! Heel leuk. bovendien zijn ze niet groot.

Ik heb er verder geen verstand van, maar ik vind de kakarikie's van die vriendin van mij echt ontzettend leuk! Die zeggen het meest; Lekker ding! Haha.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Een vogel alleen houden is misschien leuk als je heel de dag thuis bent en je een tamme vogel wil MAAR geen enkel dier hoort alleen te zijn.

Ze hebben nood aan liefde van een soortgenoot... Je kan als mens zo lief zijn voor je vogel maar de leegte blijft.

Ik heb jaren terug 2 valkparkieten gehad deze zaten in een Jock kooi (grote papegaaien kooi).

Ze waren erg leuk met elkaar en tegen mij waren ze ook leuk MAAR ze waren niet handtam.

Als je 2 vogels neemt zullen ze altijd naar elkaar toe trekken omdat ze de keus hebben...

Een enkel vogeltje in een kooi is best zielig.

Als je een vogel wilt die leuk kan praten en leuk is in de omgang dan kan ik je een halsbandparkiet aanraden.

Het zijn grote parkiet soorten, zitten tussen de valkparkiet en de grijze roodstaart qua grote.

Om even duidelijk te zijn, een vogel praat niet het zijn klanken dat die na doet ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

als het mag wil ik er twee. ik denk dat ik toch weer voor een agapornis ga. ik vind een personata heel mooi! de geel groene. het is jammer dat ze niet kunnen praten, maar ik vind ze toch heel leuk!

@ gabber: we weten niet waar hij aan is dood gegaan. hij vloog uit de kooi ging op de grond zitten hijgen. mn broertje (ik was niet thuis) deed hem terug in de kooi, daar ging hij op de grond liggen en piepen en hijgen. heel raar. gelukkig was ik er niet bij, zou het niet willen zien denk ik :$

@mysique: ik voel me niet echt aangevallen, hoor ;) maar ik wil iig een koppeltje als het mag. als het niet mag zit hij in een hele grote kooi. oele vond het zo'n leuke kooi, dat als hij er een half uurtje uit was er vanzelf weer inging. dat deed hij bij de vorige, iets kleinere kooi niet. maar ik hoop dat het mag. hij staat in de woonkamer, bij tv waar we dus heel vaak zitten. dus heel vaak is hij dan niet allen. ookal is een vriendje altijd beter. en ik vind ook dat je ze niet weg met doen, omdat ze tegen vallen. doe ze ook echt niet zomaar weg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

zoals het nu lijkt krijg ik en koppeltje personatas!:) een blauwe en een groene. het is alleen niet zeker dat ze blauwe heeft maar dat moeten we nog kijken. we krijgen ze als ze nog best jong zijn en we moeten ze dan nog pap voeren. de eerste weken zitten ze natuurlijk nog bij de ouders, anders is het gevaarlijk. zo worden ze tam, en heb ik een koppeltje! :party: ze komen pas in de herfstvakantie omdat ik anders geen tijd heb om te voeren.

zo zien ze eruit:

personata-ii.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

nu worden het misschien toch weer anderen :P mama vind het voeren eng en is bang dat het fout gaat. we hebben andere gevonden die net zijn uitgevlogen. deze kunnen dus eerder weg. vind ik wel leuk, want het is nu zo stil zonder oele :(

Agapornis_roseicollis-_Peach-faced_Lovebird_and_yellow_mutant.JPG.jpg

zone zoude het dan worden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Oeeh die rechter is leuk ! :)

& ik vind het niet eens zo gek dat je zo snel een nieuw vogeltje wil, dat zou ik ook willen bij welk dier dan ook. Ze zeggen dat je sneller over je verdriet heen komt als je iets anders vind om te houden, in dit geval dus een parkietje. ;')

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

het worden de laatste 2. zaterdag ochtend gaan we ze halen. ze zijn pas uitgevlogen en kunnen zelf al wat zaadjes eten. we halen ze daarom pas zaterdag op, zodat ze dan ook de grote kunnen eten. hoop dat ze tam worden! ik heb gelezen dat ze niet tam worden van het hand voeren, maar van de tijd die je erin steekt. dus ik ga er gewoon heel veel tijd insteken :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

haha ken de film niet eens xd maar ik weet niet of het mannetje en vrouwtje is, dat kun je moeilijk zien. hoop dat de kweker het kan voelen, maar ze zijn nog best jong.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .