Spring naar bijdragen
NaOomkuuHh

agapornides

Recommended Posts

Hallo,

Ik heb een agapornides (wil er eigenlijk 2) ik ben benieuwd of anderen er ook hebben. wat voor een kooi ze hebben, wat voor voeding ze krijgen, welke speeltjes ze leuk vinden, foto,namen, tips etc.

ik begin wel:

Oele is een fischerie van 7 jaar oud. ik kreeg hem toen ik 9 jaar was. we denken dat hij een man is, want hij heeft nog nooit eieren gelegt, en was in het begin bijterig naar anderen. (volgens de fokker doen mannen dit, een pop meestal niet)

Hij is super tam en heel lief. hij vind groente en fruit niet zo lekker, na een paar hapjes heeft hij al genoeg. echte vogelspeeltjes doet hij niet zo veel mee. zo'n bruine papieren zak, vind hij veel leuker. daar loopt hij dan in (maakt leuk geluidje), sleept allemaal spulletjes erin, heel leuk om te zien :) sinds hij in de nieuwe kooi zit, groeit zijn snavel. ik kan zijn snavel nu zelf knippen. hij heeft een grote kooi, maar weet niet hoe die heet en kan hem op internet niet vinden :$ oja oele vind water niet zo leuk. overal staat, ze vinden het leuk om nat gesproeit te worden. hij vind van niet. als ik hem voor een waterstraal zet is hij meteen weg. hij baddert wel gewoon in een schoteltje met water.

dit is Oele:

attachment.php?attachmentid=52443&d=1316532753

hebben jullie nog leuke tips voor speeltjes??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooi beestje! :)

Ik heb zelf geen agapornis, ik heb een kakariki.

Ik heb op dit forum ook een keer een topic geopend met vraag naar speelgoed. Ik hoorde dat ze van die ballen met een belletje erin leuk vinden, dus misschien dat Oele dat ook leuk vind? Natuurlijk wel een kleinere formaat :P.

& ik geef Charlie altijd een knaagstick, vind ze heerlijk! Misschien Oele ook wel ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat een leuke agapornis heb je zeg.:yes:

Zo te lezen heeft Oele het getroffen met je.

xsaar opende deze topic.

http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?52645-Parkietje-knaagt.

Daar staan mijn vogels bij.

Over de snavelgroei, heeft je vogel schelpenzand of heb jij een rooster onder in de kooi?

Dat hebben ze nodig om hun snavel te schuren/slijpen.

Ik heb dat opgelost door bakken met zand en grit te zetten, kijk maar eens.

2posidl.jpg

Iedere keer gaan ze de snavel schuren en ik heb nog nooit de snavel hoeven knippen.

Leuk, weer een vogelliefhebber. :mdr:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wij hebben er meerdere gehad. Soms 1, maar meestal 2 en we hebben ook jongen gehad. De laatste die we hadden was Boef, hij is bij ons geboren. Hij was /is heel tam en was vooral gek op mijn man, mij moest ie niet zo, terwijl ik hem tam heb gemaakt. 't was een echte mannen vogel. Boef mocht vaak rondvliegen in huis, maar toen er kinderen kwamen kreeg hij minder aandacht en toen kreeg mijn man ook nog avonddiensten... Hij kreeg veel minder aandacht dan hij gewend was. Dat vonden we zielig en daarom is Boef naar mijn schoonouders gegaan. Hij heeft daar een super leven. Hij vliegt daar altijd los, behalve als ze niet thuis zijn. Ze hebben speelgoed voor hem in de kamer opgehangen, hij heeft een eigen kopje waaruit hij mag drinken als zij bv koffiedrinken. Het is echt hun prinsje! Hij heeft een binnenkooi, maar voor de mooie dagen ook een buitenhok. Boef is enorm tam, als mijn schoonouders even naar buiten lopen gaat hij op de schouder gewoon mee. Hij vliegt niet weg, ook niet als de buitendeur open staat. Als wij er komen wordt mijn man altijd verwelkomt door hem, de kinderen ook, maar mij moet ie nog steeds niet (tja, de enige vrouw in het gezelschap)

Boef is knalgeel, met een roze kop, het is een mannetje

bewerkt door Jeannine

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@Jeannine; Ha, bij mij is het juist andersom, Charlie moet niemand anders hebben, alleen mij ;P

Je kan btw ook een touw in het hok hangen (weet niet of je dat al hebt), Charlie vind hem geweldig. ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

hij heeft zand in zijn kooi. zo'n tralies vind ik zielig :$ we hebben eerst beuken snippers erin gehad, en dan een knaagsteen. want er zit spul in vogelzand wat ze nodig hebben, dat moest hij dan uit de steen halen. maar hij deed er niks mee. hij heeft sinds kort een balletje van de konijnen :P daar vecht hij soms mee haha. hij heeft een touw, daar loopt hij vaak overheen. maar dat is niet echt spelen zeg maar.

leuk dat jullie ook vogels hebben!:he:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Tralies als bodem is ook niet goed maar ik kan het rooster er niet uithalen.

Dan zit er een te grote ruimte tussen en kunnen de vogels er uit.

De kooi is eigenlijk een voor ara's, 2 meter hoog bij 1 meter breed.

Vandaar die bakken als oplossing.

Leuk al die vogelliefhebbers.:mdr:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

klopt zijn het! maar gelukkig voelt oele zich nog niet eenzaam geloof ik :) maar met vriend zou leuker zijn! je kunt trouwens toch ook niet zien of het een man of pop is ofwel?? zou wel leuk zijn, ookal denk ik het al te weten

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

zijn leeftijd denk ik niet ze kunnen 20 worden en hij was 7. weet niet wat het was. hij vloog op uit de kooi, ging op de grond zitten hijgen, mn broertje (ik was niet thuis) deed hem terug in de kooi. daar ging hij op de rug liggen en piepen en hijgen. toen ging hij dood :( thuis de nken ze een hartaanval misschien.

mama dacht ineens dat oele de laatste dagen heel laat ging slapen om 11 uur pas ofzo. eerst deed hij dat om 8 uur al. en vogels hebben 12 uur slaap nodig ongeveer.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hm, vreemd. Ik zou ook niet weten wat het kan zijn. Sliep Oele ook wel eens op de grond? Als een vogel op de grond slaapt is er iets mis, ze horen altijd op hun stok te slapen..

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ah wat jammer dat Oele gestorven is! Veel sterkte!

Zelf heb ik trouwens twee agaporniden, vroeger hadden ze een grote (papegaaien)kooi maar omdat we verhuisd waren, moesten ze terug in hun oude, kleine kooi. We zijn wel van plan er een andere aan te schaffen.. Ooit.

We hebben ze al redelijk lang, maar ik zou echt niet weten van wanneer :P

Het zijn twee Fisheries wildkleur trouwens. (Zeiden ze tegen mij op het dwergpapegaaien-forum)

Een ervan is sowieso een pop (Peppie) want die legt constant eieren

(geen nestmateriaal, geen nestkastje of iets dergelijks in het hok, en als we de eieren laten liggen, zitten ze daar voortdurend op te broeden, en als we ze weghalen, leggen ze weer nieuwe)

De andere is volgens ons ook een pop want de eieren komen nooit uit, maar zelf legt ie geen eieren.

Dit is Peppie:

154964_1236351004439_1699140968_451946_468388_n.jpg

En dit zijn ze samen:

attachment.php?attachmentid=53178&d=1317834823

Ik heb nog wel ergens betere foto's van ze maar die vond ik niet zo snel ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

wat schattig!! peppie lijkt wel een beetje op oele, ook een fischerie. alleen had oele fellere kleuren, maar er zijn geloof ik verschillende soorte fischerie's. zijn de twee een beetje tam?? want ik hoor vaak dat 2 vogels samen niet tam worden. zaterdag komen 2 nieuwe agaporniden :party: dat zijn collies

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Sorry voor het late antwoord :P

Eigenlijk zijn ze nooit tam geweest, vanaf dat we ze kochten waren ze al redelijk schuw. We hebben ook nooit de moeite gedaan om het te proberen :P

Je kan ze gemakkelijker tam krijgen als je ze kortwiekt, maar dat vonden wij zielig omdat het vogels zijn, en vogels horen te vliegen namelijk :P

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

hebben we bij oele ook nooit gedaan, maar bij deze twee wil ik dat wel doen. we hebben ze vanmorgen gehaald! :party: hoe oud waren ze toen je ze kocht? die van mijzijn net 8 weken en net uitgevlogen. ze kunnen nog niet zo goed vliegen, haha. dus volgende week wil ik ze laten kortwieken. misschien dat ze dan ook mee naar buiten kunnen in de zomer, lijk tme super leuk. wilde ik bij oele ook, maar was bang dat hij weg vloog.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .