Ga naar inhoud

Mijn zieke Vlaamse reus Rambo


ChloëC

Aanbevolen berichten

  • Reacties 582
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik vind dat hij er naar omstandigheden niet slecht uitziet. Ik hoop voor jullie dat hij blijft vechten en dat we weer (want ik ga er inmiddels toch echt wel vanuit dat Joepie het gewoon redt) een succes verhaal gaan krijgen.

Heel veel sterkte met alle verzorging.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die foto's lijken heel erg op die van joep! En als ik vergelijken kan met joep gaat het nog wel erger worden.....verdikkingen worden nog dikker, haartjes gaat weg, ogen blijven zo nog wel tot een week of 4! Bij joep gaat die sharpei rolletjes nu langzaam weg. De oren worden wellicht ook nog erger....

Ik kan je geen garanties geven, ik zie alleen veel vergelijking met joep en weet dat het nog erger gaat worden.

Joep moet ik nu na 4 weken echt nog steeds voeren omdat ook zijn neus pas na een week of 3, gerekend vanaf dag 1.....ook helemaal kapot is...en zijn lippen ook! Eten doet hem dus erg veel pijn!

Meid gewoon doorgaan zo!!!!!! Meer kun je niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat akelig, hoe hij eruitziet...

Wel heel positief dat hij nog zelf eet!

Gras en paardebloemen gaan er over het algemeen nog goed in als ander groenvoer blijft staan.

Wat vocht betreft: een trucje om te kijken of hij niet uitgedroogd is, is een huidplooi tussen je vingers nemen en dan loslaten.

Als het snel in de oorspronkelijke vorm terugschiet is het goed. Blijft de plooi staan of gaat het langzaam terug, dan is hij uitgedroogd en zul je (onderhuids) vocht toe moeten dienen. Je kan dan het beste even contact opnemen met je dierenarts.

We blijven duimen!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rambo'tje is vandaag een beetje achteruit gegaan... heb de indruk dat hij niet meer wil eten of drinken, hij beweegt ook vele minder...

Heb ook zonet de vreselijke ontdekking gedaan dat mijn 2 andere konijnen die nog buiten zitten omdat ze gezond waren, hetzelfde hebben... Eentje zijn oren hangen al naar beneden en zijn hoofdje begint op te zwellen, zijn oogjes zijn slaperig maar nog niet opgezwollen en helemaal dik en ontstoken.

Mijn witte vlaam ziet er nog gezond uit, zonder zwelling, alleen slaperige oogjes, het begin van....

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen nu. Ik heb absoluut geen plaats om 3 Vlaamse reuzen binnen te houden en te verzorgen, ik mag het ook niet van mijn ouders...

Voel me zo rot, de gedachte dat ik alle 3 mijn konijnen zal verliezen, ik word er ijl van in mijn hoofd...

Ik alleen Zo intensief 3 grote konijnen verzorgen, weet niet of ik dat aan kan... en waar moet ik ze gaan zetten pffffff

Het is me even allemaal te veel :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bah wat vreselijk! Kan me voorstellen dat je er helemaal doorheen zit!

Het is moeilijk om advies te geven over een dier dat je niet ziet, maar toch wil ik iets zeggen: als je merkt dat Rambo verder achteruit gaat, ga dan alsjeblieft op tijd met hem naar de dierenarts en kijk samen of het zin heeft om door te gaan. Zijn kansen zijn gewoon heel klein en zo kun je hem (en jezelf) misschien onnodig lijden besparen. Ik denk dat de verzorging van Rambo slopend moet zijn en als het dan ook nog kansloos is, moet je er misschien niet te lang mee doorgaan. Iedereen hier is in een jubelstemming vanwege Joepie die het lijkt te gaan redden, maar de harde waarheid is dat het meestal anders gaat...

Ik wil je nogmaals heel veel sterkte wensen. Aan jouw goede zorgen ligt het niet!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje meid, kan me voorstellen dat dit je even teveel wordt. Is er recht geen ruimte om ze binnen te houden en te verzorgen want de temperatuur wordt nu zoveel minder dan vorge week dat het wel van belang is dat ze niet te koud krijgen .

Tja de kans dat ze ook besmet zouden raken was al groot, ontzttend sneu voor je dat het nu ook daadwerkelijk zover is. Ik hoop voor je dat je toch een oplossing kunt bedenken en dat je ouders daar ook achter kunnen staan want zieke huisdieren verzorgen hoort er ook bij ..

Heel veel sterkte meid want zal behoorlijk zwaar worden......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet het EEECHT niet meer!

Ik wil Rambo niet opgeven maar dan denk ik , de andere 2 hebben misschien meer kans omdat ik nu sneller opmerk dat ze ziek zijn!

Bij Rambo zag ik pas dat hij ziek was toen zijn ogen al zoals ze nu op de foto's zijn waren, de anderen hebben echt net de eerste symptomen maarja... Nog steeds kan ik ze niet in huis houden... Ik heb het net met mijn moeder besproken, die zei dat ze vind dat ik ze moet laten inslapen allemaal omdat de kans dat ze er door komen te klein is... Maar dat wil ik niet! dan zei ze dat ze het tuinhuisje zouden vrijmaken maar dat is daar geen 20 graden hoor met deze temperaturen buiten!

Ik begrijp het echt echt niet... de laatste gespecialiseerde dierenarts zei me dat het niet nodig was de anderen verder met AB te behandelen (hetgeen mijn eerste 'onkundige' DA me had aangeraden te doen) omdat het niet direct besmettelijk zou zijn de ziekte?? Wat is me dat nu voor b*llshit!! Ben ik natuurlijk gestopt na 4 dagen met de andere AB te geven omdat meneer de specialist dat zei!

G*dverdomme seg!!! Hebben die mensen gestudeerd voor hun job of niet??

Ik heb me nog heel sterk kunnen houden toen ik de ontdekking deed bij Rambo maar nu is't vat vol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Och lieve, ik begrijp hoe je je moet voelen...machteloos. Ik vind het vreselijk voor je en je lieve nijnsels. Het is dan ook nog heel rot dat je ze niet naar binnen mag doen. Maar 3 konijnen met myx is denk ik ook teveel voor jou. Het is zo intensief om die lieverds te moeten verzorgen,en dat weken lang....ik vraag mij af of dit wel haalbaar is voor jou? Ik denk dat je voor jezelf heel goed moet nadenken wat je aan kan. Ga anders met een DA praten of bel er een desnoods op....en vraag wat de reeele kansen zijn.

Natuurlijk wil je ze niet laten inslapen. Dat is ook niet niks zo'n beslissing. Wat hiervoor ook al iemand schreef is dat je denk ik wel moet realiseren dat de kansen heel klein zijn. En dat je toch deze keuze moet gaan maken.....het is ook een lijdensweg voor de konijnen. Het is zo'n dilemma, want ik begrijp ook dat je denkt dat er misschien ook een kans is. Die is er, maar heel klein.

Als ze de myx overleven dan is dat een wonder Je gaat hier zelf zo ook aan onder door ben ik bang voor. Het vergt ook veel emotioneel, jij lijdt mee....Ik zou heel graag wat anders aan je schrijven, echt. Pas goed op jezelf, als je zelf er aan onder door gaat kun je ze ook niet bijstaan. Het is volgens mij teveel, hoeveel liefde en hoe groot je hart ook is.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap dat je boos bent. Maar volgens mij ben je ook gewoon heel machteloos in deze hele situatie.

Neem jezelf niet kwalijk dat je met de AB bent gestopt. Preventief AB heeft totaal geen zin tegen myx. Myx is een virus en daar kan je met AB niets tegen beginnen. AB is alleen goed tegen secundaire bacteriële infecties. En dat wordt idd voor de veiligheid gegeven bij een konijn met myx (zodat hij er niet nog iets bijkrijgt), maar heeft geen zin bij een gezond konijn.

Heb je vandaag de DA nog gebeld?

Probeer dat anders morgen voormiddag nog zeker te doen. Bespreek de situatie, de mogelijkheden, de kansen,...

Ik weet niet wat ik in jou geval zou doen... De situatie is erg moeilijk.

Bij een ingeënt konijn zou ik zeggen, ga ervoor. Maar de kans bij niet ingeënte konijnen is zo klein. Dan wordt het echt een vraag hoe 'eerlijk' deze lijdensweg wordt. En dan niet alleen voor de konijnen, maar ook voor jou.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeeeeel moeilijk dit zeg! Wat ontzettend rot. Heb er geen woorden voor. Ik vind de verzorging van joepie het uiterste van wat ik kan en aankan. 3 konijnen met myx zou zoooo ongelooflijk zwaar zijn. Maar in laten slapen doe je gewoon ook niet zomaar. Denk heel goed na, het wordt een hele zware weg en de kans is echt zooo klein. Kun je rust vinden als je weet dat de kans zo klein is en je gaat ervoor en het beestje overlijd toch? Of kan je ermee leven dat je ze laat inslapen, geen lijdensweg het voor ze en weet dat het beter is omdat de kans gewoon zo klein is.... het is niet te doen, het is heel moeilijk, niemand kan je hiermee helpen, ga op je gevoel op! Ik weet dat Joep een wondertje is......ik weet dat het vele malen anders verloopt! En nu na 5weken zijn we er zeker nog steeds niet. We zijn nog wel een week of 3, gok ik zo, bezig....dus das 2 maanden!! 2 maanden echt heel intensief. Elk brokje, hooisprietje etc moet ik hem in zijn bekkie stoppen...

Pfff wat kan ik tegen je zeggen, wordt er zo moedeloos van, het is zooooo erg!

Ik wens je sterkte...heel veel!!!!!

Ga in overleg met je da en hou ons op de hoogte, ik ga duimen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uit eigen ervaring weet ik dat je dit niet aan kunt meid, ik heb er 5 verloren achter elkaar aan de myx en je gaat er kapot aan, naar mijn mening is de kans zo gering als ze niet zijn ingeënt.

Eentje is te doen maar 3? En als ze dan ook nog allemaal voor je ogen weg glijden? Ik kan niet voor jou beslissen maar persoonlijk zou ik dit nooit nog een keer willen mee maken en zal dan ook die pijnlijke beslissing maken in de toekomst eerder maken.... Ik vind je wel top hoor maar het is vechten tegen de bierkaai.

Ik wens je ontzettend veel sterkte in je beslissing meid en leef intens met je mee.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh, wat zwaar voor jou.

Dat tuinhuisje, zou je daar een kacheltje in kunnen zetten, zodat het iets warmer is?

Dan kun je het in elk geval proberen en kijken wie het meeste kans maakt.

Ik zou niet graag in jouw schoenen staan zeg, bah wat rot. Ik leef ook met je mee. Wat je beslissing ook gaat zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wou jullie bij deze allemaal laten weten dat mijn lieve Rambo in de loop van de avond is overleden.Ik heb hem na 4uurtjes te moeten babysitten dood aangetroffen. Wat een schok, ik had het nog niet zo snel verwacht mijn sterke vent :'(Ik ben er echt kapot van. Kan mijn tranen niet bedwingen, kan haast niet lezen wat ik typ, kan niet slapen.. Hij heeft heel flink gevochten samen met mij. Ik zei hem nog toen ik daarnet vertrok: Tot straks he man! Ondertussen ga je er telkens een beetje meer vanuit dat hij er nog zal zijn de volgende keer als je thuiskomt en ik hem als eerste begroet en eens goed verwende!.Hij heeft een pijnlijke dood gehad denk ik. Zijn stro was allemaal naar 1 kant en hij lag languit op de bodem van de bak. Bem er kotsmisselijk van. Toch had ik een voorgevoel. Ik krijg tijdens de babysit plots een benauwdheid en was enorm misselijk (dat kon geen goed voorteken zijn dacht ik bij mezelf)Maar ik was bij't binnenkomen nog zo hard bezig met wat ik nu zou gaan doen met mijn 3 zieken dat het mij trof als een klap int gezicht.Ik voel me zo vreselijk & schuldig dat ik er niet was voor hem wanneer hij mij mss net zo nodig had..Slaapzacht mijn lieve Rambo, Samen gevochten, Samen verloren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

O wat een schok, dat is toch wel heel naar. Je hebt een voorgevoel gehad. Ik kan mij voorstellen dat je er kapot van bent. Toch onverwachts die arme Rambo.....Niet schuldig voelen dat je er niet was...klinkt gek maar soms sterven dieren ook juist als je er niet bent....omdat het loslaten voor beide al zo moeilijk is. Ik wens je heel veel sterkte toe met je andere lieve konijnen....

Meis ik heb het zo met je te doen....ook woorden schieten mij te kort......Je hebt zo je best gedaan, en dat weet hij ook. Je lieverd leeft verder voort in je hart.....Heel veel sterkte Liefs Heleen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet je jezelf nergens schuldig over voelen, je kunt hier niets aan doen! Waarschijnlijk was zijn dood niet pijnlijk hoor, vaak, als ze doodgaan, krijgen ze stuiptrekkingen. Eigenlijk zijn ze dan al '''van de wereld'' en weten al niet meer wat er gebeurd.

Heel heel veel sterkte.

Mice

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte, het is altijd lastig een dier te verliezen en zeker een die je intensief hebt verzorgd.

Voel je niet schuldig dat je er niet bij was, konijnen overlijden meestal alleen en ze gaan inderdaad stuiptrekkingen maken.

Maar dan staan ze al "uit" en voelen ze niets.

gecondoleerd en nog veel sterkte met je andere 2 zieke nijntjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .