Ga naar inhoud

Clickertraining bij konijnen!


kaatje

Aanbevolen berichten

Is iemand bekend met de clicker?

Dit is zón ouderwets "kikkertje" met een constant geluid.

Hiermee worden dolfijnen, honden, katten en zelfs vogels (papegaaien) op een zeer diervriendelijke manier getraind.

Als dit goed gebeurd ben ik ervan overtuigd dat dit ook zeker bij konijnen kan.

Binnenkort start ik met clickertraining bij Kees, maar eerst moet hij nog even goed aan mij wennen.

Wil je meer weten dan kun je me altijd mailen en wie weet......staat er binnenkort wel een filmpje op internet......

gr.karena

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik werk ook met de clicker .

Alhoewel we t niet helemaal volgens t boekje doen gaat het super.

Zit en af leerde Elena binnen een dag.

Ook zie ik in het appel en pakwerk verschil tussen het gebruik van de clicker en t niet gebruiken.

Voor t speuren gebruik ik het niet, dan springt ze bij ieder gevonden en verwezen voorwerp op, en dat mag niet ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is echt super! moet het gewoon kwijt! Net heeft kees lekker losgelopen, hij komt nu zelf zijn hok uit! De clicker is al duidelijk, de vreetzak had dit al snel door! Hij kan nu al bijna op commando op zijn achterpoten staan, al reageerd hij nog niet echt op het commando maar op mijn hand...echt super! is best een idee om er in de praktijk iets mee te doen!

Had trouwens ook niet verwacht dat Kees zo snel zou bij trekken! Echt geweldig!

Oja, hij weet ook al dat hij mijn neus aan moet raken voor een snoepje (vraag me niet waarom ik hem dat leer, ging vanzelf...misschien omdat mijn neus opvalt....!!??)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kees kan inmiddels al op commando op zijn achterpoten staan, een neusje (kusje) geven en een bal zoeken....dit in alles bij elkaar 4 avonden......

Oppakken vindt hij echter nog steeds niet leuk, hij spartelt en wil weg, als hij eenmaal rustig zit, lijkt hij op zijn gemak te zitten...iemand nog tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Combineer oppakken zo veel mogelijk met leuke dingen, en zorg dat je je konijn in ieder geval echt goed vast hebt, het liefst in een zo natuurlijk mogelijke houding, als het even kan gewoon zittend op je onderarm.

Fijn dat de training zo goed gaat zeg!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toen ik dit las dacht ik even aan een 1 april grap.....sorry, maar ik moest er zó om lachen ! Vooral de enthousiaste reactie van Kaatje...terwijl je dan voor je ziet hoe Kees bij elke klik zijn kunstje doet !

Bedoel het niet spottend hoor ! Maar het staat zo grappig beschreven...

Afijn, tis geen 1 april, dus ik ga mij er dan toch maar eens in verdiepen, het zou wel super zijn !

Link naar reactie
Delen op andere sites

haha, nee, het was geen 1 april grap, (had trouwens wel een goeie geweest) Hij leert trouwens steeds meer! Het oppakken gaat ook al beter! ik click zodra hij uitzichzelf op mijn schoot springt en als ik hem aai en hij zit rustig click ik ook. Dat gaat steeds beter.

Hij is wel een beetje traag hoor en verlegen, of eigenlijk is het gewoon een mietje, hij durft nog steeds amper los te lopen, maar zodra hij de click hoort....slaat hij meteen om!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

hi wat leuk dat het bij jou goed gaat, ik gebruik net zo'n hulpje maar bij mij luisteren ze niet zo goed meer. Elke keer als ik mijn nijnen eten geef rammel ik met de doos. Als ze de kooi in moeten rammel ik ook en dan krijgen ze een beloning. Tinky doet dit heel braaf, maar met pluis wil het de laatste paar dagen niet lukken. Is elke keer een gevecht. Ik probeer het zolang mogelijk uit te stellen om haar op te pakken maar sosms moet ik gewoon weg en kn niet anders. dit vind ik echt verschrikkelijk om te doen zij ook. Heb je misschien een tip? weet het ff niet meer. heb al geprobeerd om haar loop ruimte om de kooi te bepreken in de hoop dat ze zelf gaat maar ook dit is geen optie. help

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

nee hoor, geen domme vraag. die kun je inderdaad kopen.

Je kunt het beste eens kijken op;

http://hondeninfo.newfoundlander.info/clickertrainingbe.html

Daar staat het redelijk goed uitgelegd.

De basis is simpel, je klikt en geeft iets lekkers, dit enkele malen achter elkaar. Daarna ga je iets van hem verlangen.

Dus als je bv.uiteindelijk wil dat hij bv.op een kussen springt (ik noem maar iets) dan leg je een kussen neer en wacht tot hij een paar stappen in die richting zet, dan klik je en geeft hem wat lekkers. Zo ga je langzaam steeds stapjes verder, je ziet op een gegeven moment dat hij gaat nadenken:

wanneer komt die klik nou.....

Je kan oefeningen echt heel precies maken. Pas op het moment dat hij doorheeft wat je van hem verlangt, dus als hij op het kussen zit, koppel je er een commando aan. Regelmatig herhalen en je konijn is doodop na het oefenen! Je kunt me altijd mailen als je meer wil weten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hey leuk

Dat wil ik beslist proberen met Roefel.

Hij zit alleen en gaat soms wel spelen bij het konijn van mijn vriendin maar ik wil hem nog meer bezigheid geven dan dat spelen met het konijn en zijn speelgoed.

Zo verveelt hij zich zeker niet.

Ik zal je zeker nog mailen hoor :) bedankt!

en waar koop ik die clicker?

Link naar reactie
Delen op andere sites

haha, nee, je kunt geen clicker kopen met bunny bucks, maar gewoon met euro's in de winkel!!

Clikckers kun je via internet bestellen, maar let wel goed op, want niet alle clickers werken even lekker, zie onder(hoop dat de foto lukt..) is de simpelste die er is en werkt erg lekker.

Ik heb ook wel een clicker voor je, die heb ik nog niet geprobeerd, stuur maar even je adres door (via mijn email, niet iedereen hoeft het te zien...) dan stuur ik je er eentje toe.....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .