Ga naar inhoud

Veilige en giftige planten/groenten.


ZaZa

Aanbevolen berichten

Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Ik hou de veilige lijst altijd aan en wat er niet opstaat, geef ik niet. Nu ligt dat met een tuinindeling niet zo simpel. Ik hoop altijd dat iemand die er veel vanaf weet antwoord geeft.. Of via google de familienaam opzoeken. Vaak zijn hele plantenfamilies uitgesloten en dan is het antwoord vrij makkelijk natuurlijk :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,


ik ben nieuw op dit forum, en ik heb een account aangemaakt omdat ik een vraag heb.


Mijn konijn van 7 heeft net een klein beetje avocado op. Echt een minuscuul beetje, ze heeft een stukje van een halve centimeter opgelikt en opgegeten. Nou denk ik niet dat dat veel kwaad kan, maar omdat avocado giftig voor konijnen is vraag ik me toch af of dit erg is. Bedankt!


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
  • 2 maanden later...
  • 3 weken later...

Hallo,

Ik ben al een lange tijd op zoek naar planten om mijn tuin in te richten.  Momenteel heb ik enkel gras, dus dat is gemakkelijk voor de konijnen, maar ik zou graag wat struiken zetten.

Echter vind ik veel tegenstrijdige zaken. In dit artikel (http://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnvriendelijke-tuin/) staat dat Skimmia veilig is om te planten voor een konijnvriendelijke tuin. Hier echter, staat er dat dit giftig is: http://www.medirabbit.com/EN/GI_diseases/Food/Toxic_plants_en.pdf

Ik wou graag osmanthus burkwoodii planten, maar daar kan ik dan weer geen enkele info over terug vinden. 

In de veilige planten staan ook meestal bloemen ofwel grote bomen.  Wie heeft een konijnvriendelijke tuin en kan me helpen met welke planten ik wel of niet kan zetten?

Het is voor mij niet de bedoeling dat ze alles gaan opeten :-) maar ik wil ze wel met een gerust hart in de tuin laten lopen zoals ze dat nu doen.

Alvast bedankt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm skimmia heb ik laatst aangeboden gekregen van mijn moeder en ik wilde het ook niet omdat overal staat dat de bessen giftig zijn, zeker gevaarlijk met kleine kinderen etc. In dat lijstje staat ook geranium terwijl dat bij mijn weten wel degelijk giftig is. 

Qua stuiken zou je rozemarijn neer kunnen zetten, dat worden flinke struikjes maar dat duurt wel even. Of een haag van beuk, of bosbessen-struiken zijn ook leuk (wel mannelijke en vrouwelijke plant bij elkaar zetten voor bosbessen) of een mooie rozenstruik of frambozen wellicht? Zomaar wat dingen die ik nu bedenk. Wil je echt grotere vullende begroeiing dan zou je ook bamboe kunnen zetten, maar graaf deze dan wel in in een pot. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de tips. Skimmia is dan zeker geen goed idee.

Ik wist niet dat rozemarijn een echte struik wordt, dat is wel leuk om te weten. Moet ik zeker planten voor de nijnen.

Maar voor één bepaald stuk in de tuin, ben ik vooral op zoek naar een iets grotere struik, die lieft ook wintergroen blijft. Het is voor een 2-3 meter lang en liefst 1m (minimum) hoog.

Bosbessen en andere fruitstruiken ga ik ook wel zetten maar verderin de tuin waar de konijnen eigenlijk niet kunnen. Ze krijgen er daarna natuurlijk wel van :-)

Bamboo vind ik wel een vuiligheid, zet ik liever niet. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee snap ik, (vorige bewoners van ons huis waren zo lollig her en der in de tuin bamboe te zetten, die was gigantisch toen wij hier kwamen wonen en ik kom er gewoon niet meer vanaf) daarom dan ook in een ingegraven pot, dan blijft het waar de bedoeling is. Verder zou ik nu behalve bamboe niet zo goed weten wat voor grotere struiken met die afmetingen én wintergroen, én veilig voor konijnen zijn. Grote siergrassen misschien nog? Of een Wilgenboompje? Je hebt van die hangende klein blijvende wilgenboompjes. Maar die zijn niet wintergroen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

13 uur geleden zei hemmel:

Op de site van Appeltern staat een artikel over planten die konijnen niet lusten, onder de veelgestelde vragen..

Je hebt gelijk! Het zijn planten voor mensen die GEEN konijnen willen, dus niet malen om giftig of niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op ‎10‎-‎03‎-‎2016‎ ‎11‎:‎26‎:‎01 zei femmeke:

Ik zag laatst bij de AH Cavolo Nero, ofwel palmkool. Ook wel het broertje van boerenkool. Maar ik kan dus niet terugvinden of dat nou veilig of niet is. iemand een idee?

ik ga me zelf even citeren, maar dit is echt een succes bij de hupsels! ze vinden het heerlijk en na een voorzichtig begin valt het ook goed, geen buikproblemen :) 

Link naar reactie
Delen op andere sites

9 uur geleden zei Lonja:

Best zonde om aan de konijnen te geven, ik vind het zelf erg lekker. Heb het een aantal jaar in mijn moestuin gehad, wist niet dat het ook in de winkel te koop was. Gauw eens voor naar de AH! 

Tis een seizoensproduct bij de appie, nog tot eind maart te krijgen. 

Ik heb geen idee hoe t smaakt, maar als t op boerenkool of andijvie ofzo lijkt is t al niet aan mij besteed :P 

Ach de nijnen zijn er heel blij mee, krijgen ze weer eens wat extra. Venkel en pastinaak zijn ze ook dol op, maar dat vind ik zelf ook super lekker :D 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het ook lekker! Wij hebben wekelijks een biologische groententas, daar zit het ook wel eens in. Vandaar dat ik ook wist dat konijnen het mogen hebben, die hebben toen de harde delen mogen oppeuzelen :)

Venkel zat er deze week ook in, maar ik heb nooit een idee wat ik daar mee aan moet. Tot nu toe vond ik de recepten die ik er mee gemaakt had niet echt lekker. Ga zondag een venkel-courgettesoep proberen, wie weet is dat wat. De konijnen lusten het overigens wel graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .